Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zachod Slonca

Czy naprawde tak wiele osob wraca do kraju czy to kolejna propaganda Tuska??

Polecane posty

Gość Zachod Slonca

Gość Ja nie wracam
I nie znam nikogo kto wraca.

Gość Zachod Slonca
a jestes w Anglii??

Gość pani z uk...
ja nie znam nikogo kto wraca ,ani nikt ze znajomych znajomych. chociaz tez pisza o tym w angielksich gazetach,ale tak szczerz to dlazego mieliby luydzie wracac,ajk pracy nie amm w anglii to tym bardzioej w polsce, wiec jaki sens...#?

Gość inna inga
moze sensu nie ma natomiast jest koniecznosc bo jak ktos wczesniej wspomnial w angli pracy nie ma a utrzymanie raczej drogie

Gość MAriusz BHP
w Polsce też nie darmowe raczej mało osób wraca, znam chyba 2 co wróciły ostatnio, ale kryzys nie miał na to wpływu, uzbierali na co chcieli i wrócili

Gość Ktos musi pracowac
Bez przesady ze w Anglii pracy nie ma.

Gość wraca
i to sporo- kazdego dnia coraz wiecej

Gość to zwykla sciema i tyle

Gość ja tez mam kilku
znajomych ktorzy wrocili bo akurat uzbierali na co chcieli. A tak nikt sie nie wybiera do PL. Tez fakt ze wiekszosc moich znajomych planuje tu zostac na stale.

Wlasnie nie wiem gdzie podziali sie niby ci ludzie ktorzy wracaja.. Znam tylko 2 osoby, ktore wrocily, bo nie mogly sie przyzwyczaic do zycia w UK, tesknily za rodzina. No i 2, ktore planuja wrocic jak troche kasy uzbieraja... A reszta siedzi i nie zamierza wrocic!

Gość tamarra-x
Ja znam dwie pary co wrocily do kraju (z Niemiec). Osobbiscie mieszkam we Wloszech i tu tez ciezko. Myslalam nad powrotem ale akurat kiedy zaczelam sie zastanawiam to dostalam prace.

Gość tamarra-x
A te pary to wrocily z powodow rodzinnych (tesknota).

Gość jtgut57
- W grudniu w 27 powiatach nie było ani jednej oferty pracy. Teraz jest jeszcze gorzej, a sytuacja pogarsza się w dramatycznym tempie. Według GUS jeszcze w listopadzie na jedną ofertę pracy przypadało 33 bezrobotnych. W grudniu ich liczba wzrosła gwałtownie do 49 – przytacza dane urzędu Dziennik. W kogo najbardziej uderzyła fala bezrobocia? Niestety głównie w najbiedniejsze regiony. Np. na Warmii i Mazurach (powiat bartoszycki) przybyło ok. 6,8 tys. bezrobotnych, na Podkarpaciu (powiat dębicki) - kolejne 5,6 tys. bezrobotnych, a w powiatach szydłowieckim (mazowieckie) i żywieckim (śląskie) odpowiednio 4,7 i 4,3 tys. bezrobotnych – wynika z danych GUS. Ale bardzo źle jest też w 49 innych powiatach - tam na jedną ofertę pracy przypadało od 500 do 3,6 tys. chętnych. Prof. Janusz Czapiński z Uniwersytetu Warszawskiego ocenia, że w styczniu będzie jeszcze gorzej. Dlaczego? Bo nasza gospodarka ostro hamuje. W tym roku na rynku pracy poprawy niestety nie będzie. www.dziennik.pl Stypendia dla ścisłych („Polska”) Studenci kierunków ścisłych, czyli tych, które zdaniem rządu mają pomóc w rozwoju kraju otrzymają specjalne rządowe stypendia - podaje "Polska". Rząd liczy też na to, że dotacje - z budżetu państwa i Unii Europejskiej - wprzęgną naszą naukę w walkę z kryzysem gospodarczym. I przekaże na tworzenie nowych kierunków studiów, wykorzystujących najnowsze osiągnięcia nauki 400 milionów złotych. Kolejne 200 milionów trafi na piętnaście innych kierunków - są to m. in. automatyka i robotyka, biotechnologia, energetyka i wzornictwo przemysłowe. PRASA POLSKA: Dramat w urzędach pracy! Niestety, będzie gorzej (+2)

Gość fidzi
Do Polski wraca jedna osoba, a na jej miejsce ludzie ktorzy chca tu zostac sciagaja swoja 3-osobowa rodzine;)