Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagoda_27

SKUTECZNOŚĆ TESTÓW OWULACYJNYCH

Polecane posty

Gość jagoda_27

Czy ktoś stosował testy owulacyjne i udało mu się zajść w ciążę? Ja robię je pierwszy cykl. Zaczęłam testowanie gdy pojawił się płodny śluz. Przez 2 dni wychodziły 2 kreski, z tymże druga bardzo słaba. Trzeciego dnia miałam ból owulacyjny i 2 kreska wyszła mocniejsza, ale jednak ciut jaśniejsza od kontrolnej. Następnego dnia zrobiłam jeszcze jeden test i wynik był już negatywny (2 kreska prawie niewidoczna). Skok temperatury nastąpił kolejnego dnia. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz - przeczytałam gdzieś, że w przypadku ciąży testy owulacyjne robione po owulacji wychodzą pozytywne. Tylko czy od razu? Czy kilka dni po owu? Myślicie, że jak test owu jeden dzień po owu wyszedł negatywny, to oznacza to, że się nie udało w zajść w ciążę?

Gość kkkkkkkksssss
po pierwsze test pozytywny owulacyjny bnie oznacza ,że teraz jest owulacja tylko,że nastąpił wyrzut LH i będzie owulacja powiedzmy ok 24 godzin póżniej (12-24).A po drugie gdyby było tak jak ty chcesz to na cóż testy ciążowe,na co czekanie do terminu @,wystarczyłoby zrobic zaraz po seksie test owu i już by człowik wiedział.Pomyśl nad czymś 2 razy zanim napiszesz:)