Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga7373

Studia

Polecane posty

Gość aga7373

Witam Poszukuje kierunków studiów na których studiowany jest tylko jeden język obcy lub w ogóle. Zna ktoś takie??

pedagogika z resocjalizacja.inny kierunek to lesnictwo, tam wybierasz tylko jeden jezyk, nic wiecej do glowy mi nie wchodzi.

Gość aga7373
dzięki zawsze to coś, jeśli ktoś się jeszcze orientuje proszę pisać.

Gość kasiamaras
Cześć Podczepię się do tematu Jak to jest z maturą i dostępem na studia zaoczne Jeśli nie zdam jednego przedmiotu obowiązkowego na maturze to mam mature nie zaliczoną czy niepełną?! Np. nie zaliczyłem matematyki, lecz na studia mam wymagany polski i (wos który zdałem jako dodatkowy przedmiot) Muszę mieć zdane wszystkie przedmioty obowiązkowe aby móc przystąpić na studia zaoczne?

Gość Okrąglinek
Studia to studia,obojętnie czy zaoczne czy nie.Jesli nie zdasz jednego z przedmiotów obowiązkowych to masz nie zdaną maturę,jesli nie zdasz przedmiotu dodatkowego-matura jest uznana jako zdana.Jeśli nie zdasz tylko jednego przedmiotu to możesz zdać w wakacje poprawkę,ale wtedy jest już kłopot z miejscami na uczelniach,pozostają prywatne.

na Uniwersytecie Warszawskim jest tak, że dysponuje się odpowiednią liczbą żetonów na lektoraty. W rzeczywistości starcza jedynie na jeden język i ten jeden jest tylko obowiązkowy. Inaczej troche sytuacja wygląda na filologiach.

Gość Okrąglinek
A swoją droga myslałam,że na większoścu studiów jest jeden język. No ale sama jestem na wymienionej wczesniej resocjalizacji i faktycznie,tutaj jest jeden.

Gość szymeneczek
budownictwo. Na dziennych jest jeden jezyk do wyboru. Na zaocznych nie ma w ogole!

chyba na wieskzosci keirunkach niefilologicznych jest oboweiazkowy jeden jezyk,chyba ze ktos chce wiecej

Gość kasiamaras
Chodzi mi o to, czy przyjmują na studia z przedmiotów kwalifikacyjnych na danych uczelniach np. wymagają polski i geografie. polski zaliczyłam geografie jako dodatkowa a matematyki obowiazkowej nie. Czyli jesli ie mam zdanych obowiazkowych przedmiotów nie moge przystapic do studiów?!

nie wiemc zy tak jest,ale powinno byc :o co to qrva za student co nie ma matury zdanej ?:o

Gość aga7373
"A swoją droga myslałam,że na większoścu studiów jest jeden język. No ale sama jestem na wymienionej wczesniej resocjalizacji i faktycznie,tutaj jest jeden." Jak na tym kierunku w jakim miescie sie uczysz?! Cięzko jest??

Gość kasiamaras
"nie wiemc zy tak jest,ale powinno byc co to qrva za student co nie ma matury zdanej ?" No wiesz, nie wszyscy sa zajeb***i z wszystkich przedmiotów. Historie mam w jednym paluszku natomiast z matma mam problem i nic na to nie poradze, a pytam orientacyjnie czy mozna przystapic jesli sie nie uda zaliczyc ktoregos.

Gość Okrąglinek
Ucze się w Poznaniu,Uniwerek im.Adama Mickiewicza. Wiesz,tutaj od razu zjada się sępy,które powiedza Ci,że reso jest dla tepych idiotek i nic nie trzeba robić,żeby zaliczać :P Wiadomo,że nie jest to poziom jak na medycynie,ale ja jestem w tej chwili na pierwszym roku,mam sesję,i jest ciężko.Materiału sporo,sa to dosyć zawiłe rzeczy,a najbardziej w nauce przeszkadza mi,że przedmioty,któe mam w tej chwili nijak mają się tak naprawde to zawodu,w którym mamy pracowac :| Taka zapchajdziura. To kierunek do którego trzeba miec powołanie,mi się podoba ;)

no raczej,przedmioty obowiazkowe jak sama nazwa wskazuje sa obowiazkowe;) wiec jak nie zdasz ktoregos z nich to nie masz matury

Gość Okrąglinek
Matura to matura,musisz zaliczyć wszystkie obowiązkowe przedmioty,żeby iść na jakiekolwiek studia.Bez matury to możesz się wybrać na jakies studium policealne

z matma mam problem i nic na to nie poradze jak sie nie potrafi myslec to rzeczywiscie ma sie problem. na podstawie z matmy nie ma nic co wymaga wielkiej wiedzy,zeby zdac. poza tym nie kazdy musi miec studia.

Gość studia2331
Eeee, ja robie studia aby miec wylacznie papier. :P

Gość kasiamaras
"jak sie nie potrafi myslec to rzeczywiscie ma sie problem. na podstawie z matmy nie ma nic co wymaga wielkiej wiedzy,zeby zdac. poza tym nie kazdy musi miec studia. " Na 50% mysle ze zalicze ale nic poza tym. :P zreszta zobaczymy jak to bedzie.

Gość Okrąglinek
Swoją droga matma na maturze jest przeciez obowiązkowa dopiero od przyszłego roku.

Gość angielski
Heh, ja mam problem z językiem obcym i co mam zrobic!? Musze to zdawac to jeba***wo. :/