Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anq

Czy to depresja?

Polecane posty

Gość Anq

Gość Anq
No i się kliknęło zanim napisałam.... Krótko i rzeczowo...rano nawet nie ustawiam budzika....po co? Jak przypadkiem się obudzę za wcześnie (przed 12) to kładę się i zmuszam do dalszego spania. Nie mam po co wstać (nie mam pracy bo nie chce pracować jako akwizytor ani kasjer, żaden bankowiec czy w callcenter, nie po to skończyłam z wyróżnieniem studia)...a nawet jak mam po co wstać (robię kolejną szkołę) to nie chce mi się bo wiem, że i tak to potem szybko nadrobię i przed sesją szybko zdobywam notatki. Komputer mi się nudzi, krzyżówki i gry też. Pasje rozwijałam dopóki były marzeniem nieosiągalnym (zwiedziłam kawał świata, ukończyłam dodatkowe kursy plastyczne i nawet zarabiałam sprzedając swoje dzieła). Nie mam motywacji do stałej pracy...nie potrzebuje pieniędzy bo i tak na to co bym chciała nie będzie mnie stać (mieszkanie) a zapierniczać całymi dniami żeby potem iść za te grosze wyczerpaną do kina czy na basen nie widzę sensu. Na podstawowe potrzeby mam z dodatkowych zleceń (pisanie prac). Mam od 8 lat narzeczonego, nie bierzemy ślubu bo i po co? Dzieci mieć nie chcę, jakoś nie mam instynktu. Żyje nam się zgodnie. On tak samo wegetuje jak ja...czekam tylko aż mi się odleżyny zrobią....i wcale nie żartuję...ochoty z domu wychodzić nie mam...mam dość użalania się nade mną "źle wyglądasz, może jesteś chora?"...szukam głębszego sensu istnienia ale nie potrafię go znaleźć a życie robocika mnie nie bawi...irytują mnie ludzie, żyjący według schematów (chodzą do pracy choć jej nie lubią, idą do teatru bo znajomi idą a potem ziewają itd.). Z jednej strony wydaje mi się, że wegetuję ale jak patrzę na innych ludzi to stwierdzam, że ich życie ściśle wypozycjonowane w danym obszarze fizyczno-duchowym jest bardziej ograniczające niż moje leżenie na kanapie....

Jak dlugo trwa Twoj stan? Musze CI powiedziec ze masz rację. W obu przypadkach.I ludzie ktorych opisujesz sa nudni i Ty wegetujesz przepuszczajac zycie przez palce. Ja wychodze z założenia, że życie nie ma sensu, ale za to może być przyjemne.A siedząc i marudząc niczego nie zmienisz.

Gość Ksawery Branicki1
A mi sie wydaje ze jestes po prostu zblazowana malolata, ktora dostala za duzo naraz od zycia.

Gość beoawee
A jaka szkole skonczylas z wyroznieniem skoro nie potrafisz znalezc po niej pracy? Jestes po prostu zyciowym nieudacznikiem i tyle.

Gość Anq
27 lat z nadwyżką to małolata?

Gość Anq
Skończyłam Państwowy Uniwersytet dziennie....chemię...i gwarantuję Ci, że pracy w zawodzie dla mnie nie ma...ani nawet pokrewnej...

Gość sgfdhsfdghsgfh
niektórym się w dupach poprzewracało od tego nieróbstwa:o:o

Gość Anq
Przepraszam, jest ale za 1300 brutto jako laborant...nie dość, że siedzisz w chemii, w smrodzie i zdrowie narażasz to jeszcze grosze dostajesz...

Gość Ksawery Branicki1
No to po prostu zblazowana cipa.W dodatku nie potrafiaca myslec logicznie. I co z tego ze panstwowy uniwerek z wyroznieniem? Trzeba bylo skonczyc normalny kierunek bez wyroznienia:D Po chemii to faktycznie mozesz pracowac w callcenter.

Gość facet nie romantyk
potrzebny ci mezczyzna ,taki jak ja:)

Gość Anq
sgfh...itp jeszcze rok temu byłam bardzo aktywną osobą, pracowałam po 10 godzin na dobę, zaocznie dodatkowe fakultety, jeździłam ze znajomymi po Polsce a z narzeczonym po świecie, codziennie spacery z psem i basen od czasu do czasu...i dostałam od życia w du...wszyscy tylko patrzą na siebie, drugiemu nogę podłożą, przyjaciele gdy w grę wchodzi awnas lub pieniądze nagle się ulatniają....żadnych ideałów, wartości....po ch...mam wśród takich przebywać?

Gość ksawery i sgfdsdfdd
kolejni frustraci, ktorzy czekają tylko by komus dokopac.😴

Gość beoawee
No tak bo jak skonczylas chemie to powinnas mieszkanie dostac od razu i pensje minimalna 10 tys?? Pierdolnij sie dziewczyno w glowe, faktycznie musisz miec w niej najebane! To jest postawa roszczeniowa , ale to juz chyba wina tego jak matka Cie wychowala. Swoja droga znam osobe ktora skonczyla chemie na UJ z wyroznieniem a teraz pracuje w branzy kosmetycznej udoskonalajac sklad kosmetykow. I zarabia calkiem sporo. Wiec moze po prostu jestes len i lebiega zyciowa?

Gość Anq
Ksawery.. widzisz wszyscy z mojego otoczenia zawsze mi mówią : przestań myśleć i wszytko przekładać na logikę, bądź spontaniczna i używaj życia....a Ty mnie tu o brak logiki posądzasz...

Gość Ksawery Branicki1
A jak mozna CIe nie posadzac? Jesli decydujac sie na studia na takim kierunku nie wiedzialas ze nie znajdziesz po tym pracy to jestes naiwna i nielogiczna.Inaczej wyjasnic sie tego nie da

Gość Anq
beoawe do leniwych na pewno nie należę, może raczej do zrezygnowanych...nie oczekuję kokosów ale tyle by mnie było stać na zapłacenie rachunków i możliwość kupienia sobie frytek na mieście (wynajem kawalerki u mnie w mieście minimum 1000zł i to w stanie fatalnym, sieciówka 100zł, rachunki 300zł, jedzenie 300zł, chemia gospodarcza itp 300zł)...i mam się zgodzić na 1300 brutto?????!!!!!!

Gość Anq
ksawery jak szłam na studia to chemia i inż środowiska były w rankingach zaraz za prawem i informatyką....

Gość Anq
i wtedy owszem byłam naiwna...może stąd moje rozczarowanie życiem. Praca to głównie po znajomości a 5 lat inwestowania w zbędną mi dzisiaj wiedzę poszło się walić....

Gość Anq
owszem teraz mam nerwice roszczeniowa,lecze sie psychiatrycznie ,biorę Efectin ale nie pomaga,,,,,co robic...mam dosc zycia....chce umrzec:(

Gość Anq
I właśnie o tym mówię....jak trzeba mieć z deklem, żeby tracić czas na wchodzenie na forum i obrażanie ludzi?! Ja tu jestem bo umiem otwarcie się przyznać, że wegetuję, nie mam nic do roboty i dla zabicia czasu i może znalezienia sensownej odpowiedzi...ale Wy?! Niby tacy och i ach, mądrzy w gębie a zniżacie się do poziomu dzieciaka z podstawówki...kto tu jest żenujący...i właśnie to mnie dobija, same oszołomy wokół...

Gość Ksawery Branicki1
Naprawde? Dziewczyno sama siebie oszukujesz.Wiem ze tak wygodniej ale przejzyj na oczy Dla przykladu: http://www.aci.pl/rankingi.php?rank=ACI&sub=Ranking+atrakcyjno%B6ci+kierunk%F3w+studi%F3w&yr=2004 Nawet w pierwszej 50 sie nie klasyfikuje.

szanowni państwo.są wybory państwowe,samorządowe jakich ludzi wybieracie? to są te skutki krótkowzroczności i wiara,że następcy uczynią cuda.

Gość Qb
Anq piszesz trochę jak ja..przypominasz mi mnie - nie wiem czy to dobrze jestem tylko troche starsza i życie mnie przeraża, z podobnych powodów :-( mam rodzinę, zawsze pracowałam, miałam dużo ambicji, a teraz siedzę wdomu, czuję się samotna, niewiele mnie cieszy, nic mi sie nie chce, czuje, że ludzie mnie nie rozumieją bo myślą inaczej - każdy umie żyć z dnia na dzień, potrafi znaleźć korzyści, ja wszystko analizuję, oczekuję dużo więcej, podobnie jak Ty ale zaczyna mnie boleć moje podejście, bo każdy myśli, że trzeba życ inaczej i maja rację, bo im wychodzi a ja się męczę, tak smao ak Ty...

Gość magdagaskar
Nazywasz innych oszołomami nie patrząc na siebie. Bo krytyczną ocenę powinnas zacząc od tego jaka jesteś załosna. A jesli zyjesz dla innych lub dla porownan z innymi to masz nie maly problem. Racjonalizujesz swoje postawy tym ze inni sa beznadziejni...faktycznie rozsadne rozwiazanie.

Gość Qb
i też nie jestem 'leniwą suką", czasem poprosu zadaję pytanie 'po co? i jakoś nie potrafię na nie logicznie odpowiedzieć... :o

Gość Anq
Ten ranking nie wiem skąd jest i na jakiej podstawie robiony, ale ja byłam przed studiami w biurach karier itp i mi doradzili z nauk przyrodniczych właśnie to co robiłam...w końcu wejdziemy do Unii i będą pieniądze na środowisko....każda duża firma będzie musiała mieć specjalistę ....bla..bla..bla...

Gość Anq
magdagaskar a jak nazwać ludzi, którzy dają sobie nick "ty leniwa suko", jadą mi od cip itp? Mam im przyklasnąć? I piszesz, że zacznij od oceny siebie...przecież wyraźnie napisałam, że przyznaję się do tego, że żyje mi się do d... i wegetuję. Czy ja napisałam: jestem super i nic nie robię a wy jesteście cipy?

Gość Qb
po co z nimi dyskutujesz? tu jest od groma "mądrych", którzy wiedzą doskonale jak napisać "suka" ale nie bardzo wiedzą kiedy to się używa, więc piszą jak leci, każdemu i zawsze...