Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DorotaPoznan

kiedy pierwsza wizyta niemowlaka u okulisty?pomozcie!

Polecane posty

Gość DorotaPoznan

w ktorym miesiacu isc na kontrole?

a jest cos,co cie niepokoi?????jesli nie to daj sobie spokoj,pediatra powinien ci powiedziec,jesli cos by zauwazyl,moj synek zezowal i bylismy u okulisty dzieciecego w okolicach roczku dopiero,bo dopiero wtedy mozna badac dno oka,na szcescie wszystko jest ok i kontrola z arok

Gość a po co w ogole
??

dzieci po urodzeniu mają badany wzrok. to wszystko. jeśli coś cię niepokoi to idź do lekarza.

Gość studentka położnictwa
po urodzeniu wzrok badany mają wcześniaki i dzieci z obciązonym wywiadem. U wczesniaków wzrok bada sie w 4,8 i 12 tygodniu życia. Przy wizycie u pediatry mozna zasięgnąc porady, jeśli nie ma wskazań, nie ma co stresowac maluszka.

Gość balada
Mojej niuni nie badano wzroku po ur. Pediatra mi powiedział, ze dzieci tak do roku moga zezować, więc 1 badanie po roku.

Gość DorotaPoznan
ja mam wpisane w wypisie ze szpitala, ze w 3 miesiacu badanie..dziwne

Gość jak masz wpisane na wypisie
że w trzecim miesiącu - to idziesz. ja od 2 miesiąca chodzę z dzieckiem do okulisty (nawiasem mówiąc też poznań, chodzimy do pani dr grottel na ul. świt - państwowo i zna się na dzieciach) ze względu na wady wzroku - obciążony wywiad - u mnie w rodzinie na 4 osoby wszystkie 4 z wadami wzroku, a poza tym komplikacje przy porodzie i leczenie antybiotykami w poierwszych tyg. życia dziecka.