Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość URODA

czy marzycie czasem o..

Polecane posty

Gość URODA

czy gdyby istniał wspaniały, niedrogi kompleks zawierający studio masażu, odnowy biologicznej, salon kosmetyczny, solarium, basen, klub fitness, siłownia, SPA, wizażystę, stylistę, fryzjerkę z najlepszymi specjalistami, oraz bardzo profesjonalny fotograf, który uwieczniłby te cudowne przemiany, oprócz tego specjalne zaplecze medyczne z lekarzem dietetykiem, psychologiem, terapeutą i innymi, to z czego byście skorzystały? byłaby tam też wielka sala restauracyjna, w której odbywałyby się pokazy mody, bankiety i inne super imprezy! butik, w którym można by kupić wspaniałe kreacje, drogeria z świetnymi kosmetykami itd. poza tym byłby tam bardzo przyjemny hotel (również nie drogi), w którym panie mogłyby zostać, gdyby chciały przez dłuższy czas pielęgnować swoją urodę i zasięgać rad specjalistów, oczywiście z różnymi promocjami! czy uważacie, że przydałoby się takie miejsce, w którym kobiety mogłyby się kompletnie zrelaksować i odprężyć? stawki we wszystkich punktach będą porównywalne ze wszystkimi innymi salonami i sklepami tej branży. zakładając, że korzystają z większej ilości miejsc w kompleksie (np. wizażysta, stylista, fryzjer, kosmetyczka) - za wszystkie usługi płacą połowę mniej. na urodziny mamie kupić karnet do SPA, na masaże, odnowe biologiczną itd. (każdy pakiet na karnet można komponować indywidualnie) zastanawiam się nad założeniem takiego ogromnego ośrodka w jednym z dużych miast w Polsce i nie mam pewności, czy kobiety decydowałyby się na takie zabiegi? jest to ważne, bo mam biznesplan i musze zainwestować cholernie ogromne pieniądze.. zaczynam mieć wątpliwości, czy to mi się opłaci, czy w ogóle znajdę klientki. dodam, że założyłabym jeszce do tego agencję modelek, wynajęłabym projektantów mody, fotografów, stylistów, kucharzy, fryzjerki, wizażystki, kasjerki, pokojówki, recepcjonistów, kelnerki, kosmetyczki, masażystki, sprzątaczki - potężny zakład pracy. chcę zatrudnić dobrze wyszkoloną kadrę, specjalistów i profesjonalistów, żeby klientki były w pełni zadowolone z naszych usług. mogłabym też oczywiście wysłać pracowników na kursy szkoleniowe itd. - bardzo chętnie to uczynię, bo również uważam, że klient powinien czuć się usatysfakcjonowany wizytą w tym miejscu. esli uda mi się w jednym miejscu, założyłabym takie kompleksy w każdym dużym mieście. chcę, żeby to było miejsce, w którym kobiety mogą się odprężyć, zrelaksować, odpocząć, spotkać się z przyjaciółmi, więc żeby nie było zbyt hałaśliwe. żeby było położone w centrum miasta, niedaleko dużego centrum handlowego. CZY GDYBY ISTNIAŁO TAKIE MIEJSCE, KTÓRAŚ Z WAS ZOSTAŁABY KLIENTKĄ?

Gość kmiot syn kmiota
Mogłabyś napisać krótkie streszczenie ?

Gość URODA
Nie. :)

Gość loriii
pewnie ze tak..jeszcze z opiekunka do dzieci na godziny:-)

Gość URODA
świetny pomysł! :D dziękuję i dołączam do mojego biznesplanu. :) pozdrawiam :*

Gość kumiszkalisia
może sobie istnieć nawet tysiąc takich miejsc i tak nie byłoby mnie na to stać

Gość loriii
Fajnie ze sie na cos przydałam:-) a w jakim miescie to otwierasz?

Gość URODA
właśnie chodzi o to, że w tym miejscu ceny byłyby przystępne. z im większej ilości usług się korzysta, tym większe rabaty. :) myślałam o Katowicach. ;)

Gość Miauuuuuuuuu
Byłoby wspaniale gdyby dzień pobytu tam kosztował 10 zł.

Gość URODA
no bez przesady.. samo strzyżenie w większości salonów to 15zł, minuta na solarium to 50gr, ceny masaży są ustalane w zalezności od tego, jakie partie ciała.. wiadomo - farbowanie włosów to kwestia kilkudziesięcziu złotych itd. - kupując karnet, ceny będą znacznie niższe niż gdy korzysta się z każdego punktu osobno - temu właśnie służy kompleks!

Gość loriii
SUPER pomysł..do dzieła i zarabiaj fortune:-)..powodzenia zycze:-)

Gość URODA
wyobraźcie sobie, że z tych wszystkich miejsc wybieracie sobie kilka, do których chciałybyście przyjść. są tam cenniki na poszczególne zabiegi i dajmy na to ktoś wybrał: fryzjer: strzyżenie + farbowanie - 110zł rada wizażysty - 10zł masaż całościowy 70min - 70zł depilacja nóg woskiem - 80zł wyszło 270zł, ale zapłaci np. połowę mniej!

Gość żmija zygzakowata
w katowicach? a gdzie?? w katowicach jast duza siłka gym blisko kościuszki, ale tam mięsniaki, druga duża bardziej dla kobiet - w starym juniorze koło superjednostki. najlepsza lokalizacja dla tego typu działalności to oczywiście... okolice CC, chorzowska, stare slumsy koło baildonu- architektura ceglanych loftów- obecnie ruina :O

Gość URODA
zorientuję się w terenie, gdy będę miała pewność, że zyskam jakąkolwiek klientelę ;p jak narazie mało chętnych.. nie wiem, czy pomysł mi wypali.

Gość lorii
Pewnie ze wypali..tylko działaj:-)Fakt czasy trudne ale kobietki zawsze dbaja o siebie idbac beda:-)

Gość URODA
up! :D

Gość lorii
up:-D to se poupałysmy;-)