Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinkaaa

Czy Wasze połtoraroczniaki mowią słowami?

Polecane posty

Gość malwinkaaa

mojemu sie buzia nie zamyka, ale mowi p o swojemu - nie wiem, czy nie powinien juz mowic jakies wieksze wyrażenia.

moja mówila. teraz ma 22 miesiace mowi pelbnymi zdaniami po 5-7 wyrazów. ale to nie znaczy ze kazde dziecko musi. chlopcy wolniej zaczynaja moic. u 1,5 roczniaka jesli mói po swojemu to wszystko jest w jaknajlepszym porzadku :)

Malwinka kazde dziecko jest inne,moj starszy syn nie mowil (tzn mowil po swojemu) do 3.5roku,a jak zaczal mowic to szok,od razu w dwoch jezykach,bo mieszkamy za granica;tERAZ MU SIE BUZIA NIE ZAMYKA; Mlodszy ma poltora roku i jeszcze tez nie mowi,ale ja sie nie martwie.

Gość malwinkaaa
dzieki :) ja tez sie nie martwie, tylko tatus ostatnio wyskoczyl z pytaniem. moj czuje tez bedzie niezlym gadułą - teraz buzi nie zamyka, gada sam do siebie, ale przynajmniej pytan nie zadaje :)

Gość malwinkaaa
mamani - no wlasnie czytam , ze Twoja mowi i opowiada juz od jakiegos czasu - to się zastanowilam. :)

malwinka moja zaczela wczesnie mówic za to ruchowo sie gorzej rozwijala... siedziec dopiero zaczela jak miala 8 meisiecy!!! inne dzieci w tym wieku juz dawno siedzialy. na to nie ma wzoru. do 3 roku zycia ma czas zeby nauczyc sie mówic... a czasem jeszcze poxniej i wszystko jest ok. jakby nic nie mówilo to bylby powód do zmartwien ale jak paple po swojemu to jest ok :)

Gość kosmaty dziad
mój mówi kałem, tak się fatalnie złożyło

Gość xs/xl
Mój synek mowi buzią- aparatem mowy, wypowiada słowa, ale równiez duzo komunikouje w swoim jezyku.

Gość malwinkaaa
xs/xl - nie ma to jak hiperpoprawność językowa, nie?

Gość xs/xl
malwinkaa- nie ma to jak poczucie humoru :P

Gość malwinkaaa
bez poczucia humoru ani rusz :)