Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka maluszkaaa

dziwne zachowanie pólroczniaka

Polecane posty

Gość matka maluszkaaa

Moje pólroczne dziecko dziwnie się zachowuje. kopie nóżkami i uderza raczkami a do tego bardzo glośno krzyczy. Śmieje się przy tym. Siedzi sobie czasem grzecznie w leżaczui i nagle zaczyna bardzo mocno kopac, uderzać rączkami i krzyczeć, piszczeć. Czy to normlane czy coś nie tak? Tak bardzo szybko i mocno przebiera tymi nóżkami.

Gość paniKaczorek
:-) wszystko OK Nie można przecież wymagac od półroznego dziecka żeby grzecznie siedziało; kontrolowało swoje ruchy jak dorosły.

Gość matka maluszkaaa
ale to sie dzieje z taka sila ze nie można go przewinąć, przebrać ani nakarmić. To nie są zwykłe ruchy tylko takie bardzo nerwowe i mocne jakby , nawet nie wiem jak to opisać. Wydaje mi się to dziwne.

Gość rosnie Ci maly histeryk
wspolczuje...

Gość paniKaczorek
alesama napisałaś że przy tym się śmieje. coś go pewnie bawi ; jest za małe żeby powiedziec - ale to fajne, cieszę się itp; okazuje radośc z czegoś ( nawet na widok jakiegoś papierka czy pomidora) w swój własny sposób.

ja uwazam ,ze to normalne,kazde dziecko sie tak zychowuje,a jak sie zdenerwuje to ma wiecej sily niz dorosly heheheh,nie masz sie czym martwic,tak juz maja niemowlaczki

Gość Chetnie ci
pomoge ale opisz wiecej z zachowania malego, co robi calymi dniami oprocz tych napadow wzmozonej energii, co juz potrafi, jak wyglada jego przecietny dzien itd . opisz go troche wiecej . Ale juz moge dac ci 1 rade _ wyciagaj czesciej z lezaka, na dywan malego, na mate _ najprawdopodobniej lezak go zbyt ogranicza i chce wiecej przstrzeni. a obraca sie swobodnie na boki, na plecy brzuch bawi sie dluzej na brzuchu?

Gość qqqrrrka
oj, moj ma dokladnie tak samo.... tez pol roku

Gość hrabina de Gool
Moja 5 miesięczna córcia ma to samo, macha nóżkami i rączkami tak intensywnie śmiejąc się przy tym. Myślę, że to normalne zachowanie.

Gość gfbdj
to nie jest dziwne zachowanie. Moja półroczna córcia robi to samo

Gość to zro tak
przypnij je kajdankami do lezaka:P albo weidz na neta i poczytaj-moze jest chore, na pewnojuz sobie cos wyszukasz ciekawego.

Gość Chetnie ci
Autorko odpowiedz na moje wczesniejsze pytania to moze ci cos podpowiem, jesli tu w ogole zagladasz......

Gość matka maluszkaaa
Dziecko jest bardzo "roześmiane". Na brzuchu nienawidzi leżeć i szybko przekręca się na plecy. Jak dam jakąś zabawkę to bardzo nieporadnie ją wsadza sobie do buzi i często przy tym mu wypada. Wtedy jest wrzask niezadowolenia. Tak samo zabawki, które wiszą doprowadzają je po chwili do pasji tak jak np karuzela bo nie może sobie ich włożyć do buzi Od kilku dni nie chce już wcale leżeć tylko trzeba je nosić na rękach i pokazywać całe mieszkanie. Uwielbia jak pokazuje świecące zabawki. Właściwie do całej reszty nie mam się co doczepić. Martwiło mnie tylko jego dziwne kopanie i wymachy rękami, ale może to faktycznie taka oznaka radości bo najmocniej to tak robi podczas kąpieli. Wtedy całą wode z wanienki wychlapuje na łazienkę.

moim zdaniem nie masz sie czym martwic bo to norma, masz zdrowe i zywiolowe dziecko :> moj tez tak mial kolo 7 mca moze 8mca ale on to robil zeby n asiebie zwrocic uwage jak mu sie nudzilo, np jak ja gotowalam a on mial lezec obok biernie :) teraz ma rok i niestety jest nadal taki towarzyski ze zaczepia a sam nie chce sie bawic :)) no moze w innyc sposob okazuje znudzenie ale...

Gość Chetnie ci
a ile czasu spedza male dziennie w lezaku a ile na macie, dywanie czy lozku czyli na poziomym podlozu? I czy chetnie bawi sie wtedy czy lepiej czuje sie w lezaku?

Gość i co dalej....................
i co dalej matka maluszkaaaa?? nic wiecej nie napiszesz bo kilka osob ci powiedzialo ze to normalne zachowanie? a ja bym nie byla taka optymistyczna bo widzialam wiele dzieci w tym i w innym wieku i zadne tak nie robilo... dla mnie to nienormalne i bym nie spoczywala na laurach a zbadala dziecko czy nie ma cos z napieciem miesniowym, skoro tak mocno przebiera tymi nogami, i pewnie ma je sztywno napiete przy tym??