Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sawa malomówna

ciężarówki ze wsi

Polecane posty

Gość sawa malomówna

mysle ze kobiety na wsi i w ciąży mają gorzej nie ma dobrej opieki tylko ośrodek zdrowia jeden na gmine czyli na około 5 wsi gin panstwowo wiec wiadomo stare usg do miasta daleko rozrywek nie ma prawie wogóle nie ma gdzie chodzic na spacery mało sklepów poxniej brak żłobka dużo pracy w ogrodzie i przy koszeniu trawy mysle że można by organizować jakąś pomoc dla takich kobiet co wy na to

Gość słyszałaś kiedyś o czymś
takim, jak interpunkcja? :O

Gość sawa malomówna
ale to nie topik o poprawnej polszczyznie i ortograf

Gość sawa malomówna
up up

Gość hifi
Zawsze mozesz pojechać do gina prywatnie do najbliższego miasta, może cię tam mąż zabrać na sklepy czy do teatru, kwestia organizacji!!!A w ciązy nikt ci nie każe trawy kosić:) Jakiej pomocy oczekujesz???????????

Gość sawa malomówna
nie ja ja mieszkam w mieście ale moja kuzynka mamy termin na maj mieszka na wsi i widze jak się mczy ze wszystkim jej mąz nonstop w trasie a ona musi sama wszystko robić mysle że można takim kobietom pomagać zrobic jakies zebranie itp

Gość hifi
nadal nie rozumiem, wolontariusz jej ma pomagać czy co na tym zebraniu miałoby być, chcesz jej pomóc? kup jej coś co ją ucieszy np. bilet do kina , fajny ciuch, zaproponuj żeby spedziła kilka dni u ciebie?

Gość luizka.
no ale po co zebranie??? i co na tym zebraniu?? i jak pomagac? lekarza zatrudnic tam??

nie wiem...ja mam rodzine na wsi i jakos nikt nie narzeka...do pobliskiego miasta jest 5 km..jest tam wszystko..no i jakos u nich w gminie jest normalne ze jest przychodnia panstwowa ale uwierz dobrze wyposazona w nowe sprzety a do tego sa tez gabinety prywatne...i zyje sie lepiej niz w nie jednym miescie.

Gość sawa malomówna
tak mogly by przyjechać babki z miasta w ciąży i rozmawiac z tymi ze wsi zapraszać na takie spotkania połogną gina itp 5 km do miasta to jasne że jest prawie miasto i tam jest normalnie ale są wsie gdzie jest 35 km do miasta

Gość paczka ciasteczek.
no i po co te z miasta mialyby przyjezdzac? kaganek oświaty niesc? bez sensu. I co z tego ze by przyjechały? dziewczyno to nie czasy chłopów gdzie miedzy miastem a wsią była przepaść. Ja bym sie poczuła źle jakby mnie zapraszano na pogawędki z paniami z miasta no weź!

Gość idiotyzm samarytanski

dokladnie tez bym sie poczula zle , to tak by wyszlo ze niby te z miasta sa lepsze od tych ze wsi? .. kurcze mamy XXI w . i jak dla mnie tez nie istnieje jakas przepasc miedzy ludzmi ze wsi i miasta.. bo jakby tak bylo to ludzie z miasta nie wyprowadzaliby się na wieś.

ale autorka tu wysmarowała obraz kobiety mieszkającej na wsi:) motyka, gumiaki, w co bogatszej rodzinei kosiara i heja:) a to ze na spacery nie ma gdzie chodzic to juz wogóle:) w mieście spaceruje sie o wiele przyjemniej i zdrowiej:) pośród betonu, asfaltu i spalin:) o ryku silników nie wspomne:) dziewczyno ja jak chce isc z małą na prawdziwy zdrowy spacer to musze przejechac dwa przystanki autobusem:) a jak jestem u rodziców na wsi to wystarczy ze wyjde przed dom:)

dokladnie madooonna nie wspomne ze nawet na dworek jak juz starsze przed dom nie ma takiego strachu puscic..a weź pusc przed blok w miescie? o wiele wiekszy starch. czyste powietrze...a kobiety na wsi sa teraz o wiele bardziej zadbane niz w miescie... nie mowie o wszystkich wiadomo ale widac ze autorka prawdziwej chyba stycznosci ze wsia niema i nie byla tam dluzej niz jeden dzien

hehe widze, że autorka kompletnie mie ma wyobrazenia o mieszkaniu na wsi:D ma kobiety za takie co trzeba je od pługa siłą odciągać:P Ja tam mieszkam ,,na wsi\" ale nie takiej jak ty sobie myślisz:) Prawda mam 5km do ,,miasta\" ale nie mam pola, kur, świń, krów (tylko psa:)) i jak by mi ktoś powiedział, ze nie mam dostępu do lekarza czy mam gorzej to bym go wyśmiała:D U nas już nikt nie ma zwierząt w GOSPODARSTWIE. od miasta różni nas jedynie to, że mieszkami w domkach jednorodzinnych i jest nas mniej:) Normalnie się ucze, studiuje, pracuje i mam dostęp do lekarza, internetu, prądu i ciepłej wody:P Takie spotkania były by poniżające... miastowe panie przyjechały by do chłopstwa przemawiać o antykoncepcji i porodzie... szok gdzieś ty się wychowała? P.S. gdzie jest taka miejscowość gdzie trzeba jechać ponad 30 km do MIASTA?

Gość Wiejsko dzioucha
Ja jestem ze wsi i nie narzekam.... Nie czuję się gorsza od miastowych ciężarnych :)

no dokladnie tez sie zastanawiam bo chyba obok kazdej wsi jest w poblizu mniejsze lub wieksze miasto...