Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oneaa

Mam wieprzowinę, jest zawinięta w siateczkę co z niej zrobić?

Polecane posty

Gość oneaa

Kupiłam kawałek wieprzowiny i chciałabym ja jakoś upiec, ale nie wiem jak powinnam się do tego zabrać? Jestem noga w gotowaniu, poradźcie mi coś. Jest bez przypraw. myślałam żeby upiec do kanapek, albo do ziemniaczków. Tylko bez sosów na śmietanie bo karmię piersią a moje dziecko niestety ma skazę białkową.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość justkaaaaaasa
Jesli to nie jest schab,to obsyp lekko pieprzem,natrzyj ziolami jakimis,czosnkiem. Do naczynia zaroodpornego wsyp kilo soli,i na to walnij mięsko,piecz pod przykryciem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żarty ktos sobie robi z tym
kilogramem soli:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oneaa
nono kilo soli:) a ile piec mięso?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żarty ktos sobie robi z tym
zalezy jaki rodzaj mięsa masz i ile go jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żarty ktos sobie robi z tym
średnio około poltorej godziny w nagrzanym iekarniku sie piecze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oneaa
mam 0,8 kg, 1,5 godz będzie dobrze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żarty ktos sobie robi z tym
powinno być w sam raz, sprawdź pod koniec pieczenia. a i na poczatku wstaw na 15 min na 220 stopni, potem zmniejsz do 180

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piecz jak powyzej, na 80 deko powinna wystarczyc godzinka ;) ale na kilka godzin naprzod dobrze przypraw mieso, natrzyj sola, pieprzem, czosnkiem i ziolami (ja lubie majeranek i czaber do wieprzka). jak mieso wyglada na chude, mozesz tez przed tymi pyprawami posmarowac go oliwa. bedziesz miala mieso do kanapek lub na cieplo, a do tego np. duszone pieczarki. piekac mieso sprawdzaj, zeby nie wyciekly z nigo soki, bo bedzie suche i bez smaku, piecz tylko tyle, zeby nie bylo krwiste, zeby po nakluciu wyciekala przezroczysta, nie rozowa woda. po upieczeniu wyjmij z brytfanki, przykryj namiotem z folii aluminiowej, brytfanke polej niewielka iloscia cieczy (wywar, wino, sok jablkowy, sherry, ew. woda) i zdrap smaczne pozostalosci z dna, dodaj do pieczarek na patelnie, pogotuj chwile i masz smakowity sos bez smietany i maki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oneaa
dzięki wielkie za porady:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×