Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina_1989

DZiennikarstwo CZy to DObry Kierunek?

Polecane posty

Gość Karolina_1989

Gość eiskalter engel222
oczywiście jak sie dostaniesz do telewizji to trzepiesz taka kasiore ze szok:D

Gość aguna
zaden humanistyczny kierunek nie moze byc dobry...

Gość mam duzy dylemat..............
beznadziejny!! ja uwazam ze zle zrobilam ze nie poszlam np. na administracje wydaje mi sie ze to ma przyszlosc teraz

Gość Karolina_1989
hmmm wlasnie tez nie wiem gdzie isc chcialam na dziennkarstwo lubie pisac wiersze teksty a nawet zaczelam ksiazke i wiem ze robilabym to co lubie ale czy to daje dobra kase?

Beznadziejny Ale i tak zamierzam na nią (chyba!!) pójść:P:classic_cool:. Jesli jestes inteligentny i potrafisz sie zakrecic to wszedzie sobie poradzisz. Mój ojciec chrzestny poszedł na filozofie, mimo, ze tez kazdy mu odradzal. I jednak dobrze, ze zrobił to co go interesuje, bo to zaowocowało - był najlepszy na swoim roku, kilka razy na stypendium pojechał do Francji i Anglii, zaraz po skończeniu magistra, zaproponowali mu aby został, zrobił doktorat i wykładał. Teraz facet jeździ na wykłady po całym świecie, napisał kilka ksiażek, jest ceniony w swoim kregu, ma mnóstwo kasy... Oczywiscie, nie kazdego scenariusz bedzie taki optymistyczny...ale i tak predzej sie zrzygam niz pójde na jakies ścisłe gówno:O

Daje dobrą kase jesteś w tym naprawde dobry + masz szczeście. Ale co innego, ze wiekszosc z tych, którzy własnie to studiuja nie wiedza do końca czym charakteryzuje sie dobry dziennikarz, co musi spiełniac, na jakich warunkach opiera sie ten zawód - do tego konieczne jest lekkie pióro, wiedza (bo nie ma dziennikarzy od wszystkiego albo od niczego - piszesz o historii, rozrywce, polityce itp, ale do tego jakas wiedze musisz miec). W dodatku jest to niestabilny zawód, bo dostaniesz tyle kasy ile napiszesz.