Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

triniti020

Nietypowe wypryski. PROSZĘ O POMOC !!!!!

Polecane posty

Witam mam dziwny problem związany z trądzikiem. Dotychczas miałam ładną cere bez wiekszych wyprysków jedynie drobną kaszke na czole. Od niedawna stan mojej skóry strasznie sie pogorszył i o dziwo najbardziej i praktycznie wyłącznie na policzkach.Zaczęło sie to kiedy postanowiłam bardziej dbac o cere i używac kosmetykótw przeciw trądzikowych tych z dolnych jak i z górnych półek. Czoło broda i nos pozostają w dobrym stanie na policzkach cere mam jakby jaśniejszą co daje wrażenia dwóch ogromnych jaśniejszych plam na których znajdują sie czerwone ledwo wystające ponad skóre wypryski. Są to jakby zaczerwienione kółeczke wrecz pod skórą. Stosowałam wiele kosmetyków nawet te droższe (Teraz serie Iwostin) i poprawy nie widze. Odnosze wręcz wrażenie ze od nawet dobrych kosmetyków nastepuje pogorszenie. Cere mam głaciutką i ledwo co wyczówam te wypryski na policzkach ale strasznie je widac i nie wiem jak z nimi walczyc. Moja dermatolog próbuje różnych rzeczy ale prawie nic nie działam .Cera na policzkach mam cienką. moze ktoś spotkał sie z taką dolegliwością. Błagam o pomoc lub porade. Lecz może byc to tylko wrażenie. PROSZĘ O POMOC LUB PORADE

Gość Lioł
ja mialam cos podobnego, tylko po tygodniu te wypryski przeradzaly mi sie w normalne ogromne pryszcze :(( mi na to pomoglo benzacne, w sumie nie drogie a po jakichs 3 dniach wszystko schodzi no ale nie wiem jak bedzie u Ciebie..

Gość cytryn kaaa
moze zapomnij o kosmetykach co cery tradzikowej a przerzuc sie na takie dla dzieci albo do cery delikatnej normalnej Jezeli chodzi o mnie mam wrazliwa cere i tradzik od zawsze juz jakies 7 lat sie z tym borykam ja uzywam zelu do mycia Johnsona taki do mycia ciala i wlosow jest bardzo delikatny myje nim buzie a potem uzywam oliwki zaiaji nic tak pieknie nie nawilza i nie lagodzi skory kiedys uzywalam sporo kosmetykow do cery tradzikowej wlasnie bylo gorzej a teraz widze poprawe i wszystko szybciej sie goi jak tylko przerzuce sie na krem co cery tradzikowej widze pogorszenie .. nie wiem a moze masz na cos uczulenie moze mleko albo inny pokarm .. albo wlasnie na jakies skladniki zawarte w kosmetykach

Dziękuje za odpowiedź :) jednak cere mam tłustą i kosmetyki takie jak johnson mogą mi ja dodatkwo przetłuścic. Już naprawde nie wiem co mam robic :(