Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krop-eczka

W oczekiwaniu na Bociana ...

Polecane posty

Gość krop-eczka

Hej dziewuszki ... Niedługo nadejdzie wiosna, czas gdy spod ziemi wychodzą małe kwiatuszki, pojawiają się coraz to nowsze listki na drzewach na które to przylatują coraz to kolorowsze ptaszki. Może i do nas ... tych starających się przyleci bocian :D Jeśli chodzi o mnie to o dzidzi myślę już od 1,5 roku, a jeśli chodzi o intensywniejsze starania to można powiedzieć że kilka miesięcy. Właśnie kupiłam witaminki, kwas foliowy i w celach doświadczalnych test owulacyjny. Najgorszy problem to nie wiem kiedy zacząć go robić gdyż mam nieregularne miesiączki czasem cykl trwa u mnie 40,45,50 czasem nawet więcej .... byłam u ginekologa ... niby wszystko jest w porządku usg wykazało rozwijający się pęcherzyk w lewym jajniku :D choć mimo to nic ... @ przyszła o wiele za późno ... badania hormonalne wyszły oki ... więc czemu ta nieregularność??? Muszę znów udać się do ginekologa!!! Czy którać z was wie jakie powinnam zrobić badania ???

Gość a jakie
witaminki zazywasz oprocz kwasu foliowego

Gość krop-eczka
właśnie zakupiłam falvit ... mam też luteinę gdyż brałam jakiś czas temu przepisaną przez ginekologa na te nieregularne miesiączki brałam przez 2 cykle gdyż tak kazał ale jak przestałam to znów lipa :( ... muszę iść do gina bo kazała przyjść jak się nie poprawi ... więc nie wiem czy brać ??? ... może poczekam i zobaczę co na to lekarz ...

Gość zajawvka
a od ktorego do ktorego dnia cyklu bralas luteine

Gość krop-eczka
od 15 dnia cyklu 2x1tabletka przez dziesięć dni

Gość zajawvka
bo ja tez biore ale od 16 dnia do 25 dc

Gość krop-eczka
w sumie to tylko 1 dzień różnicy ... lekarz powiedział mi że muszę mieć coś nie tak z drugą fazą ... więc już nawet nie wiem jak mam liczyć kiedy ta owulacja ... nie mam jakiś ogólnych objawów ... a jakoś ciężko mi się zebrać do mierzenia temperatury i obserwacji śluzu.

Gość zajawvka
no ja tez przez jakis czas mierzylam temperature ale zrezygnowalam z tego dziwne ze robilas rozne badania i wszystko ok a jakos nie umiesz zajsc w ciaze musisz byc cierpliwa to napewno zaskoczy u mnie zas niestety mam problemy z prolaktyna

Gość krop-eczka
No niby tak ... zawsze może być wina tej drugiej połówki... Jeszcze trochę się postaram tak bez zbędnych nerwów na luzie ... a jak nic nie będzie szło to wygnam Go na badania ... a co :D Moja mamcia mówi że te nieregularne cykle to u nas rodzinne bo sama tak miała dopiero po ciąży jej się tak uregulowało

Gość krop-eczka
... a co do prolaktyny to miałam w normie ... choć tą najniższą wartość :/

Gość pikllla
no moze byc tak ze to lezy po stronie mezczyzny wiec sam lekarz mi powiedzial ze najpierw powinien sie zbadac mezczyzna

Gość krop-eczka
no tak bo facet to badanie plemniczków i już .... a u kobiety to dużo problemów może wyniknąć

Gość krop-eczka
Zobaczymy co wykaże mi test owulacyjny ... na razie czekam na @ (choć już 43 dzień cyklu :( tak to u mnie bywa) nie wiem tylko jak wyliczyć kiedy zacząć robić ten test ???????

Gość pikllla
no wlasnie facet zrobi jedno badanko i jest juz wszysrko wiadomo a my to albo chormony albo jajniki albo torbiele itp

Gość kara30
no ja tez sie zastanawiam nad testami owulacyjnymi ciekawe czy one sa dobre

Gość krop-eczka
Też się ciekawię co mi z tego wyniknie ... choć postaram się iść do ginekologa zaraz po @ i spytam się o obserwację cyklu .... wtedy było by wszystko wiadomo ... może sam mi to zaproponuje bo sam powiedziała że ewidentnie widać że coś nie tak jest z drugą połową cyklu więc może będzie chciał to poobserwować (skoro hormonki oki i usg wykazało rozwijające się jajeczko - pierwsza faza oki ... a co dalej się dzieje z moim jajeczkiem ??????????

Gość zmorrrka
ja nie rozumiem po co tu piszecie adyz to chyba z mezem warto pogadac i heja do lozka a nie wypisywac jakies bzdury witaminki tratatata:P chore

Gość krop-eczka
A tak z innej beczki ... zastanawiam się jak to jest ... czy po stosunku leżycie z nogami w górze przez pół godziny ???? ktoś kiedyś mi powiedział że to przynosi efekty :D

Gość krop-eczka
Z mężem rozmowy są ... choć czasem warto porozmawiać z kimś kto ma podobne problemy i podobne dylematy ... czasem jest potrzeba wygadania się komuś innemu kto spojrzy na to z tej innej strony może dla niektórych jest to chore a dla niektórych bardzo ważne :P

Gość mozna robic swiece ponoc pomag

Gość krop-eczka
Będę o tym pamiętać :D

Gość mooncia
ja jak staralam sie o dzidziusia to lezalam z nogami do gory :P i trzymajcie jak najdluzej wytrzymacie w takiej pozycji najlepiej oprzec nogi o sciane :) mi pomoglo :) jestem w 7 tygodniu ciazy :) i powiem wam jeszcze jedno jak sie nastawiacie bardzo ze chcecie miec dziecko i tylko dlatego sie kochacie to nic wam z tego nie wyjdzie, musicie na luzie do tego podejsc :) wiem ze to trudne ale za pierwszym razem z moim kochalam sie tylko zeby zajsc w ciaze nie udalo sie, a za drugim razem podeszlam na luzie do tego no i mam dzidziusia :)

Gość krop-eczka
masz racje Mooncia ... dlatego staram się nie myśleć o tym obsesyjnie ... stwierdziliśmy z mężulkiem że pdchodzimy do tego z zabawą i co będzie to będzie ... Chcę tylko wiedzieć co z tą moją nieregularną miesiączko bo to dla mnie ogromny dyskomfort nie wiedzieć kiedy dostanę ... i tak czekam i czekam ....