Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vogue vogue

wiza do Usa

Polecane posty

Gość vogue vogue

hej, mam pytanie do osob ktore w UK staraly sie o wize do USA. Mam juz wyznaczona wizyte, znajomi ( ci ktorzy starali sie w Polsce ) mnie strasza ze trzeba miec papierow od groma, wyciagow z kont itd. Ja nie mam adresu gdzie jade , bo bedziemy spac w hotelach. Jestem tu 6 lat, mam dziecko, partnera ( Anglik ) , i american express jako dowod na to ze mam kase zeby jechac :))), czy cos jeszcze mam ze soba wziac ? Moze sie ktos wypowie jak to wyglada w tym kraju....dziekuje

Gość to my polacy
strasza cie bo ci normalnie zazdroszcza uk to nie polska, tu nie potrzeba tyle tego bagna duzym plusem jest to ze masz faceta anglika wizyta w us embassy w south kensington niezbedna nie bedzie trudno

Gość vogue vogue
tylko tyle, niekt sie nie staral ? podnosze,

Ja nie mieszkam w UK ale w US - wydaje mi sie, ze jesli jedziesz turystycznie i chcesz mieszkac w hotelu, to wize dostac powinnas, chocby na 3 miesiace albo na 6. Jesli masz juz porobione rezerwacje w hotelach, to je po prostu ze soba wez, albo ew. zrob jakas rezerwacje i wez kopie ze soba do ambasady. Nie wydaje mi sie, zeby stwarzali Ci jakies problemy, zwlaszcza - jak ktos wyzej wspomnial - ze twoj maz to obywatel UK i macie razem dziecko. Zycze powodzenia i milej podrozy!

aha, znaczy sie partner to nie Twoj maz, tak? A to nie wiem, sprobuj z tymi rezerwacjami hoteli i najlepiej jakbys miala jakies dokumenty, ze pracujesz w UK i ze masz tam dochody. Inaczej, to nie nie wiem, moze byc ciezko ale probuj:)

Gość vogue vogue
ewander, dzieki za wypowiedz. W chwili obecnej nie pracuje, bo zajmuje sie dzieckiem ( za wyjatkiem wolontariatu, ale to tylko jeden dzien w tygodniu ), jestem na utrzymaniu partnera, hotelu nie rezerwuje bo nie mamy sprecyzowanych planow, mi sie marzy zeby dostac wize na 24 miesiace ( ktos mi wspominal o takiej ), bo w sumie nie wiem czy pojedziemy do usa czy gdzies do ameryki pld ( marzy mi sie i jedno i drugie ), nie mam zamiaru im nic udowadniac ze nie klamie, wkurze sie jak wizy nie dostane, bo musialam za nia zaplacic, a kasy nie zwracaja, :) zobaczymy,

ale wiesz, na tym to w sumie polega, zeby udowodnc, ze jedzie sie w celach turystycznych a nie zarobkowych:( Gdyby bylo inaczej, nie potrzebowalibysmy wiz jak np Brytyjczycy czy Niemcy. Poza tym, nie wiem czy na wizie do USA mozesz jechac do ameryki pld, czy Polacy potrzebuja wize do np Meksyku? Jesli tak to nic Ci wiza do USA nie da, a jesli nie to mozesz i bez tej wizy zwiedzic Ameryke pld:) Powodzenia!

Gość do ewander

Gość do ewander
cudna stopka - sorki, że nie na temat

Gość hfshf
ale Ci zazdorszcze :) zawsze mrzyla mi sie ameryka pld ... moze mnie kiedys bedzie na nia stac :(:(

Gość vogue vogue
to samo chcialam powiedziec....cudna stopke ma ewander, zazdroscic nie ma czego, jeszcze nie pojechalam ;)

do Meksyku wizy nie potrzeba- karta turystyczna do pokazania na granicy (ja dostalam do wypelnienia w samolocie), Peru- bez wizy. Karaiby- Jamajka- tak- na granicy, Dominikana- nie, Kuba- karta turystyczna zalatwiana przez konsulat.

Gość zalatwilas cos czy nie
no i co z tymi wizami?

ja staralam sie o wize do usa. z londynu. ale nistety nie dostalam. mieszkam w uk od 4 lat,mam male dziecko i tez jestem z (w tej chwili mezem wtedy jeszcze nie bylismy malzenstwem)ja nie pracuje. mialam dkomenty ze ja de toesciow, ze wszystko jest sponsorowane przez nich, ze tesciowa ma wlasny biznesi tp. ja dalam tez wszelkie mozliwe dokumnety jakie mialam ze nie jade tam do pracy. no i padlo idotyczne pytanie pani..... ZA CO MA PANI ZAMIAR SIE W USA UTRZYMYWAC I ZA CO KUPOWAC JEDZENIE DLA DZIECKA??????? zatkalo mnie. dodam ze staralam sie o wize dla mnie i dziecka. nie wiem co ona myslala o mnie ....do dzisiaj jak pomysle ze bede tam szla to mi krwe burzy. gdyby nie to tesciowie i rodzina meza chca zobaczyc dziecko..napewno moja noga by tam wiecej nie stanela.

Gość vogue vogue
mialam tam isc 4 lutego ale ze wzgledu na pogode i kiepski transport, zadzwonilam i przelozylam wizyte na 25 lutego. Dam na pewno znac :) jak bylo :)

Gość vogue vogue
osa , a kiedy dostalas ta odmowe ? Ja jestem jakos dziwnie pozytywnie nastawiona, nie biore ze soba nic, bo co mam niby wziac ? Wyciag z current account ? Smieszne to dla mnie. Jesli stwierdza ze moja american express nie jest wystarczajaco dobrym dowodem ze jestem w stanie sie tam utrzymac , to im powiem ze mnie moga cmoknac i pojade do Tokyo. Moj facet ma tu dobra prace, dziecko ma paszport brytyjski, w Usa nie mamy rodziny, to jest dla nas kraj na wakacje, plakac nie bede :)

ja plakac tez nie bede ale nie bedzie nikt tez ze nie robil zebraka jakiegos i biedaka. ja dostalam odmowe w czerwcu 2008. bede szla teraz w wakcje i uwuerz robie tot ylko dla tesciowej. aha ta wredna baba jeszcze mi powiedziala ze jak babcia i rodzina chca wnoczke zobaczyc to niech sobie przyjada do uk. no nie trail by cie szlag. ja biore co sie da... nawet mialam uz takie mysli zeby kurde kase wziasc ze soba i jak sie znowu zapyta to jej szczelic tam w okienko..wiesz dla mnie to jest przykre poprostu ze nie moge poznac wszystkich ludzi od meza strony prze czyjes widzimisie.....aha a wiesz co jest jeszcz, tesciowa byla tam w ambasadzie w usai powiedziala cala sytuacje i pokzala moje odmowne dokumenty i sie smiali...bo poprostu baba miala zly dzien i dlatego nie dala nam wizy. napisz prosze jak tobie poszlo:) I ZYCZE POWODZENIA:) mam nadzieje ze trafisz na normlanego czlowieka.:)

Gość aat
ja mam pytanie? czy jesli chalabym pojechac do usa w celach turystycznych (las Vegas) tj. wykupic 9 dniowa wycieczke przez biuro podrozy to tesh musialabym sie starac o wize czy biuro podrozy sie tym zajmie??? Chalabym tam pojechac z narzeczonym , obywatelem Brytyjskim, mam tu dobra prace i chce tu zostac, jestem tu jush 6 lat , moj pracodawca oplaca moja nauke wiec moge miec papiery z collageu. To zasze byl moj dream zeby zobaczyc kawalek USA zanim np. urodze dzieci etc. ale patrzac na wypowiedzi nigdy do tego nie dojdzie , smutna jestem:(

Gość vogue vogue
napisze, tez mam nadzieje ze sie uda, bo mam nadzieje na zakupy w Usa : Ralph Lauren - tani jak barszcz :) . Do aat, wiesz mi sie wydaje ze 9 dni na same Vegas to za duzo, chyba ze gdzies jescze chcecie pojechac....np San Francisko, no chyba ze lubisz gambling :). Moj facet byl niedawno w Vegas z kolegami, byl to 'wieczor kawalerski' jednego z nich i powiedzial ze 5 dni im wystarczylo( nawet mial czas na zakupy ), Vegas jest male. Ale mysle ze najpierw powinnas postarac sie o wize a potem wykupic wycieczke. No ale, dziewczyny, trzymajcie kciuki, tego 25 o 11 :00, :)

Gość mon_ika28
Rozne sa wizy turystyczne. Ja kiedys parenascie lat temu dotalam (jako 15letnie dziecko) na 10 lat. Ale w sumie liczy sie wiza pobytowa jaka wbijaja Ci na lotnisku. I tu 5 lat temu wbili mi max na 6 mc. Wiec to, ze mozesz dostac taka na 24 mc to nic bo liczy sie ta pobytowa. To tak z mojej str.bo wszystko w PL bylo zalatwiane.

Gość vogue vogue
dokladnie o to mi chodzi, pobytowa moga mi dac na 3 tyg, bo i tak dluzej tam nie bedziemy, a chodzi mi o taka na min 24 miesiace, bo nie wiem jak to bedzie w tym roku, czy pojedziemy wogole, bo i mieszkanie chcemy zmienic, wiec jak sie trafi cos wiekszego za przyzwoita cene to bysmy kupili, a wtedy.....wakacje zostana odlozone do nastepnego roku,

Gość eque
Ameryka ma wiele do zaoferowania pod względem turystycznym, ale na myśl o spotkaniu z tymi rasistowskimi urzędasami w konsulacie robi mi się niedobrze :o Nie potrafię zrozumieć czemu kolejne rządy staraja się przypodobać USA mimo, że Polska nic ale to nic z tego nie ma poza pogardą,polish jokes i "he forgot about Poland". Oni traktują Polaków jak podludzi więc my też powinniśmy mieć odrobinę godności i olać tych dupków ciepłym moczem :o Niech sami prowadzą swoje krucjaty religijne w Afganistanie...

Gość vogue vogue
i juz po wszystkim, po 3 minutach rozmowy dostalam wize na 10 lat :), * spedzilam tam 4 godziny w oczekiwaniu na rozmowe * w kafejce ktora sie tam znajduje nie przyjmuja kart, wiec polecam wziac ze soba jakas gotowke ( ja nie mialam wiec glodowalam) * za zwrot paszportu ( jesli sie wize otrzymalo) trzeba placic dodatkowo 14 funtow , wysylaja kurierem a teraz najsmieszniejsze......akceptuja wszystkie karty za wyjatkiem AmEx :)

to szczere gratulacje. ja nie mam zadnych nadzieji ze dadza mi . no ale zobaczymy.i powodzenia w zakupach bo napewno beda udane:)!!!!

Gość Rija123
Witam serdecznie, Razem z mezem tez postanowilismy starac sie o wize do USA z Ambasady w Londynie, zamierzamy wybrac sie w przyszlym roku na wyprawe po Stanach, ale nie wiem jeszcze kiedy to bedzie i gdzie najpierw pojedziemy, chccemy wynajac samochod i zwiedzac ile sie da !! Nie wiem jak mam to przedstawic w Ambasadzie ? Bo nie mam jeszcze teerminu wyjazdu. Maz w Anglii jest od 4 lat, ja od 2 tal. Mamy stale prace i jak narazie zamierzamy tu zostac. O jaka wize wy sie saraliscie? Nonimmigrant Visas ? czy Immigrant Visas ? Jak wyglad rozmowa wstepna przez telefon (umowienie spotkania) ??? Z gory dziekuje za odpowiedz Magda

starasz sie i wize nonimmigrant, przez tel. dadza date wizyty,lub mozesz tez sama wybrac termin jesli beda miejsca.zapytaja o numery paszportu ,moga pytac ile chcesz tam zostac do kogo jedz\\iesz, ty mozesz zapytac tez o wszystko co zwiazane z twoja wizyta w ambasadzie. za minute polaczenia tel. placisz 1.20.f

Gość vogue vogue
przez telefon nie pytaja o szczegoly wyjazdu. Mow prawde, jakie macie plany, ja zrobilam tak samo, nawet nie znalam daty wyjazdu i miejsca, i wize dostalam po 30 secundach. Powodzenia

ja rozmawialam tydzien temy z milym panem i pytal..moze dlatego ze ja chcialam wiedziec jakie dokumenty moga mi pomoc w otrzymaniu wizy. :) ide 17...ale bez wiekszych nadzieji.

Gość vogue vogue
osa, zycze powodzenia, mam nadzieje ze tym razem sie uda. Jak cie zapytaja dlaczego to ty jedziesz do tesciowej, powiedz im ze wolisz ty odwiedzic ja niz zeby ona odwiedzala ciebie w UK, troche humoru nie zaszkodzi. :)