Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekaweile

Ile litrów paliwa zużyję dojeżdżając codziennie 60 km do pracy???

Polecane posty

Gość ja tez czekam ale pewnie
po prostu powiedz, ze obliczylas, ze wyjdzie 400 zł i ze chcesz sie składać na paliwo po połowie i uwazasz ze takie rozwiazanie jest najlepsze, gdyby np po kilku miesiacach sie okazalo ze wydajesz 350 zl to bierz 175, zeby nie miec nic na sumieniu ;)

juz nie bedzie podszywacza, jak to mnie denerwuje jak ktos pisze za mnie, trzeba dawac haslo do nika..... mysle,ze 200 zl miesiecznie bylo by dobrze, to bedzie 10 zl dziennie, a autobusem musialaby wydac prawie 2 razy wiecej.

Gość no wiesz.........
masz racje rozmowy o kasie ze znajomymi nie naleza do najprzyjemniejszych ale przeciez nie jestes instytucja charytatywna. pomagasz tej osobie, dajesz jej komfortowy dojazd do pracy a twoj koszt jest powiedzmy 400 wiec ona powinna placic 200 (ogolnie rzecz biorac polowe kosztow). moze jednak wyniknac problem ze strony tej osoby czy nie bierzesz za duzo . w takim wypadku spisuj przy niej stan licznika w jedna i druga strone. wylicz jej ile pali twoj samochod na dana ilosc km i przemnoz przez cene benzyny - ta bedzie mogla sprawdzic i tyle |(to na wypadek gdyby ta twoja znajoma podejrzliwa byla bo rozni sie zdarzaj ludzie:)

Gość no wiesz.........
no widzisz wiec i ta osoba zaoszczedzi polowe kosztow a bedzie sobie komfortowo jechac:) to na pewno bedzie dobrze:) powodzenia w pracy:)

Gość no wiesz.........
no wlasnie zgadzam sie z osoba powyzej (przepraszam nie pamietam nicka) - dokladnie jak sie koszty zmniejsza to mozesz obnizyc - najwazniejsze zeby bylo jasne ze placi polowe i tyle:)

tak, jak zaczne dojezdac do tej pracy, to znajde najlepsza stacje paliw, ponoc jedna jest najtansza,ale teraz nie orientuje sie jakie sa tam ceny, kilometry juz mam policzone dokladnie, dziennie bede robila 29 km w jedna strone czyli 58 w obie, auto pali 1.4, to musze dokladnie sledzic ile wydam na dojazdy.

Gość ja tez czekam ale pewnie
no tak pod warunkiem, ze bedziesz jezdzic tylko do pracy i z powrotem bo jak jeszcze dodatkowo, to bedzie to trudniej ustalic- ile tak naprawde wydasz na dojazdy do pracy

to własnie bedzie gorsze, bo w weekedny bede tez dojezdaz do szkoly, ale jakos sobie to oblicze, najwazniejsze, zebym znalazla stacje paliw, na ktorej bede tankowala i bde kontrolowac ceny i obliczac ciagle ile tylko na prace mi idzie.

Gość no wiesz....
zaden problem z obliczaniem - troche systematycznosc wystarczy i juz:) spisuj stan licznika przed wyjazdem i po powrocie to bedziesz wiedziala ile dokladnie masz km do pracy i tyle:)

Gość no wiesz....
co do tego ze roznie bedziesz spalac w zaleznosci od drogi, warunkow, predkosci itp to przeciez mozna to usrednic i tez bedzie ok? kwestia zeby tylko otwarcie z ta druga osoba rozmawiac i sie dogadac:) byc moze bedzie jej odpowiadalo zeby placila 200 zl (skoro i tak to dla niej polowe taniej) bez dokladnego rozliczania sie co do grosza (ja bym tak np sie zgodzila:)