Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie bo ...

szorstka plamka na plecach

Polecane posty

niedawno, jakis misiac temu wyczulam na plecach miejsce, powiedzmy o powierzchni 1x2 cm, lekko szorstkie; myslalam najpierw ze to lekkie otarcie ale jednak ma inna fakture, jest to gladkie ale inne niz zwykla skora. wydawalo mi sie, ze zniknie ale nie znika. zamierzam isc do dermatologa ale oczywiscie najblizszy termin nawet prywatnie jest za dwa tygodnie. co robic? dodam, ze ta zmiana pojawila sie w poblizu znamienia, ktore mam od urodzenia, jest ono dosc duze - jakies 7 mm.

Gość Do fioletka
Hmm miałam coś podobnego:) Odkryłam to na drugi dzień po imrezie, początkowo więc myślałam, że to jakieś dziwne jej skutki:D Ale nie.. Nic z tym nie zrobiłam, nie wiem tylko do tej pory jak to się wytworzyło. Z czasem zeszło - zostało znamię;)

Gość Do fioletka
Znamię w postaci jasnej brazowej plamki;) Jeśli masz to samo, to nie wiem czy jest sie czym przejomowac;)

nie wiem jak to wyglada u ciebie ?? u mnie z czasem tych plam pojawilo sie bardzo dużo , to jest łupież różowy . plamki sie łuszczą.

wlasnie nie wiem co to jest. kiedys sie mlam i tak natrafilam. moze mam dluzej niz miesiac, trudno powiedziec. jest zaraz obok kregoslupa. nie moge tam nic zobaczyc w lusterko, bo jest za male a mi ciezko sie tak obkrecic. normalnie juz takie wygibasy wyprawialam i nic. myslalam ze zejdzie ale teraz chyba pojde do dermatologa.

Gość Do fioletka
Ja nic takiego jak poprzedniczka nie miałam... Jeśli się obawiasz, to idz do lekarza, na pewno nie zaszkodzi;) Ja opisalam jak u mnie było;) Z opisu wynika, ze podobnie jak u Ciebie.

Gość gosiasiasia
tez miałam, albo nadal mam taką szorstką plamkę na przedramieniu .. wydaje mi się że to zrobiło mi się od solarium... szrsta jasniejsza plamka od koloru skóry

moja jest rozowa ... wlasnie obejrzalam sie jeszcze raz i zobaczylam ze blisko jest pieprzyk, plaka jest dokladnie pod zapieciem stanika. czy mizliwe ze to od tego?

Gość bombonierka z kokosem
obserwuj ją , to faktycznie moze byc ,łupiez rozowy , plama moze byc 1 ,2 a przy oslabieniu moze wyjsc ich mnostwo.

Gość bombonierka z kokosem
uzyj vratizolin , droga masc , ale ona wlasnie jest na takie plamy mi dermatolog zalecila przy łupiezu rozowym i rumieniu

Gość zastanawiam sie i ...
Jaka droga, 7 zlotych ...

Gość lolqqa gygy 10454611
ej ja tez takie coś teraz mam . jest pomiędzy łopatkami . jest taka czerwona plamka czy brązowa, swędzi mnie bardzo. nie mówię o tym nikomu żeby ich niepokoić. wolę sama ten problem rozwiązać. piszcie na moje gygy jak coś 10454611 będę czekać. jbct. nie zmieniam numeru jak narazie. Pozdrowienia i narka xDD ^_^

to lupiez gilberta, zniknie ci po 8 tygodniach. tego sie nie da wyleczyc,ale nie drap tego i nie roznos, mozesz nawilzac,zeby to miejsce nie bylo takie suche.

Gość Ziuta...
Mam na plecach plamkę taką w sumie sama nie wiem jaką i mam na niej włoski cholera takie jak np. ogoli się pachy i na drugi dzień są takie malutkie.. Błagam poradźcie coś bo nerwica mnie bierze... Strasznie to wygląda... [może to byc od basenu może?] Odpiszcie mi na maila proszę rak1malgorzata@gmail.com