Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzia23madzia

PULMICORT

Polecane posty

Moja 5 letnia córka dłuzszy czas miała suchy nocny kazel.Lekarz stwierdził ze ma podejzenie astmy oskrzelowej, zalecił podawanie pulmicortu do inhalacji.Robie corce inhalacje 2 razy dziennie juz od czerwca ubiegłego roku, czy tak długie podawanie tego leku nie ma skutków ubocznych? I czy to prawda ze pulmicort jest sterydem? Prosze o odpowiedz.

Ale jak pytałam lekarki to ona powiedziała ze jest to lek bezpieczny i mozna go brac długotrwale ale naszly mnie pewne watpliwosci po rozmowie z kolezanka.Za nkazdym razem jak ide do lekarza alergologa on kaze kontynuowac inhalacje. na spirometrie dziecko jest za małe nie poradzi sobie z tym badaniam natomiast kiedy przestałam ja inhalowac na kilka dni suchy kaszel powrocił.Mała jest uczulona na kurz.Ja nie jestem lekarzem wiec nie wiem jakie moga byc skutki w przyszlosci.Lekarze twierdza ze lepiej zapobiegac niz pozwolic na to zeby rozwineła sie calkowita astma.Nie wiem co robic u nas w okolicy nie ma zbyt wielu alergologów.Szukam pomocy tutaj ,moze trafi sie osoba ktore wie cos wiecej na ten temat.

Gość MamuśkaMałej
Ja tez podawałam na przewlekły kaszelek mojej 4 letniej córeczki mniej więcej co 4 tygodnie mieszankę soli fizj. Berodualu no i oczywiście Pulmicortu. Aż wreszcie powiedziałam stop ! Mała przebadana była pod względem alergii , no i oszem znaleziono jej alergeny,jednak nigdy nie zalecono mi przebadanie córki pod względem pasożytów. Tak naprawdę tu tkwiła przyczyna kaszlu. Mogłabym na ten temat b.długo pisać . Ale krótko : PODAŁAM SREBRO KOLOIDALENE Ag100 . UDAŁO SIĘ. Od pół roku zapomnieliśmy o kaszlu.