Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja..23..

Jakie znieczulenia są dostępne w Anglii podczas porodu?

Polecane posty

Gość Patrycja..23..

Witajcie kobietki, jestem w 24 tyg. ciąży i tak sobie rozmyślam o porodzie. Jest to moje pierwsze dziecko także nie wiem jak to jest podczas porodu. Zastanawiam się jakie są dostępne znieczulenia w Anglii, mieszkam w Londynie i proszę was o pomoc w tym temacie. Może któraś z was rodziła tutaj i się orientuje w temacie bądź będzie rodzić i ma jakąś wiedzę:-) a może jakie znieczulenie jest najlepsze i ogólnie jak działa? z góry dziękuję za pomoc.

co prawda ja mialam cc ale z tego co sie orientuje wszystkie srodki znieczulajace sa dostepne i wszystkie sa za darmo:)porozmawiaj z midwife swoja ,ona powinna wszystko ci wyjasnic. pozdrawiam i zycze szczesliwego rozwiazania:)

Gość firlutek
ja cie znieczule mlotkiem

tak jak pisała katarzyna najlepiej porozmawiaj z midwife o tym co wybrac ja sie chyba bede decydowac na porod w wodzie

Gość Patrycja..23.
też zdecydowałam się na poród w wodzie, ale zastanawiam się czy oprócz tego można coś jeszcze zastosować. Z położną porozmawiam, ale dopiero pod koniec miesiąca mam wizytę także z ciekawości orientuję się jeszcze tutaj.

Możesz dostać GAS & AIR, PETHIDINE, EPIDURAL. Nie bedę Ci dokładniej opisywała bo możesz sobie po tych nazwach w necie wyszukać. Wszystko za darmo. W szpitalach gdzie sa oddziały prowadzone tylko przed położne tzw. Midwife Led Units (albo Wards) nie mozesz dostać tego ostatniego, bo to podaje anestezjolog. Ja rodziłam na takim właśnie oddziale. Od kiedy rozwarcie miałam na 4cm zaczęli mi podawać ten gaz. Niezłe uczucie. Jakbym była pijana. Mi to pomogło mimo, że zazwyczaj kobiety twierdzą, że to nie pomaga. Gdy miałam już baaardzo silne bóle prosiłam zeby mnie przenieśli na oddział (2 pietra wyżej) gdzie podają Epidural czyli znieczulenie w kręgosłup. Położna powiedziała, że może najpierw sprawdzę jak zadziała na mnie Petydyna. Nie chciałam bo to może miec wpływ na dziecko (doczytasz sobie pewnie co i jak)... ale po paru minutach się zdecydowałam. I bardzo się cieszę... Jedyny problem w tym że pod koniec porodu byłam już taka otłumaniona i śpiąca że nie wszystko pamiętałam (przypominało mi się po paru dniach), ale ogólnie jestem BAAARDZO zadowolona.

ja jak narazie jestem zdecydowana tylko na gaz ( i wydaje mi sie ze to tylko jest mozliwe podczas porodu w wodzie ) ale do konca sie nie zorientowałam

Gość Parycja..23.
dzięki dziewczyn za info...tak się właśnie zastaawiam czy w ogóle będę coś potrzebować być może wytrzymam ale lepiej być przygtownym na wszysto. zaraz sobie poczytam pozdrawiam

Jesli sie zdecydujesz na poród w wodzie, to nie dostaniesz żadnego znieczulenia bo nie można. Poza tym - pamietaj, że mimo, że bedziesz deklarowala chęć porodu w wodzie - możesz go nie mieć, bo to zależy od tego czy będą wolne baseny.:) Nie wiem ile jest basenów w Twoim szpitalu, ale jesli akurat będą zajęte to.... no cóż - poród nie będzie czekał :) Osobiscie polecam i zawsze będę polecać Epidural - znieczulenie zewnątrzoponowe. Nie czuć bólu, nie czuć że się w ogole rodzi :) Gaz - na mnie nie podziałał. Tylko mi się żygać od niego chcialo i tyle :-0

Gość Parycja..23.
to ja już sama nie wiem co wybrać? wiem że jeśli nie będzie wolnego basenu/ wanny to nici z mojego porodu w wodzie ale mogę w takim przypadku poprosić o znieczulenie i o wygodną dla mnie pozycję? a i kiedy robię z położną plan porodu?