Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem mam-

Doradźcie mi co mam zrobić

Polecane posty

Gość problem mam-

Mam prawie lat i chodzę zaocznie do liceum, został mi jeszcze ten rok i następny. Wcześniej uczyłam się normalnie w publicznym technikum ale wyjechałam za granicę i przerwałam szkołę. Teraz mam dylemat bo w moim mieście z pracą ciężko, pracuję po 10 godzin dziennie za 900zł i nie mam jak się utrzymać, za wynajem mieszkania płaciłabym około 500-600zł a co z czynszem i z życiem? nie mieszkam z rodzicami więc sama muszę na siebie zarabiać. Postanowiłam wyjechać za granicę i znowu przerwać szkołę, fakt że bez wykształcenia można powiedzieć, że jestem nikim ale chyba nie mam innego wyjścia. Co o tym myślicie?

Gość SilentSpy
Skandynawia - na poczatek - przy dzisiejszym kursie - wyplata na reke to 6000zl, przy czym koszty zycia wcale nie sa wieksze niz w PL. Pomieszkasz troche, zaoszczedzisz ... i mozesz wrocic do PL i skonczyc szkole. A z praca nie powinno byc problemu, bo akurat sektory, gdzie potrzebuja pracownikow fizycznych nie sa az tak oblegane przez rodowitych mieszkancow. Jesli znasz jezyk angielski i jestes sprawna fizycznie i potrafisz dobrze (szybko i sprawnie) pracowac to nie masz na co czekac.

zobaczysz, ze jak teraz wyjedzisz to szkoly juz nie dokonczysz bo bedzie Ci wstyd, ze chodzisz od szkoly z gowniarzami