Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nałogowa

Mam 13 Lat i PaleChybaZ 2 Lata

Polecane posty

Gość Nałogowa

Co ja mam zrobic zebym przestała?Mojej kumpeli siostra (głupia) nam cały czas kupuje oczywiscie chcemy ale ona nie powinna nam kupować ;/! Ona jeszcze chce 3 zł ok. Wiec ja albo kolezanka dajemy jej zawsze 10zł. 1 na 2 dni. :((

Gość Nałogowa
ostatnio to ja dupy musze dawać, żeby zarobić :(

hmmm rzucić palenie? mając 11 lat zaczęłaś palić to bardzo negatywnie wpłynie na twój organizm

Gość ambiwalenccja
widac ze podszyw;p

Gość Nałogowa
nie, żaden podszyw! ja naprawdę muszę dawać dupy, żeby trochę zarobić... :O poza tym mam dziwny nałóg zjadania popiołu z petów - mój żołądek na pewno tego nie lubi a ja go zwyczajnie muszę jeść :( co mam robić??

Gość gfdsghfdhgs
a ile masz wzrostu tak na serio;>?

Gość 132 cm

Gość Nałogowa
ja mam tylko 1,25 :(

Gość Nałogowa
i juz pewnie nie urosne! a tak marzyłam o karieże modelki... ;( ;( przepraszam za ewentułalne buendy ale ja nie jestem dobra z ortografji.

Gość zarejestrój się już na chemiot
Chemioterapie płuc i krtani.

Gość Nałogowa
o jejku ale to mi pewnie włosy wypadnoł? katastrofa:(

Gość ambiwalenccja
podszyw :D widac na kilometr:P

Gość Nałogowa
ambiwalenccja mysl sobie co chcesz, to ja jestem i będe zawsze! Od razu mówie, ze to nie sa podszywy! Tak to bym sie juz zaczeła wkurzac! :) to w ogole jakis cud ze nikt sie nie podszywa :) ale moze sie zaczernie... :classic_cool:

Gość mruuuuuuuuuuuuuuuuua
no widac ze podszyw ale ja np zaczelam palic jak mialam wlasnie 13 lat i wiekszosc moim kolezanek tez teraz mam 20 ale juz nie palę

Gość ambiwalenccja
wiec jesli ie podszyw to zal mi ciebie.... staczasz sie masz tego swiadomosc i nic z tym nie robisz... naprawde ejstes biedna

Gość raczek.....
Nowotwór - rak Nowotwór złośliwy w dużym procencie jest wyleczalny. Wiele zależy od tego w jakim stadium rozwoju zmian nowotworowych zacznie się leczenie. Nowotwór złośliwy zwany także rakiem to niepohamowany, niekontrolowany wzrost komórek. Komórek , które rozwijają się w sobie tylko \"wiadomy\" sposób. W początkowym stadium choroby nowotwór ogranicza się do jednego narządu, istnieją wtedy największe szanse na wyleczenie. Większość nowotworów powstaje w postaci guza. W miarę rozwoju choroby, komórki nowotworowe mogą oddzielać się od guza i docierać do różnych miejsc w organizmie. Nazywamy to przerzutami. Wyleczenie z choroby nowotworowej zależy w dużym stopniu od okresu, w którym zostanie ona wykryta i zacznie być leczona. IM WCZEŚNIEJ NASTĄPI ROZPOZNANIE CHOROBY, TYM WIĘKSZA SZANSA NA JEJ WYLECZENIE. Leczenie nowotworów polega, najogólniej mówiąc, na niszczeniu komórek nowotworowych. Odbywa się to poprzez zabiegi chirurgiczne, napromieniowanie i stosowanie preparatów chemicznych. TO TY NAJPRĘDZEJ ZAUWAŻASZ ZMIANY I WIELE ZALEŻY OD CIEBIE. Nieznana jest przyczyna powstawania nowotworu. Istnieje jednak szereg czynników sprzyjających zmianom nowotworowym. Należą do nich: dym tytoniowy, promienie kosmiczne, zwłaszcza ultrafioletowe promienie słoneczne, emisja ciał promieniotwórczych, pewne substancje chemiczne jak benzoantraceny, nitrozoaminy, arsen, azbest, chrom, smoła, niektóre czynniki biologiczne (hormony), niektóre wirusy (np. w przepadku raka szyjki macicy), niektóre grzyby (aflatoksyny). NIE MA SPECJALNEGO PRZEPISU JAK ZAPOBIEC RAKOWI, ALE MOŻNA ZMNIEJSZYĆ RYZYKO. Zalecane jest aby przestrzegać następujących, ogólnych zasad: Unikanie nikotyny i alkoholu. Zredukowanie w diecie pokarmów nadmiernie tłustych, słonych i kwaśnych. Unikanie nadwagi. Uwzględnianie w codziennej diecie surowych owoców, warzyw oraz pieczywa z grubo mielonej mąki. Spożywanie tylko świeżej żywności (przechowywanie jej w lodówce). Unikanie nadmiernego nasłonecznienia (opalania się). Poradzenie się lekarza w razie wystąpienia krwawienia z naturalnych otworów ciała oraz pojawienie się przewlekłych zaburzeń podczas oddawania stolca i moczu. Skonsultowanie się z lekarzem w wypadku gdy utrzymują się zmiany barwy głosu, przewlekła chrypka, kaszel lub zaburzenia w przełykaniu pokarmów, ponadto przy wystąpieniu guzków, zauważeniu zmian wyglądu znamion, brodawek na skórze, utrzymujących się zgrubień lub owrzodzeń na śluzówkach jamy ustnej i innych miejscach.

Gość do Nałogowej
zarabiając na papierosy używasz przedniej dolnej części ciała czy tylnej dolnej, czyli dajesz cipy czy dópy? Jako afrodyzjaku używasz oprócz nikotyny amfy, alkoholu czy jeszcze jakiegoś innego świństwa? Gąsko nieopierzona, 30-stki nie dożyjesz, masz to jak w ruskim banku.

Gość Nałogowa
Podszywac sie nie musisz ja nie daje dupy! Debilu No ja pale od 11 lat ;/ Złe towarzystwo

Gość Nałogowa
Mam 1.60!!