Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana_____

już postanowiłam

Polecane posty

Gość lollowonk
A wiesz ze teraz po tych twoich wypowiedziach, ktoś może zadzwonić na policję? Przyjdą po ciebie, w kaftan wloża i do psychiatryka tak jak Glanca. Takze uwazaj co piszesz. Byc moze juz ktos zadzwonil.

Gość załamana_____
A tam zamkną.. Byłam u psychologa i psychiatry i jakoś mnie nie zamknęli tylko stwierdzili ,że mam depresję i uważają ,że nawet lekow nie muszę brać ,ale co do tego nie jestem pewna,., Jak człowiek cierpi to chce się wygadać i nie obchodzą go konsekwencje

Gość załamana_____
zresztą nawet oni lekceważą moje problemy bo uważają ,że to jest ,,lekka " depresja , którą leczy się psychoterapią ,a nie lekami.. Myślałam ,że inaczej wizyta u nich będzie wyglądała

Gość on+28
ty chyba faktycznie masz cos z glowa skoro chcesz sobie odebrac zycie z powodu niemozliwosci wspolzycia,pogielo cie do reszty!! a ile ty masz lat?? bo skoro studiujesz to masz rocznikowo conajmniej 20 wiec zbierz dupe i idz poszukaj byle pracy zeby rodzice twoi nie musieli wydawac na siebie swoje ciezko zarobione pieniadze,jak to napisalas ty nie masz depresji tylko JESTES LENIEM,zeby kogos poznac trzeba wyjsc z domu,zeby miec kase trzeba sobie znalezc prace,niestety zycie nie jest tak laskawe ze wszystko pod morde podaje,jesli nie masz na kogo liczyc to do wszystkiego musisz dojsc sama!! ale lepiej sie powiesic i miec wszystko w dupie zycze powodzenia

Gość załamana_____
jak byś ty był w takiej sytuacji to inaczej byś mówił.. Dla mnie jest to duży problem nawet bardzo

Gość załamana_____
najgorsze ,że wg ginekologów ten problem nie istnieje bo oni uważają ,że mogę normalnie współżyć.Nawet zabieg mi odradzali. Nie ma to jak olewanie człowieka..

Gość załamana_____
I oni uważają ,że to była wina tych 2 partnerów ,a nie moja.. Tak jasne takiego pecha miałam..

Gość on+28
wiesz co,ja na pewno nie robilbym problemu z takiego powodu jak ty zyjemy w 21 wieku wiec medycyna jest na tyle posunieta ze cos moze z tym zrobic,zreszta sama napisalas ze daja ci szanse wiec o co robisz problem?? sama siebie nakrecasz a to sie nawarstwia i pozniej wlasnie powstaje depresja skoro nie dajesz rady na studiach to popros kogos o pomoc a jak to nie pomoze to z nich zrezygnuj,najgorsze to robic cos co nie daje ani korzysci ani satysfakcji,zrob sobie jakies kursy,moze one ci predzej ulatwia zycie a powiedz dlaczego nie pracujesz??bo co,bo masz uczelnie na glowie?? jak pracuje,studiuje,mam zone,dziecko,do wszystkiego dochodze sam i jakos daje rade,nie powiem ze mam latwo bo tez nie mam na kogo liczyc ale nie poddaje sie bo tym nic nie osiagne

Gość on+28
a czy na swiecie sa tylko ci lekarze ktorzy cie diagnozowali?? moze popros rodzicow o kase i idz do jednego porzadnego prywatnego,moze czasami lepiej wydac wiecej ale miec calkowita pewnosc,branza z tymi uslugami jest ogromna wiec nie wcisniesz mi kitu ze juz nie ma innych lekarzy,poza tym skoro kilku wydaje taka sama opinie,zreszta przypuszczam ze niezalezna,to po co szukasz problemu?

Gość załamana_____
no szansą jest dla mnie zabieg zwężania pochwy ( podobno teraz jest popularny) więc może będzie ok. Wiesz dla kogoś coś może być małym problemem ,a dla kogoś innego ten sam problem może być nie do zniesienia. Ja od dzieciństwa mam spieprzone życie więc uważam ,że i tak czasem jestem silna

Gość łoooo jesssuu
kobieto, ty faktycznie masz depresje. mam kogos takiego w dalekiej rodzinie- nawroty depresji co 2-3 lata, pobyty w psychiatryku i wieczne narzekanie. jak ty- wszytsko jest zle, lekarze ja oklamuja, bo ona jest umierajaca a oni mowia,ze wszystko ok. i wszystko zle, wszyscy zli i ja oklamuja. jak nie gada o swoich problemach to sidzi i placze, ale ona jest na leczeniu farmakologicznym bo jej depresja byla naprawde ciezka. u ciebie to samo tez wszyscy zli i cie oklamuja, psychiatra cie zbyl a liczylas na recepte na proszki, no tragedia, baran jakis, nie zna sie - ty wiesz lepiej. oczywiscie na nastepne spotkanie nie pojdziesz, bo ty chcesz proszkow ktore usuna depresje jak maiczna rozdzka. wiesz co ty wlasciwie chcesz? chcesz zainteresowania swoja osoba i tyle. a to ze nie ulozylo ci sie z 2 facetami? dziewczyno, ludzie latami szukaja wlasciwych partnerow. do seksuologa idz bo tego ci potrzeba. nie dziwie sie,ze rodzice bagatelizuja problem, bo nie masz zadnego problemu zgodnie z ozeczeniem lekarskim. wiec ubzduralas sobie problem zeby oglosic swiatu zpbaczcie jaka jestem nieszczesliwa. wez sie za siebie-seksuolog, psycholog, tylko nastaw sie pozytywnie, uwierz w to,ze krzywdy ci zrobic nie chca. inaczej nici z leczenie

Gość załamana_____
nie pracuje bo nie pogodziłam bym pracy z zajęciami i egzaminami bo studiuje dziennie. Pocieszam się tym ,że skoro z tym 1 partnerem było w miarę ok to może nie jest ze mną tak źle. Może jako to będzie

Gość on+28
no to idz na ten zabieg jesli ma on poprawic twoj komfort zycia,co cie trzyma... nie ty jedna mialam spieprzone dziecinstwo bo takich osob jest masa,tylko nie kazdy potrafi sie przyznac wiesz co jest dla mnie najgorsze??jak ktos sie wlasnie tlumaczy zje...dziecinstwem,a bo ojciec i matka pili,bili,nie inetersowali sie no chu...z nimi!! badz im wdzieczna za to ze dali ci zycie,wez sie w garsc,udowodnij im ze jestes na tyle silna ze sama staniesz na nogi,choc moze to byc trudne,stan sie autorytetem dla innych ja mam takie zdanie--rodzice daja ci zycie,wychowuja cie,czasami lepiej czasami gorzej,ale to wlasnie przez ten czas kiedy sa kolo ciebie pracuja sobie na to jak ty ich bedziesz traktowac w przyszlosci,nie przyjmuje tlumaczenia ze rodzicom nalezy sie szacunek bo dzieki nim jestes na swiecie,to nie byla twoja decyzja tylko ich,szacunek nalezy sie temu kto na niego zasluguje,bez wzgledu czy to matka,ojciec,babka itp itd

Gość ble ble ble nudziarstwo
weźcie się ludzie w garść i przestańcie marudzić próby samobójstwa to tylko zwracanie na siebie uwagi, pomyślcie czasem dla odmiany o kimś poza własną osobą jesteście egoistyczni i skoncentrowani na własnych wydumanych problemach, nie myślicie że swoim zachowaniem ranicie innych koncentrujecie się na tym że Wasze życie jest do dupy, wymyślacie problemy a nie pomyślicie że zamiast wkładać tyle energii i czasu na analizowanie swojego życia moglibyście poświęcić czas na pomocy innym egoizm egoizm i jeszcze raz egoizm ktoś kto interesuje się innymi ludźmi nie ma czasu na patrzenie wgłąb siebie

Gość załamana_____
do mojej psychiki teraz niestety bardzo przyczyniła się moja matka. Jakby was ktoś bił w dzieciństwie wyzywał od najgorszych mówił ,że nie jesteście jego dzieckiem tylko pewnie jakiegoś śmieciarza itd porównywał do innych to też jakoś by się to na was odbiło. Wybaczyłam matce ,ale zupelnie o tym nie zapomnialam

Gość on+28
masz studia dzienne wiec w weekendy mozesz pracowac,a po prostu ci sie nie chce...lepiej narzekac?? a moze znajdz sobie prace i idz na studia zaoczne,przeciez mozesz tryb zmienic...

Gość nieneieneieneki
DZIEWUCHO OGARNIJ SIE!JAKBYS MIALA JAK JA PRAWIE 40 LAT ZADNEGO PARTNERA NIGDY W ZYCIU I BYLA NIEPELNOSPRAWNA RUCHOWO JAK JA[WOZEK INWALIDZKI]TO MIALABYS CO PLAKAC.A TAK?WYMYSLASZ ITYLE!

Gość załamana_____
tak ble ble ble nudziarstwo Ty pewnie miałeś normalne życie więc nigdy tego nie zrozumiesz. niby mam zwracać na siebie uwagę na forum na którym nikt nie nie zna? I co mi da takie zwracanie na siebie uwagi? jak chciałam się po prostu komuś wygadać

myślisz że tylko Ty miałaś przykre dzieciństwo ? ja byłam adoptowanym dzieckiem, czyli najpierw ktoś nie mógł mnie wychowywać bo alkohol był ważniejszy niż dzieci.... a potem całe życie też nie byłam "dość dobra" i całe dzieciństwo "miałam sobie na miłość zasłużyć"..... nie Ty jedna miałaś rodziców, którzy nimi być nie powinni.... a teraz weź sie w garść i zrozum że nie jesteś już dzieckiem które buduje poczucie własnej wartości na podstawie tego co mówią o nim "dorośli" jest takie powiedzenie "każdy jest kowalem własnego losu"

Gość załamana_____
masz rację może praca to nie jest zły pomysł. w weekendy mogłabym pracować

Gość on+28
masz studia dzienne wiec w weekendy mozesz pracowac,a po prostu ci sie nie chce...lepiej narzekac?? a moze znajdz sobie prace i idz na studia zaoczne,przeciez mozesz tryb zmienic...

Boże, zrozum 3/4 rodzin to niedojrzali ludzie z kompleksami i frustracjami, którzy nei mają pojęcia o wychowywaniu dzieci, o ich potrzebach emocjonalnych itp, ludzie którzy nie mają pojęcia jak krzywdzą swoje dzieci tym co robią i co mówią..... gdyby szczegółowo przeanalizować to rzadko które dziecko w dzieciństwie przez błędy wychowawcze czy bezmyślność rodziców nie była wpędzana w jakieś fobie, lęki, frustracje sami pomyślcie ilu rodziców straszy dzieci obcymi, Cyganami itp "jak będziesz niegrzeczny to przyjdzie Cygan i Cię zabierze" ilu rodziców wmawia dzieciom że są gorsze od dzieci ich znajomych, od sąsiadów itp ile dzieci wysłuchuje że nie są tacy jak ich starszy czy młodszy brat, kuzyn, siostra.... ? można by takie przykłady mnożyć ilu rodziców przez własne zachamowania w sferze seksu wpaja kompleksy dzieciom, uczy je że seks to coś złego niemoralnego, brudnego .... co drugie zachowanie rodziców możnaby uznać za niewychowawcze i nieprawidłowe a jednak wiele z tych dzieci potrafi pozbierać się do kupy i ułożyć sobie życie tak jak tego pragną

Gość załamana_____
chce mi się.. Przynajmniej będę miala jeszcze mniej czasu na zamartwianie się no i będę bardziej samodzielna

Gość on+28
w tyg studia w weekendy praca i czas bedzie lecial,zobaczysz ze jak wyjdziesz do ludzi to zmieni sie twoje podejscie do zycia a z czasem zdobedziesz tylu znajomych ze moze wsrod nich odnajdzie sie twoja 2 polowka sama napisalas ze jednak ze wzgledu na okolicznosci jestes czasami silna wiec nie patrz na okolicznosci tylko badz silna z minuty na minute,grunt to sie nie zalamywac bo to tylko pierniczy sprawe a matka sie nie przejmuj,kiedys jak juz bedzie taka potrzeba to sie przekona kto bedzie w stanie podac jej chociaz szklanke herbaty idz na zabieg,wyjdz do ludzi a zobaczysz ze zycie jest piekne, zycze powodzenia

Gość załamana_____
Wiem ,że wiele jest takich rodzin ,ale często osoby ,które się wychowały w takiej rodzinie mają depresję , czasem nawet popełniają samobójstwa. Mam nadzieję ,że mnie się uda ułożyć sobie jakoś życie

Gość on+28
w tyg studia w weekendy praca i czas bedzie lecial,zobaczysz ze jak wyjdziesz do ludzi to zmieni sie twoje podejscie do zycia a z czasem zdobedziesz tylu znajomych ze moze wsrod nich odnajdzie sie twoja 2 polowka sama napisalas ze jednak ze wzgledu na okolicznosci jestes czasami silna wiec nie patrz na okolicznosci tylko badz silna z minuty na minute,grunt to sie nie zalamywac bo to tylko pierniczy sprawe a matka sie nie przejmuj,kiedys jak juz bedzie taka potrzeba to sie przekona kto bedzie w stanie podac jej chociaz szklanke herbaty idz na zabieg,wyjdz do ludzi a zobaczysz ze zycie jest piekne, zycze powodzenia

Gość probowalam kilka razy
wiesz, nie przejmuj sie... jakos nie interesuje mnie zycie innych tylko moje, jak widze, ze ktos potrzebuje pomocy to mu pomagam, ale nie mam ichoty wnikliwie analizowac cudzego zycia, bo jestem soba nie kims innym, jestem chora, jakby nie bylo chorob psychicznych nie byloby psychiatrow jelopie!!! a razem z nimi calego przemyslu farmaceutycznego... i to nie autorka chce magicznej pigulki tylko ja, bo ja mam okresowe zaburzenia postrzegania swiata, ja mam momentami wszystko w dupie i na niczym mi nie zalezy, moj organizm nie funkcjonuje prawidlowo!!! ale taka jelopa jak ty tego nie pojmie... :O

Gość probowalam kilka razy
wiesz, nie przejmuj sie... jakos nie interesuje mnie zycie innych tylko moje, jak widze, ze ktos potrzebuje pomocy to mu pomagam, ale nie mam ichoty wnikliwie analizowac cudzego zycia, bo jestem soba nie kims innym, jestem chora, jakby nie bylo chorob psychicznych nie byloby psychiatrow jelopie!!! a razem z nimi calego przemyslu farmaceutycznego... i to nie autorka chce magicznej pigulki tylko ja, bo ja mam okresowe zaburzenia postrzegania swiata, ja mam momentami wszystko w dupie i na niczym mi nie zalezy, moj organizm nie funkcjonuje prawidlowo!!! ale taka jelopa jak ty tego nie pojmie... :O

Gość załamana_____
dzięki on+28.mam nadzieje ,że bedzie lepiej:)

Gość załamana_____
Niby to tylko forum ,ale pomogliście mi bo nawet parę słów potrafi dużo zmienić.. A Tobie próbowałam kilka razy na prawdę współczuję.. Ja nie wiem jak Ci pomóc chyba tylko dobry lekarz będzie wiedział..