Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agela....

PYTANIE...PROSZE O ODP...!!

Polecane posty

Gość agela....

Witam:)17.02 mam dostac okres, skoro druga faza cyklu zawsze wynosi 14 dni to wychodzi, ze 3.02 mialam owulacje, tyle,ze tego dnia nie mialam juz sluzu plodnego lecz inny(bialy,rzadki) Dodam, ze w tym dniu oraz dzien pozniej czyli 4.02 kochalam sie z chlopakiem. Nie wiem, czy moge liczyc na ciaze...Wiem, ze owulacja moze sie opoznic lub byc wczesniej bede to dopiero wiedziala jak przyjdzie okres, ale bardziej ciekawi mnie to jaki w koncu jest sluz podczas owulacji...

Gość za wczesnie......
faza powulacyjna wynosi 10-16 dni i o tym kiedy byla owulacja da sie powiedziec, gdy cykl sie skonczy, czyli gdy okes nadejdzie. Masz blad w mysleniu. Faza poowulacyjna jest stala ale przedowulacyjna jest ruchoma, tj jesli dojdzie do przesuniecia w wystapieniu owulacji, to przesunie sie termin wystapienia miesiaczki. Nie odwrotnie. Czyli nie wiesz kiedy jest owulacja (mniej wiecej! nigdy do dnia, chyba, ze masz monitoring u ginekologa!) - gdy nadejdzie miesiaczka.

Gość za wczesnie......
sluz jest plodny nie tylko w czasie owulacji ale na sporo dni przed nia i do 3 dni po niej (owulacja moze wystapic na trzy dni przed szczytem i na trzy dni po szczycie sluu) ma cechy (przynajmniej jedna z nich): wodnistosc, przejrzystosc, rozciagliwosc, uczucie mokrosci, uczucie sliskosci

Gość agela....
Wiec skoro sluzu nie widzialam u siebie juz na pewno 3.02 to mozliwe, ze mialam owulacje w okolicach 30 lub 31? Dodam,ze dni plodne zaczely mi sie 28.01 no i jak pisalam skonczyly tak 3.02 (oserwuje je na podst.sluzu)

Gość za wczesnie......
jak napisalam, tego sie nie dowiesz, bo owulacja moze byc do 3 dni przed i do 3 dni po zakonczeniu objawu sluzu, czyli 6 dni przedzial wynosi

Gość agela....
Rozumiem...ale by wszytsko bylo prostsze, gdyby ten cykl kobiety nie byl tak zagmatwany...:)pozdrawiam i dziekuje za odp