Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaszalonaona

pierwsza ciaza za wczesnie

Polecane posty

Gość onaszalonaona

Witam, Mam 18 lat, od roku z chłopakiem się kochamy, ale zawsze z zabezpieczeniem, nigdy nie zdarzyła nam się żadna wpadka. Niestety okres zaczął mi się spóźniać więc zaniepokojona zrobiłam test ciążowy, wynik negatywny. Przestałam się tak martwić ale okres nie przyszedł, a było już 10 dni po terminie, mimo że jestem młoda mam regularne cykle. Poszłam do lekarza, po USG lekarz mi oznajmił że nie da sobie ręki uciąć bo to troszkę za wcześnie ale chyba nie zapeszy jeśli mi powie że jestem w ciąży. Oczywiście dla mnie ze względu na wiek to nie jest dobra nowina... Stanęło na tym, że miałam powtórzyć test i zgłosić się na kolejne USG po 2 tygodniach, minął tydzień, wynik testu ponownie negatywny, ale z nerwów zaczyna mi troszkę odbijać... Czy może się okazać że lekarz się pomylił ? Czy 2 razy wynik testu negatywny + niepewność lekarza mogą oznaczać że jednak nie jestem w ciąży ? Za tydzień idę na badania, ale chciałabym się jakoś nastawić psychicznie... Z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi.

i lekarz i test moze sie mylic. polecam zrobic test z krwi beta hcg i wtedy bedziesz miala pewność.

Gość jojoojjj
ja niewiem czemu ty odrazu niezrobiłąś bety albo lekarz cie na nią niewysłał tylko cię straszy a niejest pewien...