Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tobi2021

wszy lonowe

Polecane posty

Gość zzielona noc
Wszy przyczepiają się do twoich włosów łonowych składając tam jajeczka. Ponieważ wysysają ci krew powodując swędzenie, trudno byłoby nie zauważyć, że się je ma. Można je przejąć od partnera, a także może nawet częściej, pochodzą z zainfekowanego łóżka. Można się ich pozbyć stosując specjalistyczny szampon nabyty w aptece. Poproś o taki na wszy włosów łonowych. Może to być kłopotliwe, w takim wypadku więc poproś o receptę swojego lekarza. Niech twój partner także go używa. Świerzb wywołują małe insekty, które składają jaja w skórze. Oznakami są małe ślady, wysypka, swędzenie i małe guzki, chociaż zazwyczaj intensywne swędzenie wystarczy by zidentyfikować dolegliwość. Poproś lekarza o dobry środek i używaj go razem z partnerem.

dziekuje:-)ale to strasznie swedzi a ja jutro mam isc do pracy

Gość zzielona noc
Skąd to się bierze, prawda? Ciekawe, że wszy łonowe przytrafiają się nawet ludziom, którzy w przesadny sposób dbają o higienę. Zazwyczaj jest tak dlatego, że partner zakażający nas wszami łonowymi nie wie o tym, że sam stał się nosicielem pasożytów. Nie ma się jednak czego bać. Należy to, podobnie jak owsicę, uznać za przypadłość cywilizacyjną i po prostu wytępić mendy. Bez problemu można to osiągnąć przy pomocy żelu Jacutin lub szamponów owadobójczych. W przypadku tych drugich kurację należy powtórzyć jeszcze po 7 i 14 dniach. Żel nakładamy zaś raz na kilkanaście godzin i problem mamy z głowy

ja wlasnie chcialem dzis kupic ten zel jacutin i nie moglem go odstac odweidzilem 5 aptek i nic

Gość zzielona noc
kopiuje tobie z netu. moze to jednak swierzb?

swierzb kurcze chyba nie mozliwe wydaje mi sie ze to sa wszy lonowe czuje jakby po mnie cos latalo nie wiem co ze soba juz zrobic

Gość zzielona noc
swierzb to tez jest robak drazy korytarze w skorze i sklada jaja

ja mam troche inne plamki malutkie i czerwone i na niekrore robia sie jakby biale

Hmm. To zdjecie gnid jest okropne. Jak ja wyciagalam gnidy synkowi, to byly czarne, dlatego latwo bylo mi je wyciagac, bo na blond wlosach to widac bardzo dobrze. Nie wiem czemu takie byly.

do tego co muchozol proponuje -nie wygłupiaj się jak ktoś się po ludzku pyta.Jak jesteś muchą możesz sobie to zastosować.

wez smaruj mascia clotrimazolum ona jest naprawde dobra i ja mysle ze to grzybica jezeli mocno Cie swedzi

jestem teraz u siebie izostawilem aparta u rodzicow pokazalby, wam jak to wyglada czerwone plamki malutkie ktore strasznie swedza stosowalem clotrimazolum ale nic i takze jakis szampon ale nie pomaga

Gość zzielona noc
tobi. idzz tym do dermatologa-wenerologa na wszelki wypadek. do dermatologa nie trzeba skierowania.

przeciez odrazu Ci to nie przejdzie!!!! ja na przyklad nie moge sie kapac w jakis brudnych jeziorach bo odrazu to mam i uzywam clotrimazolum i dopiero po paru dniach przechodzi....a jak posmarowales to nie przestalo Cie swedziec????

no to mowie Ci uzywaj tej masci dalej ale zanim posmarujesz to sie umyj...wiesz o co chodzi.przed snem posmaruj i jutro zobaczysz czy bedzie lepjej.sama wiem bo tez czasem mnie mocno swedzi i boli.moze ta woda w tym hotelu byla jakas brudna....no nie wiem....napisz jutro czy Ci pomoglo, a jak nie to bedziemy myslec....ale mysle ze Ci pomoze

wielkie dzieki umyje z\sie ajk zawsze i zobaczymy co bedzie ejsli nie przejdzie ja pojde jutro do lekarza rodzinnego i zobacze co mi powie to moj znajoimy wiec nie powinno byc zle dziekuje odezwie sie

Gość majjjja999
cześć wam od miesiąca mam swedzenia tak mnie swędzi że az niemogę se poradzić z tym dostałam aż chrostki ...doradzcie co mam zrobić

Gość dmaja
sluchajcie .. ja mam taki problem.. wydaje mi sie ze mam wszy lonowe bo mnie to swedzi.. ale nic nie zauwazylam.. ogolilam sie juz. i uzylam specjalny preparat tylko nie rozumiem dlaczego to moze swedzic nie mam zadnych obajw typu krosty. po prostu swedzi czy to moze byc po prostu od zlej maszynki do golenia , ktorej dosyc dlugo uzywalam ? prosze odpowiedzcie cos.

Gość dmaja
aaa i jeszcze chodzi o to ze w nocy praktycznie tylko swedzi.. w ciagu dnia nie.

Gość moze to nie wszy a swierzb
idz do lekarza

Gość dmaja
a jak to sie objawia ?

Gość dmaja
moze to tylko przez to ze uzywalam jednej golarki przed dlugi okres czasu?