Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxczekoladka145xx

Branie tabletek

Polecane posty

Gość xxczekoladka145xx

Witam! Chciałam sie zapytać lub zeby ktos mi doradzil jak bierze sie tabletki. Wiem ze 21 dni dop rzad 21 tabletek ale ni4e wiem co do 7 dniowej przerwy bo korzystalam z ruznych zrudel i sa inne inrormacje na ten temat! Nastepne opakowanie zaczyna sie w siudmym dniu przerwy czy ósmym?

Gość dla niezorientowanych
nie masz ulotki? Tabletki od koleżanki a nie od lekarza? Przecież wyraźnie jest napisane 7 DNI PRZERWY. Czyli zaczynasz brać następny listek ósmego dnia

Gość xxczekoladka145xx
A mam jeszcze jedno pytanie! Biore tabletki juz pare miesiecy ale ostatnio zapomnialam jednej nie pamietam kiedy powiny mi sie skaczyc we wtorek a mam do srody co mam teraz zrobic?

Gość xxczekoladka145xx
Brałam tabletki dosyc dlugo ale zawsze zaczynalam nowe opakowanie w 7 dniu bo tak mi powidzial lekarz a ostatnio zapomnialam o jednej i nie wiem co robic juz wogole

Gość anka159
zaczynasz w 8 dniu, czyli np ostatnia bierzesz w poniedzialek to kolejne opkaowanie zaczynasz we wtorek o stalej porze!przerwe 7 dniowa mozesz skracac ale NIGDY wydluzac!!!!

Gość xxczekoladka145xx
A co mam zrobic jezeli zapomnialam jedej tabletki i nie pamietam kiedy? Bo prawidlowo powiny mi sie skaczyc we wtorek a mam do sr. I czy jezeli zawsze bralam w 7 dniu a teraz zaczne brac w 8 to nic sie nie stanie?

Gość anka159
jak teraz zaczniesz brac w 8 dniu to nic sie nie stanie! jezeli zapomnialas przyjac ktorejs i nie wiesz ktory to dzien i ktora to byla to moze byc ciezko, bo jezeli zapomnialas w 1 tygodniu to istnieje mozliwosc ciazy! jak bedziesz w trakcie przerwy 7 dniowej to zrob test koniecznie albo iodz do ginekologa!

Gość xxczekoladka145xx
A jezeli teraz zaczne nowe opakowanie w ósmym dniu to bede miala zabezpieczeenie czy nie?

Gość anka159
bedziesz miala! rozumiem ze krwawienie wystapilo w ciagu tych 7 dni?

Gość anka159
bo o ile dobrze pamietam to jakas tabletke zapomnials i nie wiesz ktora to byla

Gość xxczekoladka145xx
Tak zapomnialm jedej tabletki nie pamietam kiedy ale krwawienie wystapilo i nie wiem czy jak zaczne nowe opakowanie to bede miala znowu pewne zabezpieczenie

Gość anka159
bedziesz miala, wiec 8 dnia przyjmij tabletke o stalej porze i pilnuj ilosci, najlepiej nastaw sobie alarm w telefonie! bo przy zapomnieniu wazne jest ktora to tabl. i jakie jest spoznienie.

Gość jojojojjjooojjj
ale czekoladka zrób ten test bo krwawienie było z odstawienia hormonów a ciąża może być i tak

Gość anka159
popieram przedmowczynie lepiej zrob test!

Gość xxczekoladka145xx
Okej! Dzieki za pomoc