Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja wam mowie ze

Wyksztalcenie o niczym nie świadczy

Polecane posty

Gość ja wam mowie ze

... można być niewykształconym i mądrzejszym niż wykształceni.

Gość ty piure....
zdarza sie.

Gość true pure evil and hate
no ja jestem tego przykładem nie mam wykształcenia a jaki ze mnie super gość :D

Gość raffa
do aneta walcz a odpowiedz jakie wyksztalcenie maja twoi rodzice, bo jestem ciekaw i to bardzo

Gość ty piure....
❤️:)

głownie się liczy to co w życiu osiągają. Ilu jest tych co mają wykształcenie wyższe i gówno osiągają. Wszystko zależy od charakteru i człowieka i stanowczości w dążeniu do celów. Nie mówie, że wyszktałcenie jest złe ale wielu ludziom tytuły nie służą. Doktor zarabiający 1600 na ręke. żal.pl

Gość nie tylko pieniadze sa wazne
chcialam zaznaczyc, ale to czy jest o czym z kims takim pogadac, pomilczec, pomyslec

i zal, ze "osiagniecia" to dla niektorych synonim kasy.

doktor moze zostac kafelkarzem albo zalozyc firme , powiedzmy, budowlana i zarobic wiecej. W druga strone to nie działa.

Tak panie/pani głupio mądra. Osiągnięcia to osiągnięcia .. To że przytoczyłem przykład naszych wysokich płac to nie znaczy, że myślałem prostolinijnie i monotematycznie.

czasem tak czasem nie, znam jednego kolesi, który nawet podstawówki nie skończył... a jest zajebiście mądrym facetem

Gość ihaaaa
Ania Walacz to jakas koorwa :D moja stara ma magistra prawa i co? i gówno. całe dnie siedzi w domu, którym się zajmuje. i na co sie uczyła tyle lat? żeby zostać bezrobotną? za swoją pracę magisterską dostała nagrodę prezydenta. w ogóle nie podjęła się pracy w zawodzie, bo najpierw musiała wychować kilkoro dzieci, a później zajmować się dużym domem, na który zarobił mój ojciec, który jest po zwykłym technikum i po maturze. podziwiam tate, który bez studiów osiągnął znacznie więcej niż mama, która od najmłodszych lat była prymuską w szkole, zawsze miała wzorowe świadectwa, rok wcześniej zaczęła edukację i wyróżniała się wiedzą wśród rówieśników. poświęciła się dla nas - dla naszej rodziny. chciała zostać sędzią. a tata poświęca się cały czas. pracuje całe dnie, żeby było nas stać na fajne życie. tymczasem mama siedzi w domu czytając pudelka, licytując na allegro i oglądając tv. to żałosne, że oceniasz ludzi, po ich wykształceniu. można być doktorem botaniki. i co? pogadasz se z takim o poezji? prędzej o liściach. można też studiować zarządzanie, administrację, języki obce, wychowanie fizyczne - te kierunki nie kształtują umysłów, tylko wiedzę w danym zakresie. przygotowują człowieka do pełnienia pewnej funkcji. tak samo technikum również przygotowuje do pełnienia pewnej funkcji. więc spie r dalaj je bana koorwo, bo nóż mi się w kieszeni otwiera od czytania takich postow jak Twoj.

Gość eee szarmancki
no jak porównujesz fryzjerkę i studentkę pedagogiki to na pewno... 💤 ale patrząc na pół mojej rodziny po zawodówce... To wyrobiłam sobie zdanie, że to "niewychowani prostacy". Bez urazy. Taką mam rodzine :P - jej sie nie wybiera

Biedna mamusia - prawnik i związała sie z byle robociarzem :( Ucałuj j,a ode mnie bo spaprała sobie biedulka zycie dla byle kogo ale jak sie trafi na prostego dziecioroba to się kończy na pudelku i allegro pozdrawienia dla mamy - nic jej zycia nie zwróci, ale może jeszcze zdąży coś z niego wychaczyć - to dla niej 🌻

Gość ihaaaa
sorry * Aneta Wałcz

Jakie znaczenie ma teraz wykształcenie? Kryzys idzie, recesja, bardzo dobrych pracowników się zwalnia albo przenosi ina inne mniej płatne stanowisko pracy, prace załatwiają ludziom znajomi, w urzędach siedzą babki kompletnie nie nadające się do tej pracy ,nie umiejące wpisać nawet adresu zamieszkania w komputer, młodzi i zdolni, wykształceni zapierdzielają na angielskich zmywakach albo zbierają jeszcze grzybki lub pomidory w Holandii, prezesi lub inne szychy zatrudniaja swoja rodzine z wykształceniem podstawowym.... Jakie znaczenie ma teraz wykształcenie? Liczy się teraz spryt, pracowitość, własna inicjatywa, pomysł na siebie na swój interes a do tego nie trzeba wykształcenia. I tyle w temacie.

Gość ihaaaa
akurat mój tata założył super biznes, który utrzymuje 6-cio osobową rodzinę, odnosi liczne sukcesy w zawodzie i jest wspaniałym człowiekiem. :) wiem, że prymitywnym ludziom trudno zrozumieć taki fenomen. :D pozdro, ch uju. :)

Gość na pewno procentowo
jest wiecej interesujacych ludzi z wyzszym wyksztakceniem, choc oczywiscie bywaja zupelne mloty po studiach. Zreszta zalezy jakie studia i jak sie ktos do nich przykladal.

ihaaaa a za pozdrowienia dla mamusi nie podzieujesz nawet :( wdałas się w ojca prostaka? mam pewnie umie mówić dziękuję

Parę lat temu był taki okres ze wogle nie było pracy i młodzi masowo szli na studia, przez co studia już nie maja takiej wartości jak kiedyś.Teraz co 2 osoba ma studia więc bez przesady. Sama skończyłam prawo i nie mam u siebie nikogo kto jest w tym świadku , nie mam kasy. znajomości i rodziców w zawodzie.Poza tym jak zobaczyłam w czasie studiów co to za ludzie ,szpanerzy, cwaniacy, przechwalający się swoimi znajomościami ,kasa ,zdradami, podwójnym życiem, zrezygnowałam.Nie chce mieć z tym świadkiem nic wspólnego. Założyłam własny interes i jest ok.

Gość dorzucę swoje
...bo mozna byc uczonym niedouczonym...

Gość Sway
Ale piepszycie... parcuje na co dzień z osobami po prawie, sama kończe studia wyższe ale akurat administracje, widze tych super inteligentów codziennie, widze jak romansują w pracy, jak bezczelnie składają niemoralne propozycje młodym pracownicą, myślą że skoro mają wykształcenie i pieniądze to mogą kupować sobie ludzi... nigdy w życiu za żadne pieniądze nie związałabym się z kimś takim, może uogólniam ale zraziło mnie to że ludzie którzy na codzień działają w imieniu prawa potrafią zachowywać się tak obrzydliwie w stosunku do swoich kobiet i dzieci... to jakie ktoś ma wykształcenie nie świadczy o tym jakim jest człowiekiem

"kto jest w tym świadku " to dla prawnika świat i świadek to jedno? oa może skończyłas lewo a nie prawo nędzna kreaturo

Gość ihaaaa
Aneta W.. : "do ihhaa Jestes zerem jak twoi rodzice, ktorzy do niczego nie doszli, nieudacznicy. Po co zakładali rodzinę? Robactwo. jak twoja matka nie została sędzią to widocznie była za tępa, bo w Polsce sędzią zostać jest bardzo łatwo. Jak wolała siedziec przed tv zamiast sie pouczyc to żenada. I takie skutki." mam 14lat :D nazwij mnie jak chcesz :) nie wiedziałam, ze tak wybitna i wykształcona osoba jak Ty zniży się do mojego poziomu wdając się w bezargumentacyjną dyskusję :D haha nie ośmieszaj sie koorwo, bo widać masz pojęcie o życiu takie samo jak ja - jak zero! :D hahahaha błazen z Ciebie, wy pierdalaj, bo rzygać sie chce. :)

http://www.wiktor.netoh.pl/ Ile jest warta wasza nędzna egzystencja?? Jesteście panami świata czy co? Zejdźcie na ziemie liczy się zdrowie ,zdrowie i jeszcze raz zdrowie. To do tych co im się w głowach pierdoli od nadmiaru kasy.

Gość łójdkowo.
kurwa studenciki , dupczyli na prawo i ;ewo, cwaniaczki , lanserzy i myślą że jak mają wyższe wykształcenie to świecą:O żal

"młodym pracownicą" a nie "młodym pracownicom" - to też na prawie tak piszą? oj takie to wasze wykształcenie jak ortografia zal'pl

Gość uszatkowaa
jeszcze zalezy po jakiej szkole to wykształcenie. Wiadomo, że nie można porównać kogoś po Uniwersytecie Warszawskim i kogoś po Wyższej Szkole Czegoś Tam (gdzie chodzi więcej tego prostactwa po maturze w wieku 30 lat i ogólnie prostactwa które ledwo podpisać się potrafi).