Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaalaretka

LALKI REBORN - dla kogo?

Polecane posty

Gość gaalaretka
w ogóle skąd ludzie, którzy wykonują te lalki czerpią inspirację do ich wykonania? bazują na żywych dzieciach?

lalki reborn są dla dorosłych kobiet. Na programie Club jest seria programów o tych lalkach, kupują je kobiety które na nowo chcą poczuć, jak to jest mieć niemowlę.

Gość masakra poczuć na nowo
jak to jest mieć niemowlę poprzez lalkę:O to jakieś chore:O

Gość matko co za chory pomysl
przeciez ta druga lalka wyglada jak ALIEN:O Wy jestescie jakies pedofilki:O Kto kupuje takie lalki? I jeszcze ta cena:O Zasponsorujcie lepiej obiad jakiemus glodnemu dziecku a nie wydaweajcie kasy na takie dziadostwo:O I dlacztego one maja zawsze french?

Gość niesamowite i przerażające
Po pierwsze trzeba przyznać że sa niesamowite. Po drugie - w huk drogie, to chyba raczej ciężko kupić taką lalkę małemu dziecku, chociaż kto wie? A czy lalki te są dla dorosłych? Hmmm trochę dziwne to by było... PS. weszłam na stronę tych lal - niektóre poprzez idealne odwzorowanie rzeczywistości sa przerażajace...

Gość Dzielo sztuki poprostu
Napewno nie do zabawy. Jako model na ubranka ok.

Gość masakra poczuć na nowo
matko co za chory pomysł---------> ty się odbrze czujesz?:O do kogo ty piszesz? kto tutaj kupuje te lalki twoim zdaniem?

Gość Dzielo sztuki poprostu
Napewno nie do zabawy. Jako model na ubranka ok.

Gość kto je kupuje i dlaczego
to się pewnie nie dowiemy dokładnie ale ceny są jakie są bo są to lalki kolekcjonerskie , tak jak porcelanowe (te z prawdziwego zdarzenia a nie kupowane w sklepach 'wszystko za 5zł' bądź w pierwszym lepszym sklepiku osiedlowym) a że zboczenia na tym świecie mamy różne to może się zdarzyć że ktoś je kupi bo nie może mieć dziecka na przykład a taką lalę sobie poubiera , w wózku powozi .. zresztą nie rozumiem w czym problem - nikt wam nie każe wydawać na nie kasy

niewiem skoro sa do sprzedazy to pewnie ktos je kupuje:O Codziennie wystawiane sa minimum 3 tematy gdzie laski zachwycaja sie tymi potworami:O Przeciez w podanych linkach na stronach widoczne jest ze ktos to badziewstwo do cholery kupuje:O

no prześledź kto kupuje?? ktos kto handluje lumpami na tony . Na pewno nie żadne psychole

juz sobie wyobrazam jak taka stara lampucera przystawia ta lalke do piersi:O:O:O:O Fujjjjjjjjjjj:O

Gość belzebuba27
Takie lale powinny sobie kupować nastolatki marzace o włąsnym "bejbiku" :D Powinny miećo ne wmontowany jeszcze moduł z wrzaskiem, którego nie da się tak, po prostu wyłaczyć i który włącza się w najmniej oczekiwanych momentach :D

Ja natomiast nie ma tak chorej wyobrażni i nawet sobie nie wyobrazam ze jakas "lampucera" przystawia te lalę do piersi.Kazdy sadzi zawsze po sobie.....

ojejku czym wy się tak oburzacie? jedna rodzi inna kupuje . Co w tym złego? Był kiedyś program o tych lalkach - kupują je najczęściej samotne, starsze kobiety , które nie mają własnych dzieci bądź one są daleko....Fakt program dotyczył Wielkiej Brytanii ale czy to komuś szkodzi? Piszecie potwory- przecież te lalki wyglądają jak niemowlaki żywe....

Gość belzebuba27
Dla mnie one jednak nie wygladaja tak samo jak żywe dzieci :o Zresztą żywymi niemowlętami też sie jakoś nie zachwycam :o Ogólnie uważam, że nasz gatunek pod wzgledem urody młodych ani sie umywa do innych :o

mam jak najbardziej poukladane w glowie:) Co wy dziewczyny lalek bronicie??? W niemczech jest program dla mlodych dziewczat dla ktorych czesto wyjsciem z problemow jest zajscie w ciaze:( (wiem ze glupio to brzmi, ale sa tekie ktore uwazaja, ze jesli zajda w ciaze to chlopak ich nie zostawi, nie bede musialy wracac do szkoly itd) I takie mlode powiedzmy 15-letnie laseczki biorace udzial w tych programach dostaja na jakis czas takie wrzeszczace lalki do domu:) Musza sie nimi opiekowac, wstawac w nocy, przewijac itd:) Wiecie ile z nich zniecheca sie do dziecka w tak mlodym wieku?

Gość hl
te niektóre lalki jak trupy wyglądają :O:O

Gość Annnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
a moze ktos wie jak nazywaja sie takie realne lalki ale juz dorosle i o wiele mniejsze. tu mam takie zdjecie jedynie znalazłam http://aireedhelien.deviantart.com/art/winter-time-05-104399886 wiem ze mozna je układac w każdej pozycji i sa cholernie drogie i na tym sie moja wiedza konczy

"i takie mlode powiedzmy 15-letnie laseczki biorace udzial w tych programach dostaja na jakis czas takie wrzeszczace lalki do domu Musza sie nimi opiekowac, wstawac w nocy, przewijac itd" To tak jak w amerykańskich serialach :p U nas w Polsce by się to przydało -może mniej 18-latek łaziłoby z brzuchami :)

no niestety program jest dosyc kosztowny:) Taka lalka jest droga:( Szkoda, moze dziewczyny dostajace te dzieciaki do domu, wstajace do nich 30 razy w ciagu nocy pomyslalby troche zanim wskoczylyby bez zabezpieczen na swoich partnerow;)

Gość belzebuba27
Może taki program jest drogi, ale opieka nad nieletnią matką i jej dzieckiem wychodzi chyba drożęj :o

Gość kasia80k

Gość kasia80k
Daję głowę, że wszyscy, którzy wypowiadają się na ten temat nie skończyli 20-tu lat, albo są facetami. Mam 30 lat i natura lub Bóg(jak kto woli) nie obdarzyli mnie dzieckiem-jeszcze!! Ponieważ mam silny instynkt macierzyński, kupiłam tę lalkę, nie traktuję jej jak prawdziwe dziecko, ale komu to przeszkadza, gdy po przyjściu z pracy przytulę się do niej, jak do maskoty:))

Te lalki znane są od dawna. Nie wiem dokładnie, kiedy i w jakim celu zaczęły być produkowane w takiej realistycznej formie, ale wydaje mi się, że istnieje kilka różnych rodzajów zapotrzebowań na te lalki. Z pewnością jako modele. Dla kolekcjonerów, jako pojedyncze prezenty dla kogoś, kogo to fascynuje. To może się wydawać dziwne, ale tak samo jak np. niektórzy uważają, że jakieś maskotki typu NICI itp. są słodkie, są też tacy, którzy czują to samo gdy widzą na półce lalkę reborn - po prostu chcą ją mieć, bo działa na nich jak kot ze Shreka (http://film.onet.pl/_i/news/duze/s/shrek_2_2.jpg) = hipnoza. Wiem, że niektórzy artyści, którzy wykonują reborny, często otrzymują indywidualne zlecenia ze zdjęciami utraconych niemowląt. Są kobiety, ale nie tylko po stracie, które po prostu fascynuje posiadanie takiego niemowlaka o realistycznej wadze i pachnącego niemowlęcym kremem. Pakują te dzieci do wózków i wybierają się z nimi na spacery. To faktycznie może się wydawać trochę dziwne, ale żeby to zrozumieć, obejrzyjcie ten film: http://www.youtube.com/watch?v=sdUUx5FdySs