Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaalaretka

LALKI REBORN - dla kogo?

Polecane posty

Gość kalalala123
ogladałam kiedys program o tych lalkach. motywem kupienia tej lalki pierwszej bohaterki było to że obudził się w niej instynkt macierzyński, miała około 40 lat i nie chciała miec prawdziwego dziecko tak samo jak jej partner. lubiła podrózowac i korzystać z życia, twierdziła że prawdziwe dziecko za bardzo by ją uwiązało i wolała kupic taką lalkę którą w każdej chwili może odłożyć. Druga bohaterka była koło 50. kupiła taką lalkę ponieważ znowu chciała poczuc jak to jest jest miec takie maleństwo, miała dorosłą córkę, przez jakiś czas opiekowała się wnukiem, potem córka z wnukiem wyjechali za granicę i tak bardzo tęskniła za chłopcem że dała artystce która robi takie lalki zdjęcie jej wnuczka żeby zrobiła jej lalke na jego podobiznę!

Gość realbabydolls
Dla kogo lalki reborn? Przede wszystkim dla kolekcjonerów i to głównie dla nich są tworzone. Sama je wykonuję i wkładam mnóstwo serca. Nie wzoruję się na zdjęciach - wszystko wykonuję z własnej wyobraźni. Kazda z nich jest inna pomimo,że czasami wykonuje te same modele. Totalną bazdurą jest to,że zamawiają je mamy po stracie swojej pociechy.Nie miałam nigdy takiego zapytania czy zamówienia. Nie służą też pedofilom.Te wszystkie bzdury są wypisywane przez osoby nie mające pojęcia czym jest reborn. Cóż w tym złego,że ktoś kolekcjonuje te lalki? Takie ma hobby.Nie ma w tym nic złego,dziwnego czy chorego.Mnóstwo osób coś kolekcjonuje np. znaczki,obrazy,modele samochodów itp. więc dlaczego nie lalki??? Nie przypominają też zmarłych niemowląt określanych "trupkami". Zobaczcie moje prace czy wyglądają jak "trupki" ??? www.freewebs.com/realbabydolls/apps/photos Czasami rodzice czy dziadkowie kupują dla dzieci,ale te lalki nie są dla dzieci przeznaczone,a w celach edukacyjnych można użyć dużo tańszych lalek jak np. Baby Born itp.lalek. Pozdrawiam serdecznie Roma :)

Gość johgykyducly
Ale wy chorzy jacys, kto lubi lalki lub dzieci np. jak nie moga mniec dzici to sobie moga kupic taka lalke nie . ?

Gość basscha
Dla kogo lalki reborn?? Dla kazdego kogo na nie stac to po pierwsze. lalki reborn to lalki kolekcjonerskie choc moga sluzyc takze do zabawy. Sa to sliczne laleczki takie jakie powinny byc lalki przedewszystkim sliczne ,by dziecko bawiac sie nimi widzialo podobizne a nie potwora badz anorektyka w postaci barbie. Te lalki to sa potwory.. nie realne smieszne chudzielcowate cos tam z duza iloscia wlosow czasami,albo raczej czyms co powinno byc wlosami. lalki reborn to lalki artstyczne Niektore sa pojedynczymi okazami inne sa w okreslonej ilosci a tym samym to czego malo,badz jest unikatem musi swoje kosztowac. Dla mnie sa piekne. Pisze sie ze to zywe trupy.. nie ma takich ani czegos takiego.. albo sie jest zywym albo trupem. Straszne??-Nie wydaje mi sie Raczej piekne.. Owszem nie wszystkie mi sie np podobaja bo mam swoj typ.. kolor oczu, włosów itd.. ale nie rozumiem jednego dlaczego obraza sie ludzi kupujacych je i ludzi robiocych je!! Czy jest cos złego wtym ze ktos spobie kupi postawi na polke , albo pobawi sie nia. poubiera,poprzebiera wpiekne ciuszki? Moze czasem dla kobiet dojrzalych to wspomnienia macierzynstwa? Lub braki z dziecinstwa! Czy kiedys były tak piekne lalki, zabawki?? NIe!! Uwazam ze byc moze afera wokol nich jest sztucznie napedzana ale moze i dobrze bo przy okazji sama je znalazlam i tym samym moge je podziwiac i byc moze kiedys kupic!

Gość lef
Moje panie, nie wyzywajmy się, to naturalnie, że mamy inne poglądy. Lalki reborn niemal zawsze wywołują silne emocje, i to - niestety lub stety - skrajnie różne: od zachwytu, po odrazę. Nie każdemu musi się podobać pomysł urealnienia lalki, ale to tylko rzecz, nie gorączkujmy się tak. Niektórzy gadają do kwiatków, ale to nie znaczy, ze są chorzy psychicznie i nie mają przyjaciół, czyż nie? Są to przedmioty kolekcjonerskie i w ogromnej większości trafiają właśnie do kolekcjonerów. Trzeba zaznaczyć, ze lalki reborn NIE SĄ ZABAWKAMI! Nie w tym celu zostały stworzone, poza tym dzieciece rączki są zbyt niedelikatne. Zapraszam też na moją stronę http://jaunty.blueberries.pl/ W zakładce "Historia" jest cała podstrona poświęcona kontrowersjom nt. rebornu, powzala spojrzeć na to trochę inaczej. Nie doszukujmy się drugiego i trzeciego dna tam, gdzie go nie ma :) Jagoda

Gość okilmo
a mi sie te lalki odobaja sa nawet fajne

Gość bogata agata
ja kupilam taka lalke bo mam w chuj siana i nic wam do tego tepe i chytre sucze:) o!!

Gość gość
szukam osób, z którymi mogłabym porozmawiać o tych lalkach macie jakieś namiary?

witam was serdecznie , pytacie dla kogo sa laki reborn ,wydaje mi sie ze dla wszystkich, ja dostalam taka lalke w prezencie od meza bo nie moge miec dziecka , nie mogl patrzec jak cierpie kazdego dnia ,ile razy robie test na ciaze a tu ciage brak drugiej kreski , widzial jak ogladam te lalki na internecie i podziwiam wiec odwazyl sie i kupil , gdy paczka mila przyjsc czekal z niecierpliwoscia jak ja zareaguje , bylam w siodmy niebie , na drugi dzien kupilam wozek lozeczko i pojechalimy na zakupy po ubranka , wszystkie uczucia zwiazane z macierzynstwem przelalam na swojego synka , nie przejmuje sie ze to sztuczne dziecko kocham je jak prawdziwe i maz tak samo ,jesli ktos nie przezyje tej tragedii bedzie dziwnie patrzyl na to co takie osoby robia ,ja jestem duma idac na spacer i tak pozostanie .

Gość gość
Lepiej poszukaj dobrego psychiatry.

Gość gość
Też uważam, że powinnaś się skonsultować z fachowcem -twoje zachowanie nie jest normalne.

nie musze szukac zadnego lekarza jestem normalna kobieta prowadze wlasna firme , nie potrzebny mi psychiatra , co wy mozecie wiedziec o takich uczuciach .

Gość gość
Normalne to by było gdybyście w tej sytuacji adoptowali dziecko, a nie wozili w wózku lalkę. Jesteś chora.

Gość gość
Jakie uczucia? Matczyne do kawałka plastiku? Nie, ja nic nie wiem o takich uczuciach. "To właśnie fakt traktowania sztucznych dzieci jak prawdziwych niemowląt budzi najwięcej kontrowersji. Psychologowie ostrzegają bowiem, że lalka - nawet najbardziej realistyczna - nie może zastąpić prawdziwego dziecka. Stwarzając sobie taką iluzję przez dłuższy czas, przyszywani rodzice mogą nabawić się poważnych frustracji i problemów psychicznych." Ale to normalne jak mówisz. Oczywiście. :O

Gość gość
Jak dzieckiem byłam też lalka się bawila i żadnej ilustracji się nie nabawilam

Gość gość
To że kobiety kupują takie lalki co wam do tego w Anglii Niemczech to rzecz normalna ,kobiety kupują sobie lalki i się niczym nie przejmują i żadnych ilustracji nie maja ,tylko Polacy zazdroszcza wszystkiego nawet szcztucznego dziecka o inwitro też było głośno że dziecko z probówki .

Gość Rebornerka
Witam wykonuje takie lale i chętnie odpowiem na nurtujące Państwa pytania.