Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1111ona1111

Rozstanie

Polecane posty

Gość 1111ona1111

Jestem po prostu wkurzona. Wczoraj rozstałam się z facetem i to przez to, że on chciał już ślubu, dzieci a ja nie. Zazwyczaj jest odwrotnie, bo to kobieta chce szybciej zakładać rodzinę, a w moim życiu wszystko na odwrót. W ogóle nie wiem jak on mógł mnie tak naciskać na to bym została jego żoną i matką, w tym roku skończę dopiero 22 lata! To chyba oczywiste, że nie chce mieć jeszcze dzieci ani wychodzić za mąż. Chce najpierw skończyć studia i popracować trochę, ale moj facet nie może tego zrozumieć. On z góry zakłada, że w małżeństwie i z dzieciaczkiem na pewno będę szczęśliwa. No i musiałam go zostawić, trochę szkoda bo gdyby nie te poglądy na zakładanie rodziny to pewnie wciąż bylibyśmy razem.

Gość kalinkaczerwona
i dobrze zrobilas! :)

Gość upupupupupupupup

masakra, ja mam 28 a jak mi facet wspomina o slubie to mnie wzdryga. moze nawet nie tak o slubie, bo to bym tam juz moga zrobic ewentulanie, ale dziecko? no way. jeszcze nie. a ty masz 22 lata, najfajniejszy wiek, moze robic wwszystko, podrozowac, imprezowac, uczyc sie, poznawac swiat, ogladac filmy, czytac ksiazki, rozwijac sie..... osttani czas na pieluchy

Mogę powiedzieć do Ciebie Autorko-dziecinko?Dobrze zrobiłas ,ze nie przystałas na jego plany.Masz jeszcze czas na tak poważne decyzje.Ślub jak ślub,ale jak pojawi się na świecie dzieciaczek,trzeba zapomnieć o wszystkich (może prawie wszystkich)przyjemnościach.Ciesz się zyciem,uzywaj go i nie daj się już zakuwac w kajdanki,którymi jest małżeństwo.

Gość 1111ona1111
Oczywiście, że mam czas na takie poważne decyzje, nie zrezygnuje teraz ze studiów i ze swojego życia tylko dla dlatego, że on chce mieć w domu żonę i dziecko. Dopiero teraz w ogóle dostrzegłam jaki on jest głupi, ale cieszę się, że mój egoizm wziął górę nad tymi uczuciami. Żałuję tylko że dopiero teraz dostrzegłam jego głupotę.

Gość olka86
ja się rozstałam własnie po 8 latach tez miałbyc slub-pobilismy sie i poklocilismy sie nie pierwszy raz-napisłam do jego znajomych smsa ze sie otruje-to przybiegli-jego znajoma zadzwoniła do jego byłej szefowej bo nie wiedziała czy zostac ze mna czy isc-i teraz wszyscy w pracy wiedza co było