Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ashna

ślub z obcokrajowcem

Polecane posty

Gość ashna

witajcie. ja i mój ciemnoskóry narzeczony pochodzący z Nigerii planujemy się pobrać w Polsce. czy państwo/kościół może stawiać jakieś przeszkody w zawarciu małżeństwa? jakie warunki musimy spełniać, żeby pobrać się w Polsce? a może ktoś z was był w takiej sytuacji?

Gość musisz mieć hiv
🖐️

Gość ashna
chyba sobie kpisz. :) może Ty masz hiv?

Gość alkik
z czarnymmmm....... wssółczuję!!!

Gość ashna
wyznaje wielkiego sokoła

Gość fgdshgfh
nie przejmuj się wypowiedziami debili:) jezeli osoba ktora kochasz wierzy w tego samego Boga to nie powinno byc przeszkod jezeli jest innej wiary wiem ze mozna wziasc slub łaczony tzn taki ze kazdy składa przysiege przed swoim bogiem, mysle ze nie powinnas miec problemów czy czarny czy biały jest stworzony od Boga

Gość ashna
dzięki podszywaczu... mój narzeczony jest katolikiem.

Gość niedlugo stara
ty to musisz byc albo mloda albo glupia zeby takie pytania zadawac? jak panstwo moze ci pzreszkodzic w zawarciu malzenstwa???? zwlaszcza ze sama jestes Polka... no chyba ze twoj facet to Osama bin-Laden,ale piszesz ze czarnuch ,wiec odpada...

katolik z katoliczką może bez problemu wziąźć ślub nie zależnie od kraju pochodzenia/rasy

Gość arabeska01
jezeli jest katolikiem to najprawdopodobniej bedzie potrzebowal oczywiscie wize do Polski, zaswiadczenie z ich USC ze jest kawalerem i nie ma przeciwskazan do slubu i chyba pelny akt urodzenia.. jesli nie jest katolikiem, a chcecie wziac slub koscielny, to potrzebna jest zgoda biskupa na slub jednostronny

Gość arabeska01
wejdz na dzial slubow, tam jest juz temat slub z obcokrajowcem. Ja bralam slub z obcokrajowcem -protestantem w Polsce,ale juz mielismy slub cywilny wziety zagranica

jarek jestes debilem wiesz takim samamym jak reszta polaczkow co ich szlag trafia ze polska dziewczyna jest z kims innej razy...zalosny jestes i tyle.!!!!!!!!!!!!!!::::::|

Gość valezja
Jarek , misisz miec niezle problemy w zyciu skoro jestes taki zajadly.

Gość ashna
Jarku, musisz mieć naprawdę wielkie kompleksy, skoro wypisujesz takie głupstwa. może jeszcze nie jest za późno, by to leczyć? reszcie forumowiczów dziękuję za odpowiedzi :) jesteśmy Wam bardzo wdzięczni za pomoc :) Daniel i Magdalena

Gość katarynkaaa_
jak ja ci zazdroszcze ashna...

Gość lazly
Zostaw nigeera , jak mozna byc taka glupia zeby za asfalta wychodzic? mało masz polskich ogierów? co sie dzieje z ta polska pomysl o swoich dzieciach beda mieli przesrane w szkole i w zyciu ... tepa cipa

Gość lazly
Jarek ma racje

Gość katarynkaaa_
lazly, co Ty pie*#%!^&... może ona wyjedzie? i może nie będzie siedziała w tej zaściankowej Polsce?! to musi być piękna miłość. taka międzyrasowa...