Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedyna a.

wpływ 4 tabletek anty na rozregulowanie cyklu.

Polecane posty

Gość jedyna a.

cześc dziewczyny, mam pytanie. zażywałam przez miesiąc microgynon 21, to były moje pierwsze tabletki, czułam się po nich bardzo źle i zdecydowałam, że kiedy skończę oba przepisane opakowanie, zmienię je na inne. jednak musiałam wyjechac za granice i zapomniałam wziąc ze sobą tabletek, więc siłą rzeczy po krwawieniu z odstawienia miałam naturalny cykl. okres spóźnił mi się tydzień. w tym czasie zdążyłam wrócic do kraju i postanowiłam kontynuowac zażywanie microgynonu, do czasu, kiedy lekarz przepisze mi inne tabletki. od pierwszego dnia @ (4.01) zażywałam tabletki przez 4 dni po czym je odstawiłam, ponieważ byłam zmuszona zażywac antybiotyki, które - zgodnie z ulotką - hamowały działanie microgynonu. postanowiłam nie truc bezsensownie organizmu i oszczędzic sobie od nowa uciążliwych skutków ubocznych, skoro skutecznośc antykoncepcyjna w połączeniu z antybiotykiem i tak będzie bliska zeru. ok. 9.01 dostałam skąpe krwawienie z odstawienia. wiem, że namieszałam i jest to złe dla mojego organizmu, ale uznałam, że tak po prostu będzie najlepiej, skoro te tabletki bardzo niedobrze na mnie wpływają, szczególnie bałam się powrotu stanów depresyjnych. niestety, teraz czekam na naturalny okres i nie potrafie przewidziec jego terminu. cykle mam ok. 30 dniowe, ostatnimi czasy regularne. nie licząc krwawienia z odstawienia, spodziewaną @ powinnam była dostac 4.02, tj. w środę. ale może powinnam jednak liczyc cykl od krwawienia z odstawienia, czyli spodziewac się okresu dopiero najwcześniej w niedzielę? po prostu nie wiem, na ile mogłam rozregulowac sobie cykl 4 tabletkami antykoncepcyjnymi. dodam, że od tygodnia mam objawy zbliżającej się @ (początkowo naprzemienne kłucie jajników, bóle w dole brzucha, powiększone i bolesne piersi), co oczywiście także pokrywa się z objawami wczesnej ciąży i to mnie trochę stresuje. za wcześnie na test, bo trudno stwierdzic, czy miesiączka się właściwie spóźnia. czy mogłam miec az tak przesuniętą owulację? proszę, co o tym sądzicie? pozdrawiam serdecznie.

Gość jedyna a.
halo...

Gość mam pytanko wazne
rzeczywiscie rozreglowalas sobie cykl, nie bierze sie trzy dni tabletek pozniej nie pozniej od nowa... tak nie mozna, to sa hormony i one maja wplyw na twoj organizm, nawet jak zczynasz to musisz sie przygotowac na "niespodzianki" bo przestawiasz swoj oragnizm, wiec rozregulowalas cykl, teraz albo zacznij naprawde brac albo odstaw, a z tego co ja wiem to nawet jak bieresz antybiotyki to bierz tabletki a pozatym, jesli dobrze pamietam to sie zabezpieczaj dodtakowo

Gość cytryniaa
wiem, że się tak nie robi... mam już wykupiony harmonet, czekam tylko na okres i zacznę je brac. gin wypisał mi jedno opakowanie, aby w razie nietolerancji zmienic już w następnym cyklu na jeszcze inne - do skutku. oczywiście, bez przerw. :) tylko ten nieszczęsny okres, który nie zna dnia ani godziny... cóż, mam nadzieję, że to faktycznie zaburzenia hormonalne, a nie ciąża. dziękuję za radę.