Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kgiyih

Pomóżcie bo wstyd mi z domu wyjsc

Polecane posty

Gość kgiyih

:( ostatnio schodziła mi tzn luszczyla sie delikatnie skora z nosa i pomiedzy brwiami to smarowalam kremami . teraz mam na nosie,policzkach i czole okropne czerwone swedzace plamy :( a skora z nosa nadal schodzi 😭 co to jest?I po czym moze sie poprawic ?:(

do dermatologa z tym to może być uczulenie lub łuszczyca (ewentualnie jeszcze inna choroba)

idź do dermatologa jak najszybciej bo podkładem tego na pewno nie zakryjesz a tylko pogorszysz sprawę.Stosuj na noc jakieś maście bardzo natłuszczające.Nanobase jest dobra i do mycia twarzy polecam cetaphil.Ale idź do lekarza bo może to byc coś innego i przepisze Ci coś co Ci pomoże.Nie łam się ;)

Jak Ci 3 osoby mówią "idź do dermatologa" to coś w tym musi być ;) nie zwlekaj :P

Gość kgiyih
ja sie chyba od tych lekarzy nie uwolnie:P myslalam ze mozna zlagodzic domowymi sposobami albo masciami bez recepty :P a podkladow nie uzywam bo jak dałam raz to jeszcze straszniej wygladalam:o

Gość może jakieś uczulenie
może szampon do włosów który używasz Ci nie służy, czasem tak objawia się uczulenie na jakiś kosmetyk.... doraźnie możesz przemywać twarz ostudzonym naparem z lipy, rumianku lub nagietka (łżeczka lub jeśli masz w torebkach do zaparzania, jedna torebka na pół szklanki wrzątku, zakryj, poczekaj aż ostygnie) mam nadzieję że nie jesteś uczulona na rumianek

Gość Do dermatologa biegiem
Z własnego doświadczenia wiem, że takie samodzielne diagnozowanie i leczenie nic dobrego nie przyniesie. Kiedyś też pojawilo mi się coś na twarzy, przeczytalam o jakim specyfiku tutaj na kafe i sie doigrałam. Tak mi pogorszylo cere, że pół roku z tym walczyłam. A to co pojawiło mi się najpierw zniknęłoby po kilku dniach bo okazało się że to była zwykła reakcja alergiczna. Także nic nie kombinuj tylko do lekarza. Ewentualnie poczekaj apre dni, może samo zejdzie, ale nie stosuj na to żadnych niesprawdzonych specyfików, o których przeczytałaś w necie, nawet jesli są z apteki.

Gość PASIBRZUSZEKkkkkkkkkkkk
moze masz liszaje moja siostra tez tak czasem ma.idz do dermatologa

Miałam to samo!! tragedia, podkład pogarszał sprawe.Ja smaruje Clotrimazolum bez recepty z apteki za niecałe 3zł. tak poza tym to nawilżaj skóre np kremem antytradzikowym.Ja tak robiłam i przeszło, na policzkach kolo ust i na nosie aa i na brwiach miałam maskara

Gość proponuje masc
z witamina np aksoderm albo z wiatmina f np. linomag. ja od wczoraj walcze z przesuszona skora na brodzie tez jst zaczerwienione i luszczy sie ale po tej witaminie a jest troche lepiej

Gość tak clotrimazolum
najpierw a potem do dermatologa. Jak nie przejdzie oczywiscie. Masc bez recepty w kazdej aptece za 3 zl