Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość larousse

Grzybica,tabletki anty prosze o pomoc

Polecane posty

Gość larousse

Witam od ponad miesiąca biorę diane 35, 2 tyg temu wspolżyłam pierwszy raz z chłopakiem a od wczoraj czuje swędzenie na wargach sromowych i przy wejściu do pochwy,do tego od wczorajszego wieczoru pojawiły się białe grudkowate upławy ale w niewielkich ilościach i bez zapachu.Kupiłam dziś clotrimazolum i sie smaruje,swędzenie nie jest bardzo uciążliwe ,czy ta maść pomoże mi zwalczyć grzybicę jeśli jest to jej początkowe stadium?(oczywiscie jeśli objawy nie ustąpią udam sie do lekarza) I drugie pytanie czy tabletki mogły przyczynić się do infekcji i czy w tym wypadku moge je dalej zażywać?Ostatnio używałam też kremu do depilacji w okolicach wejścia do pochwy,czy to także może być powód grzybicy?

Gość anik..

Gość anik..
jezeli to jest grzybica, a na to wygląda to samym kremem clotrimazolum sie nie wyleczysz bo nie mozna go stosowac do srodka pochwy tylko nazewnątrz a grzybica jest w pochwie. Powinnas jak najszybcie isc do ginekologa zeby przepisał ci jakies globulki. Oczywiscie do tego czasu mozesz isc do apteki i kupic jakies bez recepty ale nie są one tak skuteczne jak te na recepte. Takie infekcje lub grzybice zawsze trzeba konsultowac z ginekologiem!! bardzo mozliwe ze powodem jej powstania sa tabletki anty. Byc moze masz zle dobrane albo wcale niie mozesz ich brac. tak czy inaczej powinnas isc do ginekologa