Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bibiii

usg bioderek, pierwsza wiyta, pytanie

Polecane posty

Gość bibiii

dzis byłam z córka ma prawie 7 tyg, pierwsza wizyta.lekarz kazał na pampersa dać tetre , pieluszkowac. powiedział ze w sumie w normie ale nie za dobrze. zastanawiam sie czy tak jest zazwyczaj ze trzeba pileuszkowac dzieci czy bywa ze wszytko jest oki i ze nie potrzeba.

wiesz mi polozna mowila ze najlepiej jest wl;asnie na poczatku czyli pierwszy mc wkladac do pampersa tetre zeby bylo szerzej. Cos w tym jest, z tym ze mi radzono robic to zapobiegawczo. Wiec tak robilam i wszystko ok. Robilam tak do 2 mc życia dziecka. Potem przestalam.

Wiem ze tetra jest mniej wygodna niz pampers ale radze sie zastosowac bo moze byc gorzej i np trzebabedzie " szyny zakladac " albo jakies cwiczenia robic itd.

Gość bibiii
kurdee a jak sie pytałam połoznej czy jej wkładac tetre to powiedziała ze narazie nie! i co teraz? lepiej zapobiegac co nie? i tak ci doradzi płozna. zdenerwowałam się

U nas mala sprawdzano tylko zewnetrznie w szpitalu. Bylo OK. Mama mi doradzila, zebym zakdlala tetre na pampersa. Robilam tak do 2 miesiaca. Mielismy kontrole i uslyszalam od lekarki ze jest wszystko dobrze i zebym sie nie martwila. Kolejna kontorla byla na 4 miesiace i tez bylo dobrze. Na 6 miesiecy , na kontorli okazalo sie ze ma nierowne faldki. I wyslala mnie na rentgen, bo na usg juz za duza jest :o Wscieklam sie jak nie wiem co. Ale nie bylo wyjscia , zrobilismy. Na szczescie wszystko w normie. Jak mowia zeby pieluszkowac, to tym bardziej rob to, bo ja juz mialam wizje szyny u dziecka :o

Gość no rób to co powiedział
lekarz na izycie. ja pieluchowalam do wizyty i jak usg wykazało ze jest ok ( sa jadra kostnienia) to juz nie pieluchowałam.

Gość mmagda pe el
nam po pierwszym USG (mała miała 10 tygodni) powiedział, że dziecko słabo odwodzi nogi; pokazał jak mam sama ćwiczyć z dzieckiem, tzn. jak jej te nogi rozstawiać (ależ to brzmi!); kazał też b. często układac na brzuchu w pozycji żabki. Tetra też oczywiście. Po 3 miechach już wszystko było fajnie! U was też tak będzie, tylko nie lekceważcie zaleceń, kobitki!

według nowych zalecen nie pieluchuje sie szeroko na wszelki wypedek(tetrą) jak stawy są w porzadku.

Oczywiscie, ze pieluszkowanie nie jest regula. U nas od poczatku bylo wszystko ok, mimo ze corcia tez ma nierowne faldki - ale to akurat nie ma nic do rzeczy - tak uwazano kiedys, stare czasy ;)