Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bibiii

czy mozna mleko modyfikowane przechowac i dac potem dziecku

Polecane posty

Gość bibiii

moja córka nie zawsze zjada wszystko w całosci i zostaje w butli reszta dosc sporo czy wylac to czy nie jesli bym potem po godzinie podgrzała i jej podała

Gość ja przechowuje
ale tylko jesli bylo swiezo zrobione to do 2 godz maksymalnie ale w lodowce

wylej, jesli juz z tego pila to raczej sie nie zostawia na pozniej. Rob po prostu mniej wtedy nie bedziesz wylewac. A jak zje mniej i jeszcze bedzie chciala to dorobisz. Lepiej dorobic niz wylac prawda?

Nie wolno podawac mleka juz przygotowanego ponownie dziecku, maksymalnie mozna to zrobic do godziny. Ja wole zrobic mniej, i ewentualnie dorobic, niz wylewac. Ale z reguly juz wiem ile zje i zawsze robie z rezerwa 10-20 ml wiecej. I tez czesto wlasnie tyle wylewam.

Gość a moje nauczono jeść zimne
Powiem Wam coś o podawaniu wcześniej przyrządzonej mieszanki. Moje Małe jeszcze będąc w szpitaku nawet przez 3 h po planowanym karmieniu miały podawaną butlę z mlekiem przyrządzonym na to właśnie karmienie. Mieszanka podgrzewana tylko raz, w momencie pierwszego podania. Maluszki - Wcześniaczki bez odruchu ssania, nie do końca rozwinięte jelitka. Obeszło się bez trudności. Mało tego..................Maluszki już w domu za nic w świecie nie chciały tknąć ciepłego, kledwie przygotowanego mleczka! smakowało Im zimne. Tak więc od 6-go miesiąca życia przygotowaywałam Im odpowiednią ilość mleka z kaszką na noc. Niestety - dziś Małe mają 2 latka i 3 m-ce (10-go minie) i nadal domagają się butli nocą (co prawda już tylko \"ciumkną\" ze dwa razy i wyrzyucają, ale jednak), butle jedzą nadal zimne (temp. pokojowa), i nic absolutnie Im nie jest (badania regularne co 2-3 m-ce). Kaszka bez podgrzania wytrzymuje mi do 12 w południe, przygotowana ok. 24 - 1 w nocy, nie jest skisła bo za każdym razem próbuję . Możecie mnie uznać za wyrodną matkę, ale ja z doświadczenia wiem, że kaszka na mleku sprzed kilku godzin ( do 10-ciu SPRAWDZONE) nie jest w stanie zaszkodzić Maluszkowi.

ja robie na wieczor lub w nocy i trzymam w podgrzewarce, robie tak od jej urodzenia i wszystko jest OK. ale coz, mam tekie dzoecko, choc wiem ze u innych bylby wtedy problem z brzuszkiem.