Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do was

dziewczyny prosze o rade-problem z szefowa

Polecane posty

Gość pytanie do was

Jestem w 8 tyg. ciazy i z powodow zdrowotnych ( lekkie krwawienie) lekarz zabronil mi pracowac. Dzisiaj zanioslam mojej szefowej zwolnienie, a ona zrobila mi wyklad na temat, ze to krwawienie jest u mnie na pewno z powodow psychicznych, ze ja sobie na pewno cos wmawiam, poniewaz mam wiedze medyczna, ze jestem przewrazliwiona itp...Wiele jej nie odpowiedzialam...jednak teraz po przemysleniach w domu tak sie wkurzylam, ze zadzwonilam do niej i chcialam jej powiedziec, ze nie ma prawa tej sytuacji tak oceniac. niestety nie zastaam jej w domu. Walcze z myslami czy wieczorem jeszcze raz sprobowac i powiedziec co sadze o jej ocenianiu mojej sytuacji. Strasznie mnie to wkurza. Wiem, ze nie powinnam sie w ciazy denerwowac ale nie daje mi to spokoju. A jak jej powiem co mysle to moze mi ulzy. Zaluje, ze od razu nie powiedzialam no ale "Polak madry po szkodzie". Prosze napiszcie co o tym sadzicie? Dziekuje z gory za wypowiedzi!

a mi szefowa (jestem na stażu) dała wykład na temat moich obowiązków, jestem wychowawcą na świetlicy z dziećmi z rodzin patologicznych, samą mnie z nimi zostawiali biły się wyzywały a ona swoje sprawy w tym czasie załatwiała i jeszcze miała pretensje że se rady nie dałam z nimi sama w 4 msc ciąży 35 dzieci w małej sali no mojej głowie, później że do moich obowiązków należy też sprzątanie bo nie mają sprzątaczki, i że ona nie dziwi się że pracodawcy nie chcą matek z dziećmi i w ciąży kobiet zatrudniać, tak się zdenerwowałam że na drugi dzień przyniosłam zwolnienie aż jej kopara opadła. Trochę jej odpyskowałam ale już się dowiedziałam że to niczego w niej nie zmieniło, idź na zwolnienie do końca i miej gdzieś szefową.

Gość pytanie do was
wlasnie nie wiem dlaczego kobieto w ciazy sa tak negatywnie odbierane w zyciu zawodowym, jakby doslownie to cos nienormalnego bylo byc w ciazy. Nie wiem w jakim my swiecie zyjemy....

Jak chcesz się ,,rozmówić" z szefową to tylko nie przez telefon! :)

Gość ciamciaramciamm
Olej ją, teraz masz juz spokoj a Twoje dziecko jest najwazniejsze i oczywiście Ty. Wyluzuj i pomyśl ze nie będzies jej oglądała przez najbliższe miesiące. Pozdrawiam

Gość pytanie do was
to moze dobrze, ze jej nie zastalam w domu...moze ta rozmowa jeszcze wiecj nerwow by mnie kosztowala???

achh jak ja zaszlam w ciąże moja szefowa dała mi wykład o tym, ze obowiązkiem pracownika jest poinformowac szefostwo ze sie planuje zajsc w ciąże. I że jest zła ze jej nie uprzedzilam ze zamierzam zajasc:) ja jej na to ze sama bym chciala zostac uprzedzona ze zajde w ciaże;) Poza tym z krwawieniem kazala mi pracowac mimo ze mialam zwolnienie i straszyla zwolnieniem z pracy. Potem mialam z nią jeszcze ciekawsze przejscia:) ze swoich doswiadczen jednak wiem, ze nie warto sie takimi osobami przejmowac i bron boże wdawac w dyskusje.

Gość pytanie do was
Dziekuje Wam dziewczyny, wasze wypowiedzi mi bardzo pomogly i mysle, ze sie wstzymam i juz nie bede do niej dzwonic