Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Judith28

co jest powodem poronien?

Polecane posty

Gość Judith28

Tyle czytam na te temat, nawt tutaj na forum...jestem w 8 tc i zaczynam sie bac, ze mi tez sie to przytrafi

Gość qwertyui
nie czytaj. Szkoda się stresować. :)

ja tam mam czesciej mysli,ze moje dziecko mzoe byc chore nieplenospawne umyslowo,nieuleczalnie itp ...

Gość Judith28
no walsnie juz chyba za duzo sie naczytalam o Aniolkach na forum i teraz powoli mam obsesje, bo czemu mi mialoby sie to nie zdarzyc jak tu tyle kobiet z takim przeznaczeniem musi zyc

po co sie nakrecacie, dbajcie o siebie i cieszcie sie ciążą!!!

Nie jestem dobrze obeznana w tym temacie ale jezeli przyczyna mialyby byc choroby genetyczne i mutacje to samoporonienie zachodzi chyba dosc szybko.. wiec juz jestes po za ta grupa ryzyka :)

kazda matka ma tekie obawy kochane ja tez mialam takie dni ze myslalam zeby tylko dziecko bylo zrowe itp. urodzilam zdrowego chlopczyka o wadze 4080 :) teraz ma 2 latka :)

Gość Judith28
a o tym , ze dziecko moze byc niepelnosprawne tez ciagle myslalam, poniewaz moj maz bierze silne leki, ktore moga powodowac blad w informacji genetycznej, ale lekarz mi tlumaczyl, ze skoro dzisdzia sie rozwija i rosnie to powinno byc wszystko ok

no tak łatwo powiedziec ale jakbym sie dowiedziala na badaniach ze mam chore dziecko to nie wiem co bym zrobila,ech masakra dla mnie to najgorsze

Gość Judith28
no ja tez nie wiem co bym zrobila, ale na razie sie nad tym nie zastanawiam, bo wiem ze na pewno jest duza szansa na zdrowe dziecko, tak sobie przynajmniej tlumacze...no bo natura faworyzuje zdrowie, prawda?

a no wlasnie nie jestem w zadnym ale planuje tylko sie boje.niby jestem mloda i jest mniejsze prawdopodobienstwo jakis chorob ale to sie zdarza wsrod mlodszych kobiet tez.

tak przyczyna poronien samoistnych jest najczesciej wada plodu i najczesciej do poronienia dochodzi w 4 tyg czyli w terminie miesiaczki ok 50 % ciaz czesto kobiety nawet nie wiedza ze byly w ciazy kazda matka chce urodzic zdrowe dziecko!! i kazda ma obawy czy tak bedzie jednak nie mozna dac sie zwariowac jesli tak bardzo jednak sie boisz ze spedza ci to sen z powiek powinnas powiedziec o tym lekarzowi albo zrobic dodatkowe badania na wlasna reke np usg 4d nie wiem w ktorym jestes tyg ?

Gość Judith28
ja jestem w 8tc. i jak na razie jest wszytsko w porzadku, serduszlo bije i embrion rosnie....ale tu na forum czytalam, ze dziewczyny nawet w 16 tc. poronily i sie zastanawiam co jest powodem tych poznych poronien?

kobietki nie czytajcie o tych poronioeniach to naprawde nie jest najlepsza lektora dla kobiet w ciazy ani planujacych ciaze !!! gratuluje mamie dzidziusia napewno bedzie dobrze :) wiec glowa do gory a tematy zwiazane z poronieniem naprawde omijaj szerokim lukiem !! pozdrawiam serdecznie :)

Gość Judith28
emamcia: dziekuej za slowa otuchy i chyba na jakis czas zrezygnuje z kafeterii, bo wciaz napotykam te ciezkie tematy, ktore pozniej nie daja mi spokoju

naprawde to nie jest najlepsze dla kobiet w ciazy a sama wiem ze ciekawosc nie da spokoju i czyta sie mimo ze sie nie powinno wiec moze inne forum ja w ciazy piasalam na innym tam nie ma az tylu takich tematow :)

Gość Judith28
ok dziewczyny, zmykam z kafeterii i ide sie przejsc w kolo bloku, bo dzidzi ana pewno potrzebuje swiezego powietrza a nie rozmyslania o poronieniu, jak dobrze, ze sa tutaj takie osoby na forum, ktore pomoga otworzyc oczy:) buziaki i pozdrowienia!

kochana masz moje gg 4567017 ja bedziesz chciala pogadac pisz :) zycze milego spacerku :)

Gość Judith28
dziekuje, to bardzo mile z Twojej strony:) bye bye