Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia od 6 miesięcy

zabiegi pielęgnacyjne

Polecane posty

Wiem ,że troszkę nie w temacie,ale jakie zabiegi wykonujecie aby nadal być trakcyjne po porodzie i karmieniu piersią?? Ja narazie usuwam rozstępy laserem. No i peeling z kawy .Na więcej mnie nie stać.Może wy znacie jakieś fajne sposoby które polepsza samopoczucie i dodadzą uroku.Może jakieś zabiegi na biust po wykarmieniu maluszka.Albo na skórę brzucha.Byc może coś z domowych sposobów?? Wiadomo ,że ćwiczenia najważniejsze .

o kurcze, wiesz rad tyle ile kobiet. Kazdy organizm inny wiec generalnie ciezko powiedziec czy np masaz piersi sprawi ze akurat twoje tez bedą jędrne. Ja mysle ze musisz probowac po troche wszystkiego az trafisz na sprawdzone metody. Jesli chodzi o rozciągnietą skore i piersi to ja np moge polecic prysznic - raz zimną raz ciepłą wodą. Nie jest to zbyt mile ale pobudza krążenie i poprawia elastyke skory. Masaz piersi okreznymi ruchami 5 min na jedną do tego dobry krem ujedrniający ewentualnie balsam. Peeling z kawy tez fajna rzecz. Rozstepow laserem nie traktuje bo mnie nie stac :( Poszukaj w necie cwiczen dla kobiet po ciąży. Albo idz na silownie i niech trener indywidualnie cos dobierze. Do tego odp[owiednia dieta. I obowiazkowo fryzjer :D Nowa bielizna samoopalacz i yjscie na randke z mężem :D

aha zapomnialam polecic tez moge pas neoprenowy do kupienia na allegro. To na brzuch. Jest rewelacyjny. Wystarczy ze zakladasz go zaraz po obudzeniu i tak caly dzien sobie chodzisz. Poprawia wyglad skory bardzo a do tego spala tluszcz. Naprawde fajny i niedrogi bo jakies 30 zl wychodzi. Nie polecam jednak tych zupelnie tanich co na allegro reklamują bo to zwykle podrobki nic nie warte. Najlepiej by mial szer 25 cm lub wiecej :D

Gość mało pojętna
Dziękuję no ja próbuję dbać o siebie.Fryzjer był 2 razy od porodu ,ale za bardzo nie mam czasu tam bywa.Dbam o skórę.Kupuję odżywki różne do włosów aby nie wypadały.O nie też dbam.No na laser sobie musiałam już przed porodem odkłada.Prysznic stosuję znaczy ten raz zimną raz ciepłą.Ale stosuję go 2 razy w tyg bo jakoś nie mogę tego wytrzymać.Spróbuję ten masaż.No i ta skóra na brzuchu trochę wisi jak siedzę.Ogólnie ważę 54 kg przy wzroście 163 Te 4 kg mi zostały i nie chcą zniknąć:(Na trenera nie mam kasy bo wydaje na ten laser i on mnie spłukuje .Mam nadzieję ,że będą wypowiadały się tu kobiety bo chyba każda z nas chce by piękna:D.A ja polecam pilates daje super rezultaty

zły nick

z tymi wlosami to jest tak ze jeszcze dlugo mogą wypadac. Przeciążenie organizmu po ciązy. Jesli karmisz piersią to napewno bierzesz wit dla mam karmiących. A jesli nie karmisz to tez warto kupic jakis dobry kompleks wit i wiem z doswiadczenia ze jedna surowa cebula dziennie moze zdzialac cuda. Po mc rezultaty niesamowite jesli chodzi o wlosy i paznokcie. Ale to tylko jak nie karmisz bo wiadomo cebula raczej nie wskazana. A co do diety moge polecic tą http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3549103. Mozna ją stosowac karmiąc piersią pytalam dietetyka i pediatre. Jedyne co to trzeba uwazac np na produkty ktore mogą uczulac niemowlaka ale twoje dziecko ma juz 6 mc wiec spokojnie co tam jest jesc mozesz ewentualnie probowac po troszke. Co do diety to nie jest to typowo odchudzająca dieta cud to dieta ktora uczy nas prawidlowych nawykow zywieniowych. Na niej zrzucisz tylko tyle ile twoj organizm uzna za stosowne a potem juz nie chudniesz. Dieta spala tlusz a nie tak jak wiekszosc innych tkanke miesniową.

Gość mama 6 miesięcy
Oj dziękuję bardzo:)No ja karmię ale moje dziecko praktycznie jest uczulone tylko na ogórki kiszone;D.No witaminki zażywam .Super ,że dałaś link do tej diety:D

Gość mama 6 miesięcy
A co z nabiałem bo przez pierwsze 2 tyg nie wolno go jeść a jak na to maluch??

pytalam pediatre i dietetyka, wydrukowalam im wszystkie informacje jakie o tej diecie mam i oboje zgodnie stwierdzili ze jest bezpieczna i zdrowa. Lekarz twierdzi ze nic sie nie stanie jak mama przez jakis czas nabialu nie ruszy, mnostw mam nie jada nabialu wcale bo np alergie itd i dzieci rozwijają sie zdrowo. Poza tym bierzesz witaminy a w diecie tez ich sporo i nic nie zagraza rozwojowi dziecka. A jak masz jakies obawy to wydrukuj sobie z neta cos na temat diety i pokaz lekarzowi niech sie wypowie. Wiem ze wiele mam stosowalo tą diete karmiąc i nic sie nie dzialo :D

Gość mama 6 miesięcy
No tak faktycznie niektóre dzieci nie tolerują nabiału i go nie jedzą i nic im nie jest.:D Super ,że dałaś mi tą stronkę.Moja mama też ma kilka kilo do stracenia,podejmiemy walkę razem hehe:D

no dzialajcie :D ja jeszcze mam ze dwa dni. Tez bede stosowac zaraz po porodzie. Wczesniej tez stosowalam ale zachcianki ciążowe byly silniejsze :D:D

Gość mama 6 miesięcy
To Ty za 2 dni rodzisz?? Czy diety masz jeszcze 2 dni ??

na 8 lutego mam termin porodu. I zaraz po porodzie mam zamiar zastosowac sie do tej diety. Wykluczając pomidory narazie ale jakos ją sobie zmodyfikuje :D

Gość gość
zabiegi pielęgnacyjne naprawde fajne są spoko, mozna pomyslec o wiely fajnych zabiegach na ciało i przy tym wygladac ladnie, ja bywam czesto tu www.dayspa.bielsko.pl

Gość gość
ja czesto bywam w spa www.dayspa.bielsko.pl i robie sobie zabiegi na dlonie i stopy bo mam suche :(