Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niesmialaaaaaaa

jak radzic sobie z niesmialoscia?

Polecane posty

Gość niesmialaaaaaaa

Odkad tylko pamietam zawsze bylam niesmiala i malomowna, nienawidze publicznych wystapien, lub mowic cos w wiekszej grupie nawet kilkuosobowej, zawsze wtedy robie sie czerwona na twarzy, co mnie jeszcze bardziej stresuje :( Nie lubie mowic o sobie, o swoich uczuciach, przez co jestem zamknieta w sobie, nie mam przyjaciol, tylko znajomych, rowiesnicy czesto chodza na imprezy, ja nie, przez co nie mam o czym za duzo z nimi rozmawiac przeszkadza mi bardzo niesmialosc, ale nie wiem jak sobie z nia radzic, moze jak sie tutaj wygadam bedzie mi troszke lepiej :(

Gość sama juz nie wiem09
to np. wypij se 2 piwka i już będzie lepiej ja tak właśnie zaczynałam teraz mi się to utrwaliło i jestem bardzo śmiała czasem aż za bardzo :PP hehe

Gość nieśmiały .. oops ..
gdybym ja to wiedział :D

Gość zewn. wygląd - urok
a jesteś atrakcyjną dziewczyną czy masz kompleksy ? Często w parze z nieśmiałością idzie brak pewności siebie ( wygląd )

Gość a czy droga autorko
masz chłopaka ? ile masz lat ?

Gość monday034
mam tak samo. Zawsze w nowym towarzystwie mam zamiar stać się bardziej pewna siebie ale i tak nie wychodzi

Gość napisała napisałaaaa
a teraz jej nie ma , i jak my ci mamy pomóc ?

Gość niesmialaaaaaaa
mam 22 lata, nie mam chlopaka jesli chodzi o wyglad, to mysle, ze jestem przecietna

Gość podjarana randką z nim
a ja jestem ładna i nieśmiała:O czasem mówie sama do siebie, ze oddałabym częśc swojej urody za większą śmiałość...wolałabym być pasztetem", ale miałabym coś do powiedzenia, miałabym życie:O

Gość napisała napisałaaaa
a miała swcześnmiej chłopaka jakiegoś ?

Gość niesmialaaaaaaa
niesmialosc potrafi naprawde utrudnic zycie :(

Gość niesmialaaaaaaa
nie mialam wczesniej zadnego chlopaka :(

Gość trochę nie wesoło
22 lata i nie miałaś żadnego chłopaka. No nie za fajnie , ale z drugiej strony przynajmniej nie jesteś szmatą :) A powodzenie masz ? Podrywał cię kiedyś jakiś chłopak albo pokazywał że mu zależy na tobie ?

Gość niesmialaaaaaaa
byl taki jesden, ale nic z tego nie wyszlo przeze mnie, bo nie potrafilam sie otworzyc :(

Gość i am boy and.......
ja mam 21 , też nigdy laski nie miałem , niesmiały jestem ale jakoś nie narzekam specjalnie bo mam mnóstwo roboty . Studia , praca ehhhhhh ... na nic czasu nie mam :(

chyba sobie nie radzę 0 bliskich znajomych, 0 życia które ktoś z zewnątrz mógłby nazwać ciekawym... więc o nowych znajomych żadnych szans do tego całkowicie nie idzie mi szukanie pracy :O :O beznadzieja :O :O :O nawet takie forum to dla mnie często za wymagające :O

Gość Armanii
Jestem przystojnym mezczyzna Moj typ kobiety : sliczna ,niewinna niesmiała koniecznie dziewica , nie łam sie Mnie na przykład niesmiałosc pociaga u kobiet ;*

Gość niesmialaaaaaaa
Dzieki Armani.. ale chyba sa jakies rozsadne granice niesmialosci, a jak mi przeszkadza ona w zyciu, to juz jest niedobrze :(

Kochanie, można sobie z tym poradzić. Wiem coś o tym. Bo sama zmarnowałam na to 18 lat życia:D Ale naprawdę trzeba chcieć. I zacząć od \'otwierania się\' trochę na siłę. Wyjścia ze znajomymi, poznawanie nowych ludzi. I PRZEDE WSZYSTKIM - pozytywne myślenie i wzmacnianie swojej samooceny. Dbanie o siebie, rozwijanie się i życie w przekonaniu, że jest się atrakcyjnym. I wszystko będzie dobrze. To TY decydujesz o swoim życiu. Polecam książki Louisy Hey.;) Powodzenia, na pewno się uda, jeśli tylko zechcesz!:D

Gość Armanii
Niestety ale chyba masz niska samoocene : / , raczej lekarze ani rzadne głupie terapie Ci nie pomoga , musisz znajsc faajnego chłopaka który bedzie cie doceniał i dbał o ciebie ( looool Ja cos takiego pisze )

Gość Mr. Scary
Mi się te nieśmiałe podobały , musiały tylko dobrze tą nieśmiałość udawać :D

Gość Mścisłava
*twix twix* niełam sie *twix twix* przełam sie *twix twix* nie zawsze *twix twix* ale nieraz pomaga *twix twix*

Gość taka ona 18
Ja na początku LO tez byłam b nieśmiała a teraz hmm muszę udawać nieśmiałą czasamI:D Bo nauczyciele sie przyzwyczaili do takiej która sie nic nie odzywa a nagle bluzga na lekcji ile popadnie :D gada zawsze ;/ Kiedyś nie wyobrażałam sobie iśc na dyskotekę bo uważałam że tam nie pasuje ten 1 raz zmienił mnie i moge chodzić codziennie;D i powiem że alkohol też robi swoje spita tańczyłam jak szalona?! co sie sama siebie zszokowałam:D chociaż zawsze jak ide na imprezę mówię że nie bd tańczyc:D ale już mnie teraz nikt nie słucha;D

Gość czerowna bransoletka
ja mam 21 lat i to samo co autorka, nie mialam faceta i zamykam sie w sobie chyba, mam przyjaciolki, znajomych, ale czuje sie gorsza i w ogole nie czuje sie pewnie przy ludziach, walcze, walcze, ale nic to nie daje. z facetami tez mi nie wychodzi.

Gość sdfsf
a co jezeli mam 30 lat? dziecko,meza... nie pracuje,boje sie ludzi....wszyscy zapewne maja mnie za nieroba....a ja chcialabym...ale nigdzie siebie nie widze.... tyle trace w zyciu... moj synek patrzy na mnie...obserwuje... imprezy w przedszkolu...np..ktora mama powie wierszyk wygrywa dla dziecka prezencik... znam wierszyki...sama ich ucze mojego syna....ale w czterech scianach:( synkowi jest smutno...minie jeszcze bardziej....

Gość sdffs
mnie...

Gość dasf
aha...i z tego co slysze wygladam spoko... nikt by nie powiedzial,ze ja"taka"... ani sie nie ubieram jak szara myszka...ani nawet tak nie wygladam... a jednak wewnatrz nia jestem...

Gość 20 20 20
Ja tez tak miałam! strasznie niska samoocena, chociaż myslę że jestem więcej niz przeciętna. często się czerwona robiłam, w gimnazjum bylo najgorszej... nie odzywałam sie prawie w ogole, bo wiedzialam ze gdy sie odezwę to burak na miejscu... stosowałam krem RUBORIL, krem cud!! Jest dość drogi , bo w aptece kosztował mnie jakies 60zł, ale naprawde efekty widać. nie robilam sie czerwona z byle powodu . to mi dało odwagi. Było to jakieś 2 lata temu. a teraz ? nie pamietam kiedy czerwona sie zrobiłam, kocham zycie, mam chłopaka wielu przyjaciol.. Kup nowy ciuch, zrób super make-pu, wyprostuj włosy (ja tez zmieniłam kolor) to doda ci odwagi! zycze powodzenia