Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qna17

problem ze zwrotem child benefit i tax credit

Polecane posty

Gość qna17

witam W 2006 roku przyjechałem z rodzina do Angli. Zostały nam przyznane zasiłki child benefit i tax credit.Podjąłem prace dla biura posrednictwa pracy (wyrobiłem Homo Office) i w styczniu 2007 roku dostałem kontrakt u nowego pracowawcy. Problem w tym ze nie zmieniłem tego w Homo Office gdyz myslałem iż to w jego obowiazku ponieważ tak sie działo u moich znajomych. W październiku 2007 wrócilismy z rodzina do kraju o tym fakcie poinformowałem tax credit i child benefit z miesiecznym wyprzedzeniem. W kraju do stycznia 2008 nadal dostawaliśmy zasiłki - widocznie nam sie naleza przeciez zgłosiłem fakt powrotu. We wrzesniu 2008 zaczeły sie problemy ze zwrotami - tax credit 1500 funtow za okres w UK plus nadpłata i child benefit 750 funtow plus nadpłata czyli jakies w sumie bagatela 2500 funtow - powód brak zmiany pracodawcy w Homo Office. Byłem w citizem gdzie "miła pani" poinformowała mnie z uśmiechem iz nalezy wszystko zapłacic. Czy moze ktos wie jak to odkrecic i nie płacic chociaz za ten okres kiedy przebywalismy w UK przeciez nadal pracowałem i płaciłem podatki pozdrawiam qna

Gość supermanka
musisz skontaktowac sie z pracodawca, u ktorego pracowales, nie zmieniajac adresu pracowadwcy w home office. on bedzie musial poswiadczyc, ze tam pracowales, kontaktujac sie z home office. dopiero wtedy moze, powtarzam, moze uda sie to odkrecic. za bledy sie placi, niestety. swoja droga, to duzo pieniedzy, a wiec odczujesz to bardzo, jesli zwrocisz im to.

Gość momento uno
Jezeli masz pelne 12 miesiecy przepracowane u 1 pracodawcy to nie trzeba u 2,3 ,4 pracodawcy wyrabiac nowego Homo Office. A po drugie masz pejslipy? Ale jak wyjechales z Uk trzeba bylo konto w banku usunac,

Gość qna17
Mam pejslipy ale co to zmienia ? Konto bankowe nadal czynne w banku doradzili zeby nie zamykac a noz pan wroci powiedzieli - a po czasie samo wygasnie.

Sam fakt zgloszenia, nie stanowi dla Ciebie kompletnie zadnego wytlumaczenia, poniewaz nadal (mimo tego) ze zasilki Ci sie juz nie nalezaly-brales je. Corka mojego znajomego,wrocila do Polski . Nadal pobieral child benefit(nalezal sie) ale tax juz nie(dziecka nie ma tutaj) Po miesiacu od daty zgloszenia otrzymal jakies dziwne rozliczenie z tax-u ze ma zwrocic 1500£ £ ! Nadmieniam,ze nie pobral ani razu nienaleznego mu juz swiadczenia ! Odwolywal sie od tej decyzji i udalo mu sie zbic kwote do 500£. Zaplacil ja bo mial juz dosyc tej calej historii. Twoja sytuacja jest znacznie powazniejsza.... poniewaz wina lezy po Twojej stronie.. Przykro mi to pisac,ale nie wygrasz :(

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci