Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość husyyyyyyyyyysssss

Szczeniak !

Polecane posty

Gość husyyyyyyyyyysssss

Moja Husky ma 2 miesiace ponad troszke.. i do tej pory załatwiała sie w domu bo miala szczepienia i nie mogla wychodzic dzis bylo jej drugie wychodzenie na dwor.. no i nie zalatwia sie w ogole na dwoeze bylam z nia z 2godziny przyszlam a ona zlała sie na dywan.. nie wiem juz sama jak mam ją wychowac

Gość husyyyyyyyyyysssss
nikt nie odpowie??

Musisz jej tego nauczyc a to wymaga czasu. Od razu nie zalapie , ze ma sie zalatwiac na dworze. J Wychodz z nia i gdy tylko zalatwi sie na dworze chwal ja i daj smakolyk. Nie krzycz na nia gdy zrobi w domu kaluze .

Gość husyyyyyyyyyysssss
nio tak a ile to moze potrwac?? zebym ja nauczyla tego ?

To zalezy od tego czy jestes cierpliwa , no i tez od samego psa. Jedne lapia szybciej inne potrzebuja wiecej czasu. Rob tak: Jezeli wysika sie w domu , nie reaguj , bron Boze krzyczec bo to przyniesie odwrotny skutek. Wyprowadzaj - na poczatku czesciej - ona sie w koncu zalatwi na dworze. I wtedy chwal glosno i daj smakolyk. Psy przy odpowiednim traktowaniu szybko sie tego ucza.

Gość no nie mówicie chyba
troche moze potrwac i wymaga cierpliwosci!! i naprawde nie wychodzilas wogole ze szczeniakiem z domu? ja mam labradora, ale wychodzilam z sunią tyle, że unikałam innych psów. Wiem, że wszyscy krzyczą że po szczepieniach powinna być kwarantanna, ale wystarczy unikać psów. Tak robią wszyscy których znam. A wracjąc do tematu polecam fora o pieskach -wpisz w google to znajdziesz.

Zacznij od bardzo często wychodzenia. Jak tylko wstaniesz od razu na dwór z pieskiem. po powrocie jedzonko dla pieska i znowu na dwór, na początku biegałam co 2 godz. tak żeby nie dać okazji dla pieska do załatwienia się w domu. Jak zauważyłam że zaczyna się załatwiać w domu to po prostu przerywałam, wydawałam jakiś głośny odgłos0-mój przerywał :) i szybko za pieska i na dwór.

Niestety ale wlasnie na pieskowych forach tez przeczytalam, ze ludzie nie wychodza wtedy z pieskiem w ogole. :( Nie bedziemy jednak tego komentowac i oceniac bo dziewczyna prosi o rade i postaramy sie jej pomoc. :)

No wlasnie , dobra rade dal moj przedmowca . Musisz tez ciagle obserwowac pieska , gdy chce sikac "szuka miejsca". Zauwazysz to. A gdy zlapiesz , ze zaczal sikac przerwiesz mu ta czynnosc i szybko na dworek.

Gość husyyyyyyyyyysssss
za każde zlanie się na dywan dostanie 5 razy smyczą!

http://siberianhusky24s.fora.pl/ a tu tematyczne- o rasie twojego psiaka :D, pewnie dowiesz się też innych ciekawych rzeczy

przed 10 trzeba usunąć spacje, co z tymi linkami

Bardzo fajne forum , nie wiedzialam ze takowe istnieje a mam szpica w domu. :) Bardzo Ci dziekuje ! :)

proszę. wydaje mi się że o każdej rasie są fora.