Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzisaj wstalam wczsniej...

Potrzebna mi informacja

Polecane posty

Szukam w necie, ale nie moge nic na forach znalesc. otów stosuje juz ponad rok tabletki antykoncepcyjne Yashmin, zawsze biore regularnie teraz bede miala tydzien przerwy na krwawienie z odstawienia. i tu moje pytanie. W poprzedniej przerwie podczas krwawienia z odtawienia bralam gripex noc ale tylko po jednej tabletce na dobe, i w pierwszym tygodniu obecnego opakowania tez raz wzielam. Czy ten specyfik wplywa na skutecznosc. Szukalam w ulotce i gripexu i mojego yashmin ale o zadnej interakcji nie pisalo.

...

Gość abcabcabc
Antykoncepcja doustna a leki p/ przeziębieniowe Nie ma istotnych przeciwwskazań do łączenia doustnej antykoncepcji hormonalnej z lekami mającymi powszechne zastosowanie w terapii przeziębień. Niektóre dane wskazują na konieczność zastosowania wyższych dawek leków przeciwgorączkowych/przeciwbólowych takich jak kwas acetylosalicylowy (Aspiryna) lub acetaminofen (Paracetamol) u pacjentek stosujących tabletki antykoncepcyjne ze względu na zwiększony klirens nerkowy dla tych leków. Zaleca się stosowanie tych leków z odstępem wynoszącym 2 godziny

Akurat gripex noc bralam na wieczor jak szlam spac a tabletki biore rano zawsze o 7.00 tak ze mysle ze nie bylo interalcji i nie przekroczylam dawki. pozdrawiam i dziekuje za informacje

Gość abcabcabc
Mysle ze mozesz spokojnie spac i wszystko jest ok