Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Z Każdym Dniem...

Właśnie zjadłam...

Polecane posty

ja ciebie nie atakowalam, tylko powiedzialam, ze jestem za aborcja i oczywiscie zaczelas 'wyrazac swoje zdanie' jak tutaj, trudno bylo nic nie mowic :o Bóg - to Bog, on może mi mówic co chce i albo mu uwierze, albo nie. Ale tobie Jimeno nie uwierze

nie rozumiesz, bo jesteś prożna, nick jak nick, mam taki, bo mam taki kaprys, ale ty pewnie nie wiesz co oznacza słowo kaprys, bo nigdy nie doświadczyłaś tego uczucia :P (pewnie i tak nie wiesz o co kaman, ale tak to już jest) :P

Jimena o tych objawieniach to tez im na nic, oni mysla ze to byli chorzy psychicznie ludzie im nawet jakby Bog zszedl na ziemie by nie uwierzyli, tutaj tylko laska Boga moze zmiekczyc im serca i umysly wierzacy moga sie tylko modlic za takie osoby,nic innego nie pomoze

jak zobacze Boga to sie Go wtedy spytam, wtedy tylko jego bede chciała znac opinie nt co mam robic, czego mi nie wolno ale do tej pory sama bede sobie mówiła czy mam tak postapic a nie inaczej bo juz dawno rodzice mnie wychowali spodobala mi sie twoja wypowiedz

królowa... bede tu siedziała bo to wolny kraj zeby wyrazac swoje opinie na kazdy temat:P to po pierwsze, po drugie- po prostu mówie co mysle, a juz szczególnie mówie jak cos mnie w oczy razi i nikt mi tego zabronic nie moze a zwłaszcza taka fanatyczka jak ty po trzecie nie mozesz nikomu wmawiac ze ciagle grzeszy bo to nie ty jestes od tego:P

krolowa przystojnych facetow - nie osadzaj nas... Czy wy naprawde potraficie tylko osadzac? Wcale nie uwazam, ze ludzie, ktorym Bog sie objawil sa chorzy psychicznie - czlowiek w cos wierzy, i nie mi osadzac, czy im sie zdawalo, ze Boga widzieli. Ja wierze, ze oni wierza. Jezeli mi sie Bog objawi(w co watpie, chyba nie zawracalby sobie glowy nastolatka, ktorych na swiecie mnostwo), to najpewniej tez bym uwierzyla.... Ja wierze w Boga - juz to mowilam. Ale nie wiem, czy to Jahwe, Allah czy Budda. Moim Bogiem jest Bog, ktory stworzyl ten swiat pieknym. Nie wierze w pieklo czy w niebo. Nie wierze, ze Bog wymaga ode mnie zycia w bezgrzechu. Wiem tylko, ze nie jestem sama i juz. Nawet jezeli zdaniem niektorych jestem heretyczka, to zdania nie zmienie.

Ciekawy temat :-) :-) :-) połączony z: - jedzeniem czekolady - z bogiem - i egoizmem :-) :-) :-) 10/10 10/10 10/10 Co do Boga to ja też w niego wierze i to bardzo :-), uważam że jeśli cierpimy to jest w tym ukryty sens.

Przegrałam życie na Kafeterii-"po trzecie nie mozesz nikomu wmawiac ze ciagle grzeszy bo to nie ty jestes od tego" przyklady prosze bo sie nie doszukalam, i nawet sobie nie przypominam zeby wytykala komus ze grzeszy Z Każdym Dniem...czyli ukladasz sobie religie w glowie wybierajac tylko to co ci sie podoba? wiec wydaje mi sie ze w sprawach wiary lepiej z toba nie zaczynac, w sprawach wiary zaznaczam :)

Nie ukladam sobie w glowie zadnej religii i nie wybieram sobie tego, co mi odpowiada. Po prostu wiem, ze ten swiat takie piekny i czlowiek - ktory rozni sie od innego czlowieka jest cudem. I ktos maczal w tym palce. To nie jest religia. Wlasciwie, dla mnie nie istnieje religia, nie podporzadkowuje sie nikomu ani niczemu. Zyje, jakby nie bylo zadnego Boga i wiem tylko, ze ktos nas stworzyl.

z kazdym dniem.... Nie ukladam sobie w glowie zadnej religii i nie wybieram sobie tego, co mi odpowiada. Po prostu wiem, ze ten swiat takie piekny i czlowiek - ktory rozni sie od innego czlowieka jest cudem. I ktos maczal w tym palce. To nie jest religia. Wlasciwie, dla mnie nie istnieje religia, nie podporzadkowuje sie nikomu ani niczemu. Zyje, jakby nie bylo zadnego Boga i wiem tylko, ze ktos nas stworzyl. no widzisz to twoje zdanie, moje jest inne

krolowa przystojnych facetow +++ Tak wiem. Ja do ciebie nic nie mam, bo nie kazesz mi isc do kosciola i sie spowiadac. Tak samo ja nie kaze wam grzeszyc mowie tylko jak ja postepuje i jak mysle

poprostu mialam wiele razy oczynienia z osobami niewierzacymi, i doszlam do wniosku ze nie ma sensu im cigale mowic o wierze , zlu, grzchach, tepic i krytykowac i nawracac, to bez sensu,tylko Bog moze cos zdzialac kocham ludzi, bez wzgledu jacy sa, juz to napisalam, bo kazdy rodzi sie dobry i kazy potrzebuje milosci, ale nie zwsze jej dostaje i potem roznie z tym kims jest, a to nie jego wina, nie jego wina ze nie wierzy, ze nikt mu nie powiedzial o wierze, ze nikt mu nie pokazal Boga czlowiek kazdy na ziemi zasluguje na dobro i milosc!!kazdy!!!

Jimena jakby mogła by nas pewnie rozszarpała tak jak lwy chrzescijan To i to już wy sądzicie mnie? Myślicie że ja wam to robie złośliwie? Nie, po prostu uważam że trzeba wypominac ludziom zło, by mieli okazje się zmienic, a to różnica.

krolowa przystojnych facetow - nie zawsze niewiara wiaze sie z tym, ze nie mial mu kto powiedziec o wierze w Boga. Niektorzy sami podejmuja decyzje, kiedy dorastaja. Tak jak ja. Nie jestem jeszcze dorosla, ale swiadoma i podjelam decyzje, ze nie bede katoliczka...