Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielce przerazona

Moja siostra zakochala sie w glupku!!!

Polecane posty

Gość wielce przerazona

Witajcie. Mam problem ze starsza siostra, Ma 30 lat, swietna prace (dobrze platna), jest atrakcyjna i inteligentna. I to jest problem, zawsze faceci peszyli sie w jej obecnosci :( Nie wierzylabym ze to prawda gdybym nie miala przykladu z domu. Jej glupsze, brzydsze kolezanki zmienialy facetow jak rekawiczki, ona podpierala sciany na zabawach, a faceci wodzili za nia podnieconym wzrokiem i bali sie podejsc. Jedynego, ktory sie nie bal, znalazla jak miala 24 lata, tez byl inteligentny, niezbyt atrakcyjny i chyba polecial na jej pieniadze. Typowy podrywacz. Wlasciwie moze nie az tak inteligentnym, a sprytny i dusza towarzystwa. Zdradzal ja, Siostra sie zalamala, rok zyla sama. A teraz co zrobila? Wziela kochanka... Facet ma srednie wyksztalcenie, popelnia bledy, ale o dziwo od siostry nie wieje i jest w niej slepo zakochany, Widze to. A ona mowi, ze nie ma szans na normalny zwiazek, wiec zadowoli sie tym co jest.,, to jakies chore :o Niby nie mam nic do ludzi z nizszym wyksztalceniem, ale raza mnie te jego bledy, czasem niewiedza o rzeczach dla mnie oczywistych. A na dodatek on pochodzi z jakiej dziwnej rodziny, ojciec umarl czy odszedl, jak on i jego rodzenstwo bylo male i to chyba tez wplywa na to, ze zycie nie ukladalo mu sie tak jak chcial. Wiem, ze przed moja siostra zwiazanym byl z prawie 50 lwtnia mezatka, a ma tylko 35 lat. jemu chyba wszystko jedno z kim jest, byleby z kims byc... jak pomoc siostrze,,,? Co powinna zrobic zeby znalezc normalnego faceta? Ona jest dzika, nigdzie nie wychodzi, przez ten niby-brak powodzenia nie wierzy w siebie, ma kompleksy (manager wrenomowanej firmie!) a podoba sie nawet moim kolegaom ze studiow, mlodszym o kilka lat...

Gość ja uważam że
faktycznie to ta Twoja siora to jakiś ewenement! ma niskie poczucie własnej wartości mimo, że jest atrakcyjna i zajmuje wysokie stanowisko w pracy... masakra :O

Gość wielce przerazona
Bo ona nigdy nie miala powodzenia, tj faceci slinili sie w ukryciu i bali podejsc ! a ona nie chce robic pierwszego kroku, i nie wiem sama, moze jest za malo wyluzowana , teraz na pewno tak...

Gość wielce przerazona
moze powinna pojsc do psychologa, sama nie wiem, co jej zasugerowac... ;( ale pewno nie poslucha

Gość wielce przerazona
Nie wpierdalaj sie - to moja siostra!!!! Juz raz sie nie wpierdalalam, to sie zwiazala z tym bawidamkiem, Przeraza mnie co samotnosc moze zrobic z nieglupim czlowiekiem Ja chce zeby ona byla szczesliwa, ale nie zeby ktos ja skrzywdzil!!! Ten facet nie jest zbyt madry i nie jest dijrzaly psychicznie!!!!

Gość ludzie są dziwniii
To twoja siostra ale jej życie i to ona ma decydować o tym z kim jest bądź o tym z kim chce być .Wyluzuj ! Ma kogoś i to jest ważne !nie jest sama i nie musi płakać w poduszke . Uzna ,ze to jednak nie ten to sama go zostawi .

Gość wielce przerazona
ale on do niej nie pasuje, ja nie chce zeby ja skrzywdzil! Co powiesz o trzydziestolatnim facecie, ktory spal z 45 letnia mezatka???

Gość ludzie są dziwniii
"ale on do niej nie pasuje" Nie Tobie go oceniać ! masz bardzo negatywne nastawienie do tego faceta .Widzisz w nim samo zło ! postaraj się znaleźć w nim pozytywne cechy a sama go polubisz . To że spał z 45 latką to nie Twój interes ! czy Ciebie ktoś rozlicza z tego ilu miałaś partnerów i w jakim wieku byli ? To jedno doświadczenie więcej i na pewno nie będzie miało wpływu na ich dalszą przyszłość .

Gość wielce przerazona
Nie sadzisz, ze jak ktos spi z osoba duzo od siebie starsza moze swiadczyc to o dziwnych upodobaniach seksualnych? A do tego to byla mezatka! Ten poprzedni facet to byl zdradzajacy swirus. Teraz zwiazala sie z gosciem ktoremu nie przeszkadzalo ze jego kobieta ma meza. Nie sadzisz ze jest z nim cos nie tak, i to bardzo?

Gość wielce przerazona
moi byli w wieku NORMALNYM. ja jestem normalna i nie zwiazalabym sie ze starym prykiem. A na pewno z takim, ktory mialby dziecko i zdradzal zone

Gość ludzie są dziwniii
Nie martw się to że sypiał z 45 latką nie czyni z niego gerontofila :-p

Gość wielce przerazona
ale on spal z MEZATKA!!! ktora miala DZIECKO!!!!!!!!!

Gość ciezka sprawa
nic na to nie poradzisz to jej zycie chociaz z tego co piszesz to szkoda jej. moze niech w necie kogos pozna dla niej to moze byc wyjscie :D ale juz chyba lepszy jakis dziwak znajomy niz potencjalny netowy psychol:P

Gość ciezka sprawa
sam nie wiem.to twoja siostra ale zarazem to jej zycie lepiej jak bedzie potem siebie winic niz ciebie.

Gość zimowa pora
pobędzie z tym facetem-trochę się wyrobi i znajdzie innego:D a może ta znajomość ja trochę podbuduje, w końcu ktoś ja kocha-może bardziej uwierzy w siebie:)

Gość ciezka sprawa
raczej bedzie sie bala odejsc sadzac ze nikt inny jej nie bedzie chcial. jak moze sie podbudowac w zwiazku z jakas "sierota" bo tak wynika z tego co pisze siostra.

Gość wielce przerazona
Kurde, no nie wiem. Tez myslala ze ten ex ja kochal, on ja wykorzystywal, a ona byla z nim 5 lat i go czesciowo utrzymywala...

Gość ludzie są dziwniii
"ale on spal z MEZATKA!!! ktora miala DZIECKO!!!!!!!!!" Nie był chyba jeszcze wtedy z Twoją siostrą ? Czy łatwiej zaakceptowałabyś to gdyby on był rozwodnikiem i miał dziecko ? Robisz z siostry kalekę ! Ona ma swój rozum i niech ona decyduje . Nie mieszaj się w to , nie obrzydzaj jej partnera , bo jak go zostawi i nikogo innego nie znajdzie to do Ciebie będzie miała pretensje ,że jest sama . Gdyby był taki zły to siostra zapewne już nie byłaby z nim :)

Gość zimowa pora
zostaw to tak jak jest,a jak bardzo chcesz pomóc to popytaj znajomych ze studiów czy nie mają starszych braci i zaaranżujcie kilka "przypadkowych spotkań":P jeśli bedzie chciała to coś z tym zrobi,jesli nie-nic nie poradzisz:)

Gość ciezka sprawa
jesli nie jest idiotka to zauwazy ze te przypadkowe spotkania wcale nie sa przypadkowe.

Gość zimowa pora
no to zauważy-i co z tego?:D

Gość ciezka sprawa
nic. nie kazdy lubi jak rodzenstwo ma go za oferme :P

Gość wielce przerazona
Siostra przyszla i musialam wylaczyc komputer. Nie moglam znalezc tego topicu. Dziekuje za rady. Wiecie... wolalabym, zeby on byl rozwodnikiem i mial dziecko. Mam kumpele - rozwodke z dzieckiem - jest to wartosciowa kobieta. Ale co sadzic o facecie, ktory spotyka sie z zona innego? W dodatku duzo starsza? A siostra ma obnizone poczucie wartosci. Kiedys probowalam ja swatac - wsciekla sie. Co do facetow - podoba sie moim kolegom, ale nie chca wykonac zadnego kroku! Tylko twierdza, ze ona ich na pewno nie zechce, oniesmiela ich, i tak dalej. A siostra uwaza, ze jest glupia, brzydka i do niczego sie nie nadaje :o

Gość wielce przerazona
Nie mam jej za oferme. Ale na pewno jest gorzej przystosowana do zycia. Jest cholernie inteligentna, ale zyciowo niezaradna. Nie umie kokietowac, mowi, co mysli i ma cholernie duza wiedze, ktora peszy facetow, zamiast ja ukrywac...

Gość wielce przerazona
prosze odpowiedzcie!

Gość Nie wiecej nie powiecie
To moja siostra!!! Chce jej pomoc! Czy mozna uwierzyc ze ten czlowiek raz popelnil bald i zejej nie skrzywdzi? A moze on gustuje w starszych? Albo ma nierowno pod sufitem? Czy myslicie ze ona sie zmieni i w koncu uwierzy w siebi?

Porozmawiaj z nią i powiedz o swoich obawach, ale nie mów co ma robić, bo to jest życie, jej wybór. Najwyżej będzie mądra po szkodzie.

Gość całkowicie czarny kot
przestań traktować siostrę jak debila, a jej faceta jak głupka w całej tej historii to właśnie ty (jak do tej pory) zachowujesz się najbardziej niedorzecznie

Gość wielce przerazona
Posluchaj, ja jakos szczesliwie mam faceta, zareczylismy sie. Ona wplatuje sie w jakies niewiarygodne historie. Na dodatek moze bym zrozumiala gdyby faceta kochala. A ona boi sie ze nic lepszego jej sie nie trafi. Ale obawiam sie ze sie zakocha... czy mozna zakochac sie z barku laku?

Gość wielce przerazona
Niewazne czy macie mnie za glupka czy nie. Powiedzcie czy ona moze byc szczesliwa. Ja z nia juz rozmawialam. Mowi, ze nie chce byc do konca zycia sama, ze nic dobrego jej nie czeka...