Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała kropka88

nie rozumiem facetów???

Polecane posty

Gość mała kropka88

prosze o szczere wypowiedzi jestem z facetem ponad rok oswiadczył mi sie już po 4 miesiacach o ślubie nie rozmawiamy bo sie tylko kłócimy chodzi o to że ja chcialabym zachowac moje nazwisko panienskie a on mówi że to nie do przyjecia co o tym myślicie??on ma racje?? pomóżcie

Gość mała kropka88
???????

zaproponuj więc mu łączone nazwisko często tak się robi jak się chce zachować swoje nazwisko - na przykład Krystyna Kowalska-Bednarczyk i już jest nowa część i jest stara

Gość Miccro
A jakiś kompromis -np; podwójne nazwisko?

Gość mała kropka88
tez o tym mówiłam ale on sie uparł i mówi że sie nie da że jego żona musi mieć tylko jego nazwisko i kropka ja chyba zwariuje

Gość inna opinia
Powinien zaakceptowac twoja opnie.. moze w inny sposob spróbuj z nim porozmawiac..

Gość mała kropka88
nie zaakceptuje nawet nie wiem czy mam siłe o to z nim walczyc wogule od tej rozmowy wszystko sie zmienilo miedzy nami i boje sie bedzie koniec zalezy mi na nim ale jestem zdania, że w zwiazku trzeba iść na pewne ugody a jeżeli on bedzie taki zaborczy od teraz to pewnie niczego dobrego nie wróży???

Gość mała kropka88
powiedził mi jeszcze, że nie jestem żadna aktorką, która potrzebuje panieńskiego nazwiska w dalszej karierze....a ja mysle ze nazwisko jest naszą wizytówka i nigdy nie wiadomo kiedy sie przyda on mówi, że żaden facet by takiego układu nie zaakceptował a jednak takie są!!

Tytuł tego wątku jest bardzo nieadekwatny do treści... Jak możesz pisać że nie rozumiesz facetów z tego powodu jak sama zachowujesz się dokładnie identycznie ! On pewnie założył wątek pod tytułem \"nie rozumiem kobiet\" i ten wątek ma większe wzięcie bo ma więcej racji. Tak to już u nas, przyjęło się że kobieta bierze nazwisko męża i czymś mało spotykanym jest sytuacja odwrotna. To nie jest nasza wina - facetów. Po prostu tak się z biegiem lat utarło. Widzisz problemem nie jest nazwisko samo w sobie. To jest męska duma. Co koledzy powiedzą ?? Kobieta nie ma tego problemu bo w świecie kobiet to jest normalne !! Żadna koleżanka się nie zdziwi... Nie sądzisz że ogromna chęć zatrzymania swojego nazwiska w Twoim przypadku nie jest próbą pokazania kto jest górą ? Jeżeli nie jesteś specjalnie z nim zżyta ani nie jest wiążące zawodowo to najwyraźniej chcesz po prostu postawić na swoim. Wierz mi że nawet jak się Twój facet zgodzi to za każdym razem kiedy ktoś poruszy ten temat będzie awantura. A już nie daj Boże jak kumpel w pracy się zaśmieje że pantofel...murowane że będzie obrażony parę dni. Czemu kobiety tak bardzo chcą postawić na swoim kiedy nie ma ku temu powodów ?

wybacz, ale Twój facet zachowuje się dziecinnie :O .

Uważam że jeżeli chcesz zachować nazwisko panieńskie, to twój przyszły mąż nie powinien robić problemów.

chcialas szczerze to prosze: dziecinada z obu stron - z tego co piszesz, to nie dojrzeliscie jeszcze do slubu strach pomyslec, co bedzie przy wyborze imienia dla dziecka

zgadzam się w 100%. Jak będziecie się nawzajem zmuszać zamiast dogadać to do niczego dobrego nie dojdziecie. Zafundujecie sobie tylko pretensje już na starcie... zamiast narzekać to po prostu spróujcie się zrozumieć...

Gość mała kropka88
www.wymienprzez.net no masz w tym troche racji, że chciałabym postawić na swoim ale nie w tym rzecz dzieki za wypowiedz bo właśnie na tym mi zależy żeby zrozumieć, męską psychike a wiem, że mój facet raczej nie przyzanałby się do tego, że ktoś nazywa go pantoflem o co to to nie on nie uzasadnił dlaczego nie może tak byc z tym nazwiskiem tylko się wścieka a te jego nerwy jakoś nie pomagaja mi zrozumieć!!

Gość Powiedz mu ze skoro tak
lubi narzucac wole moze uwaza ze kobieta jest wlasnoscia faceta Ja bym skonczyla z nim jest nieodpowiedzilany oswiadczajac sie po 4 miesiacach a dziewczyne traktuje jak wlasnosc to jakis kretyn i dupek wiej!!!!!!!!

mała kropka88 - a kolega przyjął nazwisko żony po ślubie - i żyje :P inny gostek dodał sobie nazwisko żony do swojego. kazdy jest jak widac inny :P

Najprościej napisać że kretyn itp ale to nie rozwiązuje problemu :) Chcesz za każdym razem kiedy nie zgadzasz się z facetem go rzucić ? Nie każdy jest wszechwiedzący i każdy popełnia błędy ! Wiesz może lepiej coś takiemu facetowi wytłumaczyć, może zrozumie i przeprosi za swoje głupie zachowanie. Wiesz problemem jest coś co większość ludzi uważa za głupie ale to jednak jest i trzeba się z tym pogodzić "MĘSKA DUMA" Nieważne jak durną i dziecinną i w ogóle bez sensu rzeczą Wam się wydaje to być to jednak przyjmijcie do wiadomości jedno - to jest i trzeba się z tym pogodzić :) ( sorry ze tak troche niegramatycznie ) U jednych facetów to się nie przejawia bądź jak wolicie - nie występuje i wtedy nie ma problemu. I tylko nie piszcie że tacy są lepsi bo to też kwestia indywidualnego gustu. Twój facet najwyraźniej nie może się z tym pogodzić że będzie miał nazwisko żony i to nie jest jego wina ! Tak został wychowany, do tego przywykł, w takim towarzystwie się obracał gdzie to było przyjęte za norme. Chcesz go za to winić - proszę bardzo. Nic tym nie wskurasz. I nawet nie próbuj mu tłumaczyć że to inne czasy i że średniowiecze już minęło bo tego też nie wiesz. Nie wiesz jakie jest jego towarzystwo i jak oni na to zareagują. Najlepiej pójdźcie sobie na jakąś romantyczną kolację, kino itp. Porozmawiacie sobie o tym na spokojnie i nie przekonuj go ani przypadkiem nie stawiaj na swoim ! Porozmawiaj, zapytaj, przedstaw swój punkt widzenia, zobacz co usłyszysz a potem przemyśl i może razem znajdzcie rozwiązanie :) W tamtym wątku ktoś mądrze napisał - przekonaj go tak aby myślał że to jego pomysł - WTEDY NIEZALEŻNIE OD TEGO CO LUDZIE POWIEDZĄ ON BĘDZIE SZCZĘSLIWY :D

Gość mała kropka88
no jasne, że inny ale nie każdy taki uparty jak mój facet noi ja:-)))

"kazdy jest jak widac inny wiele wiecej opcji juz nie ma panie pachnacy" ano nie ma. a z nich niezłe dzieciaki są, nie? ;P jeszcze rozumiem ze o kase by sie żarli :P ewidentnie nudzi sie im to sie żrą o takie głupoty :P

ano nie ma. a z nich niezłe dzieciaki są, nie? ;P jeszcze rozumiem ze o kase by sie żarli ewidentnie nudzi sie im to sie żrą o takie głupoty amen :-)

Gość mała kropka88
wiesz co są różni faceci na tym świecie jak widać ale mój do takich nieskomplikowanych typów, niestety nie należy co ja mam zrobić jak go przekonać on powiedział, że wogule nie powinnam z takim pomysłem u niego sie deklarować, najwyżej on móglby mi zaproponować takie rozwiązanie ale nie ja sama i , że nawet jego mama wzięła nazwisko ojca a tak wogule co mnie jego mama obchodzi paranoja jakaś

Gość mała kropka88
no macie świeta racje nie mamy poważniejszego problemu póki co:-)))) no a ktoś tam o imieniu dla dziecka wspominał no imiona już mamy wybrane tym razem bez kłotni haha:-) tylko dzieci nie ma jeszcze:-))))))

mała kropka88 - no cóż... musisz ustąpić bo jesteś kobietą... :P a kobieta zawsze ustępuje mężczyźnie, zrozumiano 😠

Gość dlatego nie warto brać ślubu
bo ślub to tylko mnóstwo stresu,nerwów i zmarnowanej kasy na weselisko:o

Gość mała kropka88
_Kwiatek nie ustapie:-))))))))))) nie ma mowy a już napewno nie tak łatwo odpuszcze niech się troszke postresuje ze mną a cooo, a poważnie każdy ma swoja dume co zrobić a ja jego już uraziłam:-))) co do tego ślubu no racja nerwy i stres ale mysle, że watro tzn.mam nadzieje

mała kropka88 - powinien ci porzadnie złoić dupsko za takie zachowanie 😠 kobiety i dzieci głosu nie mają 😠 dobra ide stad

Dla mnie to typowa postawa \"macho\". Co on się przed kumplami wstydzi? Co wy będziecie mieć za zycie jak on będzie zawsze najpierw brał pod uwagę \"co ludzie powiedzą\". Jak powiedziałam, że nie zmienię nazwiska i nie było problemu. Ale ja nie chciałabym też aby moj mąż zmieniał nazwisko na moje. Po bo co?