Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fromsummer

Wstydliwy problem z odbytem, proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość fromsummer

Witam wszystkich. Tak więc mam problem z odbytem, nie chcę mówić o tym rodzicom bo się wstydzę. Mianowicie tak w miejscu odbytu właśnie mam dziwną narośl, gulkę nie wiem jak to nazwać. Mam to już długi czas, ale myślałem że minie, ale niestety nie. Często mnie swędzi w tej okolicy, ale nie boli mnie to ani nic takiego. Ta gulka jest miękka trochę jak pęcherzyk powietrza, nie przeszkadza mi przy siadaniu, w ogóle jej nie czuję, czasem tylko jak już wspominałem swędzi w tej okolicy. A podczas wypróżniania na papierze toaletowym jest krew, co mnie bardzo przeraża. Na prawdę czytałem już tutaj posty o podobnych przypadkach i dwa warianty są: że albo to hemoroidy, albo żylaki, ale czytając na jakiejś stronce o hemoroidach bardziej bym tej odpowiedzi się skłaniał, mimo to muszę jeszcze tutaj zapytać. I jeśli podejrzewa ktoś co to jest to bardzo proszę jak to się leczy? Czy trzeba koniecznie iść do lekarza bo bardzo bym nie chciał. Mieszkam w małej miejscowości i wtedy musiałbym powiedzieć o tym rodzicom bo trzeba by jechać do lekarza do miasta :( Bardzo proszę o odpowieć

Gość hemoroidy.........
idz do proktologa

Gość żyrafka____
w aptece jest skuteczna maść na hemoroidy POSTERISAN , jest bez recepty, kosztuje ok 34 PLN,

Gość początkująca tipsiarka
hemoroidy i zylaki to jest to samo :O Idź do proktologa :)

Gość fromsummer
kurde, właśnie tego się obawiałem, lekarza. Z moim podejściem to chyba najpierw umrę zanim tam dojdę... ;( chyba jednak najpierw będę sam próbował leczyć to. Ależ mi się trafiło ;(

Gość fromsummer
I jeszcze nieuk ze mnie bo ja myślałem że hemoroidy i żylaki to co innego :p

to moze byc hemoroid, najlepszy sposob domowy to kora debu i nasiadowa, niejedemu zeszlo, nawet po jednej nasiadowce

Gość fromsummer
No czytałem o diecie, ale wątpię żeby to pomogło, bo ja i tak mało jem, chociaż tu chodzi też o różne składniki potrzebne ale wydaje mi się że ja jem wszystko, nie jem jakoś niezdrowo, trochę tego i tego, jem dużo owoców i warzyw przeróżnej maści bo uwielbiam. Ale zaciekawiło mnie to z tą korą, mam po prostu usiąść na niej??

Gość jk9
Żadnych nasiadówek ! Hemoroidy nie wolno grzać, odwrotnie- myc tylko letnią wodą nie ciepłą.

Kore sobie lepiej daruj. Mysle, ze to jest zbedne. :O To skoro odzywiasz sie dobrze, to moze za bardzo siedzący tryb zycia prowadzisz? Ale tą witamine C to sobie kup, np. cerutin. Wzmacnia i uszczelnia naczynia. :) I na pewno nie zaszkodzi.

Gość henk1
No i masz odpowiedż.Tak to hemoroidy.Nie biorą się z brudu lecz z napiętego trybu życia lub nerwicy.Po pewnym czasie pękają i zaczyna się małe krwawienie( kocham medycynę ).Najlepsze to czopki a po zaschnięciu małej żyłki proponuję niestety małą dietę beztłuszczową.Mówiąc krótko abyś się nie obrzerał do bólu bo tym samym dożywisz Pupę i niestety odbyt.Problem powróci na nowo .

Gość jk9
Masz racje, wit. C jak najbardziej i więcej ruchu