Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna zrospaczoa stokrotka

on iranczyk ja polka on duchowy a ja nie

Polecane posty

Witam wszystkich,oto mam taki problem jestem w zwiazku z chlopakiem od 2 lat znaamy sie 5 wszystko bylo super az do teraz. On byl twardo stapajacym po ziemi ateista do czasu az dorawl moja biblie od 2 miesiecy zmienil sie nie do poznania stal sie osoba silnie wierzaca w Boga i Jezusa jego zdaniem wszystko jest w rekach Boga chce porowadzic semminaria i lekcje o bogu w kosciele adwentystow zaczol sluchac muzyki gospel,jest mi ciezko chociaz gdzies tam gleboko w sobie wierze ale nie potrafie wierzyc tak gleboko i najiwnie jak on.Kocham go i nie chce zeby moj zwiazek sie przez to rozpadl.Boje sie ze juz nigdy nieznajde kogos kogo pokocham tak jak jego ale nie wiem tez czy potrafie zyc u boku kogos kto ma tak inny poglad na zycie niz ja. Co zrobili byscie na mojim miejscu??? czy waszym zdaniem taki zwiazek ma szanse na przyszlosc??? ps. sorry za byki

Dasein a ty tak powaznie z tym psychiatra????

Gość jestes jak............
ooooo, spokojnie. moj swego czasu tez mial religijny odpal, po ktorym mial plany wstapienia do klasztoru. trwalo to jakis miesiac i przeszlo. miesieczny celibat pomogl :)

Gość kilimanili
jestes jak............ czy bylo to tak zaawansowane ze balas sie ze to juz naprawde na dobre??? mi sie wydaje ze on juz z tego nigdy nie wyjdzie wszystko co sie stanie dobrago przypisuje bogu Rzucil palenieprzez wire zacol wstawaz o 6 rano przez wiare itd itp boje sie ze bedzie coraz gorzej

Waldemar z Bydgoszczy puknij sie w pusty kalfas

mialam malego stracha, ale jakos tak podswiadomi wyczuwalam, ze to tylko slomiany zapal i male sa szanse na to, ze wytrwa w tych swoich postanowieniach. choc na poczatku wygladalo to powaznie, jak mi powiedzial o tym zakonie, to zdebialam. sluchaj, jesli on nie ma poki co takich odpalow, zeby byc duchownym i sie z toba rozstawac, to moze przeczeja i zobacz jak sie sytuacja rozwinie. szukaj plusow, zawsze jakies sa. no i pogadaj z nim, zapytaj jak on widzi waszz zwiazek, gdzie jest teraz miejsce dla ciebie w jego zyciu...

dziekuje ci jestes jak............ podbdowalas mnie a co do niego to raczej mnie nie zostawi dla wiary bo kosciol do ktorego nalezy pozwala na zwiazek nawe duchownym jest to kosciol adwentystow boje sie tylko ze ja nie wytrzymam ze bede wysmiewac jego poglady....bo moj charakter do latwych nie nalezy ale teraz uszy do gory i bede sie modlic zeby bylo dobrze....

Waldemar z Bydgoszczy nie oeniaj bo mnie nie znasz ja mieszkam w holandi i tez wstydze sie czasami za nasze krajanki ktore sie zabawiaja z turkami dla paru euro i egzotycznosci ale nie wszystkie sa takie same....wiec wypraszam sobie nazywania mnie k***** prze to iz jesetm ziazana nie z polakiem acha i nie tancze go go pozdrawiam

pogadac trzeba i byc cierpliwym. moze z czasem troche mu zejdzie cisnienie, wiadomo jak wygladaja poczatki wszelkich fascynacji. a swoja droga pamietaj, ze rozwoj duchowy to nie jest nic jednoznacznie zlego, o ile nie prowadzi wprost do dewocji albo fanatyzmu.

studeci raczej kasy nie maja wiec nie wim do czego pijesz a tak po za tym rozbraja mnie wasza ciemnota