Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maada

cesarka

Polecane posty

Gość maada

Mam pytanie do dziewczyn, które miały planowane cesarskie cięcie. Robi się je chyba 2 tygodnie przed terminem. Czy miałyście przed zabiegiem wywoływane skurcze czy nie?

Gość po pierwsze ....
cesarka to nie zabieg a powazna operacja, po drugie nie wywoluje sie zadnych skurczy przed a po trzecie - tu jest setki tematow na temat cesarki - wystarczy wpisac w "Szukaj" CESARKA i wyskoczy ci masa tematow gdzie sie wszystkiego dowiesz, nie ma sensu zakladac ciagle tego samego. a w ogole najlepiej poczytac w googlei sie oswiecic

Gość maada
słowa zabieg użyłam w znaczeniu operacja i wiem,że jest poważna, bo sama miałam 2, w tym jedną nieplanowaną-dziecko nie mogło się urodzić, a drugą już planowaną. Moje pytanie jest dlatego, że ostatnio znajoma miała cesarkę i przed podali Jej kroplówki na wywołanie skurczy

Gość Bazzylia
Ja miałam zaplanowaną cesarkę, w nocy dostałam skurczy, ale to chyba ze stresu, do rano przeszło. Lekarka stwierdziła, ze moze urodze naturalnie i dała mi kroplowkę. Ale po pierwszym skurczu momentalnie wylądowałam na bloku operacyjnym.

jeżeli ktoś ma planowane cięcie cesarskie, zazwyczaj wykonuje się je w dniu terminu porodu - o ile oczywiście skurcze nie zaczną się wcześniej. Nie widzę powodu, dla którego wykonywać cięcie wcześniej, niż wskazuje na to termin - dziecko może jeszcze nie być do końca przygotowane do przyjścia na świat. A kroplówka naskurczowa jest po to, aby szyjka macicy choć odrobinę się rozwarła - musi powstać droga dla ewakuacji odchodów połogowych

Tą poważną operację lekarz planuje zwykle w okolicy planowanego terminu porodu z OM, najczęściej do tygodnia przed. Ja z zamiarem miłego weekendu, kilka dni przed planowanym cc, byłam zaskoczona, gdy odeszły mi wody wcześniej, ale żadnych skurczy bolesnych nie maiłam. Koleżanka natomiast pojechała na wyznaczony termin i akcji porodowej w ogóle nie było. Także przygotuj się, że skurcze mogą Cię zaskoczyc :D

Gość zyrafa..........
ja nigdy nie slyszalam zeby cc wykonywano w dniu przewidywanego porodu, zawsze miedzy 2 tyg a tydzien przed, wlasnie ze wzgledu na ryzyko rozpoczecia sie akcji porodowej. nie wiem skad ty masz takie informacje :O

Gość zyrafa dluga nie
ma pojecia takie bzdury pisze

Gość zyrafa..........
poza tym 2 tyg przed terminem to 38 tydz wiec dziecko jest juz przygotowane do przyjscia na swiat i w pelni rozwiniete, co ty gadasz?? nie znasz sie i tyle. pozdrawiam, pielegniarka dziecieca z austrii :)

SORKI ZA BLEDY, CESRAKA JEST NAPEWNO FAJNA SPRAWA I OPOWIADAC TUTAJ BZDURY SAMA MIALAM 2 SN I JEDNA NCC NA ZYCZENIE SUPER SPRAWA

Gość maada
zyrafa-dluga, to teraz już wiem po co ta kroplówka, faktycznie mi przy drugiej planowanej nie podano nic na wywołanie skurczów i były problemy z odchodami połogowymi