Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziubka000000

jestem w ciazy i nie moge zucic palenia

Polecane posty

Gość ewrewrewrewrwr
A wsadźcie sobie te obrzydliwe pety w swoje obleśne śmierdzące d*psko... jak dla mnie palące, ciężarne pipy nie mają żadnego usprawiedliwienia a gadanie że sąsiadka paliła w ciąży i ma zdrowego bachora to głupie usprawiedliwianie samej siebie i umniejszanie problemu.... moja babcia paliła pety z moją matką w ciąży, moja matka urodziła sie ze słabymi nerkami ale na szczęście czuje sie dobrze - to nie jest tak że problem jej nie dotyczny bo mam wrażenie że te palenie odbiło się na mnie-urodziłam sie z astmą - skutki palenia w ciąży na pewno odbijają sie nie tylko na dziecku ale i jego w przyszłym pokoleniu

Gość gość
Można rzucić w ciąży zupełnie nawet jeśli wcześniej paliło się po 2 paczki dziennie.Wszystko zależy od motywacji.Dla mnie motywacją było zdrowie dziecka,to bo szczerze raka powodują świństwa z fajek więc niemożliwe aby dziecku nie szkodziło,dla jego zdrowia i komfortu mogę się trochę poświęcić i nie palić kilka miesięcy,a dwa ,że jak ktoś normalnie pali w ciąży to widać potem przy porodzie na podstawie łożyska.Mi byłoby wstyd żeby lekarze to widzieli i położne.No ale najważniejsze zdrowie dziecka.

Gość gość
Do Desperatki.Zobacz siebie z brzuchem i papierosem w zębach w lusterku i wszystko będziesz wiedzieć.

Gość leopolda22
Witam. Czesto slyszalam o nawet czytalam ze kobiety w ciazy odrzuca od papierosow. Od smaku a nawet samego dymu. Ja znowu czyje wieksza ochote na papierosa. Powiedzcie czy u was jest podobnie?

Gość gość
ja paliłam piętnaście lat,paczkę dziennie.kiedy dowiedziałam się o ciąży paliłam jeszcze przez parę dni ale męczyły mnie straszne wyrzuty sumienia i rzuciłam.Było ciężko ale dla dziecka wszystko!Po ciąży niestety wróciłam do palenia i znowu dużo kopciłam.Teraz jestem w drugiej ciąży i tak samo,jak się dowiedziałam to rzuciłam.Mnie nie przekonuje gadka że nie powinno się nagle odstawiać,mojego lekarza też zresztą nie bo powiedział żeby rzucić natychmiast,im wcześniej tym lepiej.

Gość gość
Co wy widzicie w tym kopceniu.

Gość gość
chce zucic

Gość Jaco83
coz, patolstwo bedzie sie kumulowac. Jest duza szansa, ze dziecko juz na starcie przeciez obardzone patolskim genem, jaka normalna pali w czasie ciazy, urodzi sie jeszcze mniej inteligentne. I tak sie tworzy zamkniety krag patolstwa, gdzie przyglupy dobieraja sie miedyz soba i rodza jeszcze wieksze przyglupy. Serio, powinno sie karac palenie w ciazy, jako zagrozenie zdrowia i zycia. Dla takiej patolki tysiaczek to na pewno kupa kasy

Gość made in italy
ja tez jestem 2 miesiace w ciazy,to jest moja trzecia ciaza,niestety nie udalo mi sie rzucic palenia ani w pierwszej ani w drugiej ciazy,teraz tez pale,mam nadzieje ze tym razem uda mi sie rzucic palenie,ale od razu nie moge,poniewaz musialam odstawic tabletki na depresje,jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy..moje pierwsze dziewczynki urodzily sie zdrowe, jedna ma 7 lat i urodzila sie w 40+2 tc a druga ma 20 miesiecy i urodzila sie w 39+5tc...obydwie w terminie i bez problemòw...zycze powodzenia,bo nie wszystkie ciaze sa takie same.

Gość gość
Kobieta z dużym brzuchem i cygarem w zębach to ładny widok.Szkoda że jeszcze picą nie palisz

Gość gość
Nie powinnaś rzucać palenia będąc już w ciąży. Dziecko jest uzależnione tak samo jak Ty i jeśli zaczniesz teraz rzucać to ono też będzie. Dla tak małej istoty jest to ogromny wysiłek i może się nie rozwinąć prawidłowo. Znam takie 2 przypadki osobiście. Ogaranicz do 3 dziennie.

Gość gość
hej ja jestem w 6 tygodniu i rzucilam bez problemu ma nadzieje ze to nie zaszkodzi dziecku

Gość gość
mojej mamy siostra w młodości jak była w ciąży paliła do ostatniej dni ciąży, dziecko urodziło się podchorowane i drobniejsze.. po tygodniu zmarło. Od tamtej pory nie ruszyła ani jednego papierosa

Gość gość
Do ewrewrewrewrwr. Ale mnie rozbawiłaś to że twoja babcia paliła w ciąży przyczyniło sie do twojej astmy? Chyba żartujesz że wierzysz w takie rzeczy? Bez przesady raz że nie ma jednoznacznych badań które na 100% stwierdzają jakie wady grożą dziecku przez papierosy a dwa wyobraźcie sobie że te wszystkie przypadki nawet śmierci dziecka po porodzie zdarzają się i osobą które nigdy nie paliły. Do Jaco 83 - patologią nazywasz wszystkie osoby palące tak? A co ma jedno do drugiego? I wytłumacz mi proszę jak się ma inteligencja do osób palących bo nie rozumiem powiązania. Teraz popatrz na wpisy tych "zbulwersowanych" jakiego słownictwa używają i zastanówmy się jakiego rodzaju ludzi nazywa się patologią. Co do rzucania wiem jakie to trudne sama z tym walczę i życze wam dziewczyny i sobie dużo wytrwałości i konsekwencji w rzucaniu dla dobra naszych przyszłych dzieci.