Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Domowe maski

,,Domowe maseczki do cery z problemami,, wkleiłam przepisy

Polecane posty

Gość Domowe maski

1)maseczki sa dla cery tłustej i trądzikowej Maseczka drozdzowa II: łyżkę drożdży wymieszać z przegotowaną zimną wodą, dodać kilkanaście kropli soku z cytryny. Papkę nałożyć na twarz i pozostawić do wyschnięcia. Następnie zwilżonymi opuszkami palców rozmasowywać maseczkę na skórze przez kilka minut. Zmyć. Maseczka ma działanie złuszczająco-oczyszczające i wybielające. 2)Maseczka miodowa z białkiem: 2 łyżeczki płynnego miodu, 1 białko. Ubic luźno białko z miodem. Przygotowaną masę nałozyc na twarz na 25 min., następnie spłukac letnią wodą Maseczka działa przeciwzapalnie, gojąco i napinająco 3)Maseczka z ziemniaka – przeciw blyszczacej skorze: Rozgnieciony, ugotowany ziemniak zmieszac z 2 lyzkami zimnego mleka i kilkoma kroplami soku z cytryny. Rozlozyc na twarz, po 10 min. zmyc. 4)Maseczka z maki (dla skory tlustej i mieszanej): Ok. 2 lyzki maki zmieszac z lyzeczka miodu i dodawac powoli (ciagle mieszajac) ciepla herbate rumiankowa, az powstanie pasta. Nalozyc ja na twarz, po 15 min. zmyc letnia woda. Maseczka wygladza i oczyszcza skore tlusta i mieszana. 5)Maseczka drozdzowa: Działa oczyszczająco i wygładzająco. Wskazana przy cerze z trądzikiem, zwęża pory. Pare kropli cieplego miodu utrzec z 3 dag drożdży. Przy cerze suchej warto dodać 3-4 krople oliwy. Papkę nakładac na twarz i szyję. Po 15 min. zmyc letnią wodą (przegotowaną). (mój typ) 6)Maseczka z cebuli: Dla cery trądzikowej doskonała jest maseczka z ugotowanej cebuli, roztartej na miazgę i wymieszanej z łyżką mąki ziemniaczanej. Maseczkę nalozyc na twarz na ok. 30-45 minut i zmyc herbata rumiankowa. (tez mój typ)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować